Bästa-Burberry-parfymen

Burberry Parfym – 11 Bästa Parfymerna För Män och Kvinnor

Du kan läsa om våra recensioner här.

Brittiska Burberry är definitivt ett av de äldsta och mest exklusiva modehusen i världen. I över 150 år har de levererat högkvalitativa produkter med en särskild känsla för finess. När de valde att storsatsa på parfymer så blev det föga överraskande en snabb succé. Numera har de ett brett utbud som förvaltar dess grundares anor. Vi har kikat på Burberrys bästa parfymer – både för män och kvinnor.

Så, vilken av alla parfymerna från Burberry är bäst lämpad för dig? Vilken Burberry parfym passar för vilket tillfälle och säsong?

Vi har tittat närmare på deras bästa parfymer för både herrar och damer. Vi har noga recenserat och kategoriserat dem, så att du hittar den typ som passar just din smak. Kanske återupptäcker du en gammal klassiker? Låt oss se.

5 Bästa Burberry Damparfymer

Utbudet av damparfymer från Burberry är ständigt växande. Just damparfym har länge varit grundstommen i deras parfymverksamhet.

Det finns oerhört många damparfymer att välja mellan hos Burberry. Det stora utbudet kan däremot göra det svårare att välja rätt – det finns för många alternativ att välja på.

Vi har tittat på Burberrys populäraste parfymer och listat de absolut bästa dofterna som modehuset har att erbjuda idag.


1. Burberry Brit Sheer

Tid: Dag
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Söt frukt, frisk citrus och blomsteräng
Nyckelord: Känslosam, lättsam och jordnära

En oerhört lättsam doft som låtit sig inspireras helt och hållet av frukter och blommor. Den är oerhört fräsch men samtidigt påtagligt söt, och bjuder på en högst påtaglig upplevelse.

Det första man lägger märke till är ananas och mandarin, som långsamt övergår till den spännande kombinationen av päron och pion.

Burbyerry Brit Sheer avrundas med väldigt speciell nötighet som ger förnimmelser av såväl mysk som naturträ.

Doftförloppet är väldigt långsamt och parfymen håller sig utan problem hela dagen. Man kommer verkligen märka hur doftspektrumet förändrar sig.

Det här är en damparfym för dig som vill väcka tankar om både sensualitet och lekfullhet. Som en av de mer friska alternativen från Burberry är den ett givet val för lättsamma dagar och varma kvällar.2. Burberry My Burberry Black

Tid: Kväll och natt
Årstid: Höst och vinter
Kännetecken: Rosor, trä, frukter och patchouli
Nyckelord: Mystisk, djupsinnig och aromatisk

Det här är en av de mörkare och djupare damparfymerna från Burberry. Den har låtit sig inspireras av orientaliska dofter, samtidigt som den har ett tydligt inslag av lättsamma blommor.

Man möts direkt av en påtaglig doft av jasmin och trä, som hänger kvar ganska länge tills den övergår i rosor med inslag av persika. My Burberry Black är därför en spännande balans mellan tunga och lättsamma dofter.

Doften är ihärdig och man kan förvänta sig att den är ett påtagligt inslag under hela dagen. Då de mörkare tonerna vara längst så blir resultatet en påtagligt dov doftupplevelse.

Det här är en parfym som direkt för tankar till orientalisk mystik. Trots detta är den samtidigt lättsam och passar de flesta tillfällen.

Den här är perfekt för dig som tycker att traditionella damparfymer är för lättsamma, eller om du vill ha en parfym som kräver uppmärksamhet utan att tappa sina feminina drag.3. Burberry London

Tid: Dagtid
Årstid: Vinster & höst
Kännetecken: Citrus, blommor och frukter
Nyckelord: Lättsam, spontan och närvarande

Med Burberry London har de försökt fånga den spontana och lättsamma sidan av London. Utan att bli allt för påträngande är den tydligt närvarande, och bjuder på en klassisk blommig doft som är ständigt närvarande.

Det första man möter är den tydliga doften av jasmin som sedan övergår i vad som påminner om en blomsteräng. Citrusfrukter är även ständigt närvarande.

Då den inte håller sig lika länge som många andra parfymer är den bäst lämpad för särskilda tillfällen. Då den hamnar inom det ljus och lättsamma doftspektrumet övergår den snabbt till att inte vara mer än en förnimmelse.

Här är en doft som direkt för tankarna till lättsamma tider och spontana upplevelser. Trots att den är diskret är den oerhört svår att glömma.4. Burberry Her Blossom

Tid: Dag
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Mysk, rosor och citrus
Nyckelord: Utmanande, lättsam och traditionell

När Her Blossom lanserades representerade det en ny riktning för Burberrys utbud av damparfymer.

Från att tidigare ha fokuserat på tyngre och mörkare dofter, så valde de att lansera en klassiskt lättsam parfym som samtidigt bevarade den omisskännliga Burberry-basen.

Man möts av en fruktig och lite pepprig doft som förhållandevis snabbt övergår i en mer långvarig blomsteräng som omfamnas av sandelträ och diskret mysk.

Den inledande lättsamma doften håller sig några timmar. Därefter så blir blomsteräng och sandelträ det som blir det mest betydande inslaget.

Det här är en unik parfym som direkt för tankarna till spontana äventyr. Den förenar traditionell damparfym med djupa toner.5. Burberry Her Intense

Tid: När som helst
Årstid: Vinter & höst
Kännetecken: Frukt, heta kryddor, sött balsam
Nyckelord: Seriös, aktuell och kvinnlig

Som en av de nyare parfymerna från Burberry tar Her Intense vidare där andra parfymer slutar. Den är ett ytterligare steg i att förena det särpräglat kvinnliga med de djupare toner som annars oftast förknippas med herrparfym.

Det först och mest tydliga inslaget är de fruktiga noter som öppnar. Tankarna förs direkt till skogsbär. Efter ett tag övergår det till jasmin och spännande bensoeträd.

Trots att den är lättsam så gör basnoterna av trä att doften håller sig länge. Även om den ändrar karaktär allt eftersom så är den ständigt påtagligt unik.

Ett perfekt val för den medvetna kvinnan som gillar att utmana.


6 Bästa Burberry Herrparfymer

Den första herrparfymen från Burberry lanserades 1981 och sedan dess har utbudet breddats till att omfatta närmare hundra olika dofter.

Många av Burberrys herrparfymer har blivit till riktiga klassiker.

Vi har tittat på det brittiska modehusets dofter för män, för att se vilka som sticker ut mer än övriga.1. London for Men

Tid: När som helst
Årstid: Vinter & höst
Kännetecken: Tobak, trä, läder och söta kryddor
Nyckelord: Närvarande, självsäker och funktionell

London for Men är en klassisk herrparfym som inspirerats av de tyngre orientaliska dofterna. Den förenar allt vi förknippar med en typisk doft för herrar, och ger upplevelse en unik avrundning med ekmossa och citrus.

Det första man lägger märke till är de påtagliga dofterna av lavendel och kanel, som övergår i läder, tobak och trä.

Parfymen ringas in av en påtaglig doft av ekmossa. Det går knappast att ta miste på att det här är en väldigt speciell parfym.

Något som är speciellt med London for Men är att samtliga dofter närvarar och bildar i slutändan ett sorts crescendo där alla dofter möts. Det gör den unikt enhetlig.2. Brit Men

Tid: När som helst
Årstid: Vinter och höst
Kännetecken: Rosor, trä, citrus och kryddigt aromatisk
Nyckelord: Ungdomlig, avslappnad, nonchalant och närvarande

Det här är en spännande ungdomlig herrparfym som befinner sig på den lättare sidan av klassiska herrparfymer.

Den bjuder på en påtaglig och avslappnande doft av citrus som samtidigt har det traditionella inslaget av trä som vi kommit att förknippa med herrparfymer från Burberry..

Citrus och bergamott är vad som öppnar doftupplevelsen, för att sedan övergå i svårplacerad ingefära, muskot och cederträ.

Jämfört med övriga herrparfymer är den väldigt lättsam, men samtidigt påtagligt maskulin.

Den håller sig något kortare jämfört med de övriga herrparfymerna från Burberry. Trots detta är den påtaglig hela dagen, och ger därför mycket valuta.3. Brit Rhythm

Tid: När som helst
Årstid: Vinter och vår
Kännetecken: Trä, läder och starka kryddor
Nyckelord: Intensiv, stark, pålitlig och provokativ

Brit Rhythm är en tydlig hyllning till det brittiska rockarvet som än i dag gör avtryck runt om i världen.

Med en bas av påtaglig läder är det här en doft som inte går att ta miste på. Den är ständigt närvarande och ger ett riktigt tungt intryck.

Man möts en en väldigt speciell kombination av basilika och kardemumma, som snabbt övergår till påtaglig läder och indisk rökelse.

Det är är en väldigt unik herrparfym som är oerhört svår att glömma. Den gör helt enkelt avtryck.

Den är ett perfekt val för alla som vill sticka ut, och vars personlighet är tillräckligt stark för att axla den unika doftkombinationen.4. Brit Splash For Men

Tid: Dag
Årstid: Sommar
Kännetecken: Frisk, pepprig och träig
Nyckelord: Lättsam, förstående och fri

Brit Splash for Men är en del av Burberrys mer lättsamma herrparfymer. Även om den har det klassiska inslaget av trä, så ligger tonvikten på friska och lättsamma dofter. En unikt lättsam parfym för varma sommardagar.

Man möts av en speciell blandning av melon och rosmarin, som övergår i svag doft av trä och mossa. Helt klart en av de mest lätta herrparfymerna på marknaden.

Den är ett perfekt val för den aktive mannen som vill undvika de tyngre dofterna. Därför gör den sig bra för precis samtliga tillfällen, och ger ett väldigt kravlöst intryck.5. Touch for Men

Tid: När som helst
Årstid: Främst vår och höst
Kännetecken: Kryddor, mysk och trä
Nyckelord: Utomvärldslig, trygg och lättsam

Touch for Men är en unik herrparfym som har låtit sig inspireras från de mer lättsamma aspekterna av damparfym. Utan att bli kvinnlig så är den tillräckligt lättsam för att göra sig väl i precis alla sammanhang.

Den öppnar med en svårplacerad doft av viol och apelsin för att snabbt övergå i en peppar och trä med inslag av mysk.

Därför är det på många sätt en väldigt traditionell herrparfym som har den speciella särprägel av lättsammare feminina dofter. Det gör den klassiskt manlig men med lite mjukare drag.

Det här är ett givet val för mannen som ansvarar för familjelivet. Den är en tydlig markör att man är stabil i sin mansroll.6. Mr Burberry

Tid: När som helst
Årstid: Vår och sommar
Kännetecken: Trä, varma kryddor och citrus
Nyckelord: Stark, världsvan och förstående

Det här är en väldigt traditionell herrparfym som samtidigt vågar gå steget längre. Den har en traditionell bas som spetsats med lättare inslag av citrus och björkblad. En unik kombination som sätter det manliga i fokus.

Man slås direkt av hur de lätta tonerna av blad, grapefrukt och kardemumma på ett naturligt sätt övergår i sandelträ och vetivergräs. Denna speciella blandning av blad och starka baser gör det till en väldigt påtagliga herrparfym.

Som ett givet val för mannen som vet vad han vill blir det här en doft som alltid passar. Oavsett om det handlar om heta spontana ögonblick, eller planerade lättsamma stunder. Ett perfekt ess i rockärmen.