Armani Parfym – 8 Bästa Parfymerna För Män och Kvinnor

Du kan läsa om våra recensioner här.

Armanis parfymer är ett starkt märke, med en stor mängd populära parfymer. Vi har gått igenom deras sortiment, från år 1982 till idag, för att hitta Armanis bästa parfymer – för både män och kvinnor.

Armani är ett lyxmärke vars parfymer är kända för att vara sofistikerade, exklusiva och av väldigt hög kvalitet.

Just kvaliteten är en av anledningarna till varför man lyckats etablera sig som en av de främsta parfymtillverkarna i över 30 år.

Vi vill även tillägga att Armani inte testar sina produkter på djur, vilket gör att vi uppskattar deras produkter än mer.

4 Bästa Armani Herrparfymer

Armanis herrparfymer är kända för sin maskulinitet och integritet. Deras dofter höjer din karaktär och stärker dina manliga drag.

Vi har gått igenom Armanis alla herrparfymer för att hitta de allra bästa.


1. Acqua Di Gio Homme

Tid: Dag
Årstid: Sommar & vår
Kännetecken: Citrus, marin, aromatisk och blommig
Nyckelord: Stilig, elegant, säker, trygg och fräsch.

En av Armanis mest klassiska parfymer. Det är en otroligt fräsch parfym som öppnar upp ganska milt med dofter av mineralvatten, citron och toner av trä.

Efter ett par timmar känns doften fortfarande fräsch, men nu även med hintar av vanilj också.

Acqua Di Gio Homme har en lång livslängd, på de flesta människor sitter den i hela dagen. Den har en väldigt lugnande, trygg och säker doft.

Med sina naturliga lukter från framförallt citrusfrukter och mineralvatten, så för den tankarna till soliga stränder och lugna promenader genom stan.

Den känns väldigt fräsch och vuxen, utan att vara för intensiv eller påträngande.

Helt klart en bra herrparfym för dig som vill ha något elegant, fräscht och modernt under sommaren eller våren.


2. Armani Eau de Nuit Pour Homme EdT

Tid: Kväll/natt
Årstid: Vinter och höst
Kännetecken: Pudrig, aromatisk, blommig, trä och balsamisk
Nyckelord: Maskulin, elegant, charmig, långvarig och proper

I den här parfymen har man kombinerat kryddor med citrusfrukter, cederträ och iris. Framförallt peppar är dominant, men kort därefter känner man även lite kardemumma och iris.

En väldigt exklusiv blandning dofter, som dessutom håller väldigt länge. För de flesta människor håller Eau de Nuit Pour Homme EdT i mellan 8 och 10 timmar! En riktigt bra livslängd för en doft som passar bäst under kvällen och natten.

Doften är karismatisk, maskulin och utstrålar klass. Det här är ingen parfym för när du har shorts och T-shirt, utan snarare skjorta, kostym eller andra, mer eleganta, kläder.

En väldigt charmerande parfym, perfekt för utekvällen, dejten – men också på kontor. Eftersom den är så sofistikerad och elegant, så passar den var än män befinner sig.

Med betoning på män, det här är inte en doft för killar, utan för män.

Parfymen är inte söt eller fräsch, snarare är den varm, djup och rik från ingredienser av hög kvalitet. Helt klart en av de bästa herrparfymerna från Armani.


3. Armani Code

Tid: Kväll/natt
Årstid: Vinter och höst
Kännetecken: Citrus, läder, aromatisk, blommor och lätta kryddor
Nyckelord: Fräsch, manlig, varm, söt och läder

Armani Code är en orientalisk parfym som är väldigt fruktig, samtidigt som den har typiska västerländska efterdofter av trä och rökiga aromer.

Efter cirka 20 minuter introduceras även lite sötare dofter, samt trä och kryddor.

Parfymen är ganska lätt, men har trots det relativt karakteristiska lukter som presenteras allt-eftersom tiden går.

Doften är förförande, söt och varm – utan att vara för intensiv eller påträngande. Den har en väldigt krämig ton. Vi gillar kombinationerna av dofter i den här flaskan, då den hela tiden är intressant och lite utmanande.

Den pendlar hela tiden mellan söta citrusfrukten, läder, tobak och enklare kryddor.

Aromerna är fantastiska i Armani Code, dessvärre är det många som rapporterar att den inte håller så länge. Redan efter 3-4 timmar så börjar den avta något. Å andra sidan är det en kväll/natt-parfym, och då är livslängden inte lika viktig.

Armani Code blandar det utmanande och fräscha, med det maskulina och trygga – och den gör det väldigt bra. En riktigt, riktigt bra parfym att använda på kvällen, framförallt under vintern och hösten.


4. Acqua di Gio Profumo Giorgio EdP

Tid: Dag, kväll och natt
Årstid: Sommar, vår och höst
Kännetecken: Aromatisk, balsamisk, mineralvatten, kryddor, rökig och trä
Nyckelord: Hög kvalitet, modern, havet, rökig, skarp och unik

En söt, maskulin och fräsch herrparfym som passar perfekt som din vardagsdoft. Den fungerar precis lika bra på kontoret, som i köpcentrumet, biografen eller promenaden genom stan.

Den har en bra komposition av aqua, växter och rökiga aromer.

Inledningsvis har den en lagom mängd bergamot och havsdofter. Väldigt ljust och fräscht, nästan lite saltigt. När parfymen börjar torka så får den en lite mer rökig touch, med hintar av peppar.

Helt klart en av Armanis bästa vardagsparfymer för män! Det är dessutom en av de populäraste herrparfymerna som Armani har att erbjuda – och vi har full förståelse för varför. Den är riktigt, riktigt bra!


4 Bästa Armani Damparfymer

Armani har flera tidlösa och unika parfymer för kvinnor. Vi har tittat på de allra populäraste, här är våra favoriter.


1. Si Giorgio Armani

Tid: Dag, kväll och natt
Årstid: Vinter och höst
Kännetecken: Trä, vanilj, aromatisk, mjuka kryddor, frukt och grönt
Nyckelord: Mogen, elegant, blommig, vanilj och professionell

En väldigt elegant och feminin parfym med söta toner, utan att vara aggressiv eller barnslig. Snarare är den mogen och professionell.

Den passar bra som en vardagsparfym, både på jobbet och när du ska ut och fika. Till och med när du besöker restaurangen på kvällskvisten så är den fin att ha. Vi föredrar att använda den under vinter och höst.

Toppnoten är fräscht svartvinbär, i mitten hittar du freesia och rosor och i basen ligger härlig vanilj och trä. Vi gillar framförallt den delikata rosnoten och harmoniska vaniljen. De olika dofterna smälter ihop väldigt bra.

Om du letar efter en vuxen, elegant och söt parfym med vaniljtoner – som funkar bäst under höst och vinter – då är det här ett givet val. Helt klart en av Armanis bästa parfymer för kvinnor.


2. Armani Code for Women

Tid: Kväll och natt
Årstid: Vinter och höst
Kännetecken: Citrus, vita blommor, söt, vanilj, honung
Nyckelord: Attraktiv, vacker, modig, lekfull och ung

Till en början kan parfymen kännas lite maskulin och kryddig. Men oroa dig inte, det är när parfymen har torkat som magin kommer igång.

Efter en kort stund så dyker vaniljen, honungen och kryddorna upp. Det här är anledningen till varför Armani Code for Women säljer år efter år.

Den är utmanande, modig, sensuell, lekfull och romantisk.

Dess söta toppar och bas gör den feminin och fräsch. Vilket också gör den perfekt för unga vuxna.

Den är mer vild än ”professionell”, så du bör undvika den på kontoret och istället spruta på den när du ska ut med kompisarna eller på dejt.

Den här parfymen är enkel att gilla. Den är speciell och lite vild, utan att vara för utmanande, intensiv eller aggressiv. Vi skulle beskriva den som snällt utmanande.

Om du vill känna dig attraktiv och vacker så är det här parfymen för dig. Jasmin, apelsin, honung, vanilj, trä – vad finns det inte att älska?


3. Sky di Gioia Giorgio Armani for Women

Tid: Dag
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Fruktig, blommor, fräsch, rosor, tropisk
Nyckelord: Enkel, feminin, lugn, uppfriskande och oskyldig

Armanis Sky kan beskrivas som en tjejig parfym, perfekt för varma sommardagar.

Parfymen är okomplicerad, feminin och upplyftande. Den fungerar både på kontoret, som avkopplande restaurangbesök i stan.

Om du gillar fruktiga dofter som inte är för söta, då är det här ett bra val. I toppnoterna hittar du frukter som litchi och päron. De kombineras sedan med blommiga mellannoter från rosor och rosa pion.

I basen finns en svag doft av cederträ, björnbär och vit mysk.

Sky är enkel och ungdomlig, fri från problem och stress. Inget arbete, inga bråk och ingen ångest – bara ren och skär oskyldighet och harmoni. Lugn och lekfull på samma gång.

Om du vill friska upp dig, då är det här ett väldigt bra val inför sommaren och våren.


4. Because It’s You Femme

Tid: Dag
Årstid: Året om
Kännetecken: Fruktig, söt, vanilj, ros och citrus
Nyckelord: Söt, flexibel, uppfriskande och vacker

En väldigt rolig och energisk parfym med hallon, citron, rosor och torkad vanilj. Förförisk, men samtidigt oskyldig.

Det vi gillar med den här parfymen är att den är så mångsidig. Du kan använda när du promenerar i stan, men också på dejten eller när du ska ut med tjejerna på middag.

Oavsett var du använder den så är en sak säker: du kommer att få komplimanger. Den är uppfriskande, sexig och, ja, man önskar att den gick att äta. Den luktar så gott!

Föreställ dig en cocktail av olika frukter, då vet du vad du har att förvänta dig av Because It’s you Femme.

Doften sitter i länge och du kan förvänta dig att den håller i större delen av dagen.

Vi har märkt att många människor använder den här parfymen både på vintern och sommaren. Den fungerar under varje årstid – till och med på kvällen, om du vill det.

Den gör sig däremot bäst under dagtid och framförallt under våren och hösten, när det är varken för kallt eller varmt.

Definitivt en av de mest populära damparfymerna från Armani – och vi förstår varför.