Bästa-Calvin-Klein-parfym

Bästa Calvin Klein Parfymerna 2020 För Män & Kvinnor

Du kan läsa om våra recensioner här.

Calvin Klein är en designer vars företag kom att bli en av världens mest framgångsrika modehus. Utöver sina kläder, smycken och klockor – så har CK även ett stort och populärt utbud av parfymer. Vi har tittat på deras dofter för att hitta de absolut bästa parfymerna – både för män och kvinnor.

Om man ser till Calvin Kleins konkurrenter, så är modehuset väldigt ungt. Man öppnade dörrarna så sent som 1968, men blev snabbt väletablerade för sina originella klädesplagg.

Calvin Kleins första parfym släpptes 1978, det vill säga 10 år efter det första klädesplagget hade sytts. Introduktionen till den nya marknaden blev lika snabbt och effektiv som när man började sälja kläder.

Vi har nu gått igenom hela CK’s sortiment av parfymer för att hitta de bästa dofterna för både män och kvinnor.

5 Bästa Calvin Klein Damparfymer

Calvin Klein har ett väldigt rikt utbud av damparfymer som passar alla typer av kvinnor. Oavsett personlighet, smak eller ålder.

Vi har granskat CK’s populäraste damparfymer och har valt de allra bästa.


 

1. Calvin Klein Euphoria

Tid: Kväll och natt
Årstid: Vinter och höst
Kännetecken: Trä, blommor, puder, söt och fruktig
Nyckelord: Lång livslängd, romantisk, passionerad, exotisk och varm

Euphoria släpptes 2005 och har sedan dess varit en av de populäraste damparfymerna från Calvin Klein. Med all rätt.

Det är en mystisk och tilldragande doft av exotiska blommor. Väldigt varmt och aromisk, vilket gör den perfekt för vinter och höst. Främst under romantiska och spännande kvällar.

En av sakerna som utmärker Euphoria, utöver den attraktiva doften, är livslängden. Den håller mycket längre än de flesta andra damparfymer gör.

Om du planerar en lång utekväll så kommer du inte behöva ta med parfymen i väskan – den håller hela natten lång.

Doften är ganska intensiv och avger en söt och romantisk arom. Toppnoterna består av hallon, passionfrukt, persimon, persika och granatäpple.

Mellannoterna är lite anonymare och kommer från lotusblomman, orkidéer och magnolia. Doften av blommor är svag, det är främst toppnoterna och basen som framhävs.

Basen av parfymen består av vanilj, mysk, patchouli, mahogny, violet och bärnsten. Just tränoterna är väldigt framstående i basen.


 


2. Calvin Klein Sheer Beauty

Tid: Dag
Årstid: Vår och sommar
Kännetecken: Frukt, blommor, vita blommor och citrus
Nyckelord: Feminin, somrig, delikat, söt, självsäker och vacker

En lätt och lite bubblig parfym med väldigt bekväma och positiva dofter. Sheer Beauty är otroligt uppfriskande.

Sheer Beauty är fräsch, mjuk, lite söt och har toner av mysk när den börjar torka. Definitivt en doft som får dig att känna dig självsäker, vacker, självständig och elegant.

Om du gillar delikata och feminina parfymer så är det svårt att slå den här doften. Många menar på att det är en av de bästa damparfymerna från CK – och vi säger inte emot. Det är helt klart en doft att bli förälskad i.

Med sina toppar av bergamott, röda bär och bellini så är den ett självklart val under sommaren och våren. De blommiga mellannoterna av liljor, pion och jasmin förstärker sommarkänslan än mer.

När parfymen börjat torka lite så kommer basnoterna fram, även om de är ganska svaga. Man har blandat vanilj med trä och mysk.

De främsta dofterna kommer däremot från frukter och blommor. Allra främst bellini och bergamottcitron.

Om du letar efter en sommarparfym som är fräsch, mjuk, feminin och som framkallar komplimanger – då är det här ett toppenval! Vi gillar den starkt.


 


3. Calvin Klein Eternity

Tid: Dag
Årstid: Vår och sommar
Kännetecken: Blommor, grönt, aromatisk, vita blommor och varma kryddor
Nyckelord: Söt, fruktig, uppfriskande, beundransvärd och somrig

En populär parfym som Calvin Klein skapade för att hedra sitt äktenskap. CK menar på att dofterna ska ge känsla av kärlek, familjeliv och fred.

Parfymen öppnar upp med fräscha citrusdofter och gröna noter, som följs av violetter och liljor.

Det är främst de fräscha frukterna och blommorna som känns, men i basen av parfymen kommer även trä, bärnsten och mysk fram.

Eternity är väldigt delikat, beundransvärd och fräsch. Vi vill däremot poängtera att den är ganska kraftfull, så var försiktig så att du inte sprutar på för mycket.

Många parfymer uppdateras och förändras genom åren, men Eternity är en av de parfymer som är precis lika god och härlig som den var under 90-talet. Den lever upp till namnet, med andra ord.

En annan sak vi gillar med Calvin Kleins Eternity är att den är långlivad. Många rapporterar att den håller i 6-8 timmar.

Vi skulle beskriva den som: stark nog för att få komplimanger, men inte så stark att det känns som att den attackerar din näsa. Den har en nästintill perfekt balans av intensitet.

Om du letar efter en fräsch, söt, charmig och fruktig parfym som gör sig bäst under våren och sommaren – då är det här ett perfekt val.

Det här var mångas signaturdoft under 90-talet och den är precis lika bra idag. Helt klart en av våra favoriter.


 


4. Obsessed For Women

Tid: Dag
Årstid: Vår och sommar
Kännetecken: Aromatisk, mysk, blommor, fräscha kryddor och citrus
Nyckelord: Modern, modig, intressant, fräsch och somrig.

Obsessed är en doft som folk antingen gillar eller ogillar, det tycks inte finnas något mellanting. En sak är i alla fall säker: det är en av de populäraste damparfymerna som CK har att erbjuda.

Varför det är en så stor kontrast mellan de som gillar och de som ogillar Obsessed, är för att det finns en hemlighet till parfymen.

Det initiala sprutet, den första minuten av doften, känns för stark och maskulin. Som en aggressiv CK one, ungefär.

Det är när den första doften har lagt sig som den riktiga parfymen kommer fram, den doften som kommer att blanda sig med dina naturliga oljor.

Den här parfymen innehåller mycket aromer, både från citrus, blommor och kryddor. Den är väldigt somrig, fruktig och fräsch.

Även om den inte skulle beskrivas som maskulin, så är det inte en oskyldig och lugn parfym. Den är något mellan feminint och maskulint.

Varaktigheten är lång. Spruta den på morgonen och den kommer att sitta kvar 6-7 timmar senare.

Parfymen är en utmärkt vardagsparfym, som egentligen skulle kunna passa kvinnor och män – även om den är märkt bara för kvinnor.

Den är inte speciellt feminin, men heller inte för maskulin. Den är intressant, modig, modern och passar perfekt på sommaren när du vill ha något fräscht på dig.


 


5. Deep Euphoria

Tid: Kväll och natt
Årstid: Höst och vinter
Kännetecken: Rosor, trä, fräscha kryddor och blommor
Nyckelord: Mystisk, djup, intressant, förförande, fräsch och varm

Om du hittar den här parfymen någonstans – köp den. Det största misstaget Calvin Klein någonsin gjort, så är det att sluta tillverka Deep Euphoria.

Vi har försökt ta reda på varför man slutade tillverka en så pass omtyckt doft, men utan framgång. Det enda vi kan komma på är att man helt enkelt ville göra mer plats för andra parfymer i sortimentet.

Oavsett varför man slutade göra den här parfymen, så är det helt klart en väldigt omtyckt parfym och många har bett CK att ta tillbaka den.

Deep Euphoria är djup, mystisk och feminin. Är det någon parfym som luktar exklusivt och sexigt så är det den här. Dofterna av rosor och mysk är väldigt rika och intressanta. Väldigt förförande.

Inledningsvis är Deep Euphoria fräsch, lite vattnig och ger en seriös kontorskänsla. Sen börjar doften utvecklas till något mycket intressantare och djupare. Den är lite söt, lite pepprig, varma blommor och några toner av trä. Allt kombineras perfekt.

Letar du efter något djupt och sensuellt – men som inte är offensivt, så är det här ett kanonbra val.

Du kommer att få många komplimanger – och beundrare!

Så om du lyckas hitta Deep Euphoria i någon butik rekommenderar vi att du hugger till direkt. Den är ett måste, framförallt nu när man slutat tillverka den, vilket gör den än mer exklusiv och unik!

5 Bästa Calvin Klein Herrparfymer

Är det något märke som gör herrparfymer som attraherar kvinnor, så är det Calvin Klein. I reklamerna har man sett både David Beckham och Justin Bieber använda deras produkter – vilket stärker uppfattningen av CKs målgrupp.

Vi har gått igenom CK’s allra främsta dofter för att hitta deras absolut bästa herrparfymer.


 

1. Obsessed For Men

Tid: Alla tider
Årstid: Året om
Kännetecken: Fräscha kryddor, trä, citrus, varma kryddor och bärnsten
Nyckelord: Söt, varm, läder, djup och flexibel

En väldigt behaglig och söt parfym som också innehåller maskulina noter från läder, trä och vanilj.

Vi hade förväntat oss en supermaskulin doft, men den är faktiskt väldigt harmonisk och lagom. Doften är tjock och aromatisk, men inte påträngande och aggressiv.

Öppningen innehåller mycket citrus, som sedan tas över av vanilj och läder som styr rodret.

Den balanserar mellan maskulin och feminin på ett utmärkt sätt. Helt klart en parfym som kommer att uppskattas av kvinnor.

Även om den kan användas året om, både under dagtid och på natten, så gör den sig ändå bäst under hösten.

De söta tonerna kombineras så fantastiskt med de djupa och varmare noterna, vilket gör den till en av de bästa parfymerna för hösten. Men trots det, så funkar den faktiskt under årets alla säsonger.

En perfekt parfym för dig som vill ha något innehållande både frukt, vanilj, läder och trä. Den kommer definitivt att öka din karisma vid nästa dejt!

2. Euphoria For Men

Tid: Dag och kväll
Årstid: Vår och höst
Kännetecken: Kryddor, aromatisk och trä
Nyckelord: Sofistikerad, enkel, kryddig, mångsidig och prisvärd

Precis som de flesta andra Calvin Klein herrparfymer så har den här en del söta aromer, men de ligger lite i bakgrunden.

Det är främst kryddor som peppar, basilika och ingefära som är framträdande. I basen ligger cederträ och bärnsten och vilar stabilt.

Doften är väldigt fräsch utan att vara för skarp, snarare får den en sofistikerad arom eftersom det är främst kryddor som ligger i toppen.

Namnet på parfymen är något förvirrande. Det är som om CK har dragit ett namn ur en hatt och slumpmässigt placerat det på den här flaskan.

Euphoria låter som något väldigt exotiskt och utmanande, men så är inte fallet. I det här fallet är det inte något negativt, då parfymen är fantastiskt bra – men på ett annat sätt än man förväntar sig.

Något som utmärker CKs parfymer, och framförallt Euphoria for men, är att de är extremt mångsidiga.

Du kan använda den här parfymen på kontoret, på en romantisk dejt eller under promenader i stan – den passar överallt!

Det faktum att den kan användas överallt, gör den till en väldigt prisvärd parfym. Helt klart en av de bästa herrparfymerna från CK.

Den är otroligt stadig, fräsch och sofistikerad.


 


3. CK Free For Men

Tid: Dag
Årstid: Sommar
Kännetecken: Trä, aromatisk, fräscha kryddor
Nyckelord: Fräsch, ren, enkel, seriös och ärlig

En maskulin parfym som är både söt, fräsch och seriös på en och samma gång. Flaskan representerar doften väldigt bra; minimalistisk och vacker.

CK Free for men är som gjord för män som vill ha saker enkelt, men som får saker gjort. Du är inte den som gör en stor show av saker och ting, men du får saker gjort. En seriös och nära-jorden man av god karaktär.

Den är väldigt enkel att bära, tack vare sin enkelhet och hur fräsch man känner sig. Så du kan med gott mod använda den på kontoret, efter gymmet eller när du ska iväg på en fika.

Det enda negativa med den här parfymen är att den inte håller speciellt länge. Räkna med 2-3 timmars varaktighet, vilket sänker betyget en hel del.

Hade den kunnat hålla sig längre så hade den helt klart kunnat ses som den bästa Calvin Klein parfymen för män. Så nu får den nöja sig med att vara en av de bästa.

Perfekt för kontoret eller i en mer avkopplande miljö.

Den vrider inte på några nackar, men den höjer din karisma och ger ett väldigt stabilt och renligt intryck.


 


4. Eternity Now For Men

Tid: Alla tider
Årstid: Främst sommar, men också vår och höst
Kännetecken: Vanilj, kokosnöt, söt och tropisk
Nyckelord:

En unik parfym i Calvin Kleins kollektioner, i positiv bemärkelse.

Det här är en tropisk och söt sommardoft som för tankarna till cocktailpartyn och grillkvällar på altanen. Definitivt en parfym som drar till sig komplimanger.

Öppningen är söt och rolig som garanterat kommer att märkas av. En väldigt ungdomlig inledning med aromer av krämig kokosnöt och vanilj.

När mellannoterna dyker upp så är tränoterna väldigt framträdande, vilket ger doften ett lite maskulinare intryck.

Doften är ganska syntetisk, men inte på ett dåligt sätt. Även om den luktar tillgjord, så är det fortfarande en god och uppfriskande doft som gör sig bäst under sommartider.

Som med många andra CK herrparfymer så är varaktigheten inte den längsta. Vi hade gärna sett att den höll sig aktiv i 2-3 timmar till.

Vad vi älskar med Eternity Now for Men är att de kombinerar det maskulina med det söta så bra. Du ger ett manligt och säkert intryck, men det finns också något avslappnat och roligt där i.

Blandningen av vanilj och kokosnöt är fantastisk och gör Eternity Now till en av Calvin Kleins bästa herrparfymer – framförallt under sommaren, men också vår och höst.

Du kommer helt klart få positiva kommentarer när du bär den här parfymen.


 


5. Eternity For Men

Tid: Dag
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Aromatisk, fräscha kryddor, citrus och trä
Nyckelord: Säker, ren, lätt och klassiker

Först och främst: det här är en doft för män. Oftast över 30 år. Yngre män och tonåringar kommer att ha svårt att uppskatta den.

Eternity lanserades tidigt under 90-talet, men håller trots det stilen än idag.

Den är ganska träig och lätt. Inledningsvis känns den nästan för simpel, men det är vid torkningen som den verkligen blommar ut och blir en doft som många uppskattar.

Doften skulle kunna beskrivas som fräsch med hintar av både citrus och trä.

Toppnoterna är väldigt fruktiga, innehållande citrus, bergamott och lime.

Mellannoterna består till största delen av blommor, medan basen utgörs av bärnsten, trä och mysk.

Parfymen är varken för maskulin eller feminin, utan den hamnar någonstans i mitten.

Det är en ren, säker och krispig lukt som passar perfekt som vardagsparfym. Trots alla blommiga mellantoner så är den inte feminin.

Man har verkligen lyckats bra med att kombinera frukterna och blommorna med den lite maskulinare basen.

Ett bra val om du vill ha en vardagsparfym som inte är för hård eller mjuk. Den är enkel, ren och fräsch. Perfekt att ha på kontoret.


Är Calvin Kleins parfymer bra

De flesta parfymerna från Calvin Klein är underbara. De är oftast enkla, lätta och fräscha. Varken för maskulina, feminina eller utmanande.

Du kan oftast använda dem på både dejten och kontoret. Deras dofter är väldigt uppskattade och är ett bra tillägg till din karaktär och personlighet.

Problemet med Calvin Klein är att deras varaktighet oftast är dålig, vilket de också har fått mycket kritik för. Det är inte ovanligt att deras parfymer endast håller i 2-3 timmar – även om det givetvis finns flaskor som också håller hela dagen.

Om du letar efter en parfym som du ska ha med dig hela dagen så är det inga problem. Då är Calvin Kleins parfymer helt klart några av de bästa på marknaden. Deras dofter är unika och har en genuin fräschhet som få kan konkurrera med.