Bästa-David-Beckham-parfymen

Bästa David Beckham Parfymen 2020 – 8 Parfymer för Män

Du kan läsa om våra recensioner här.

David Beckham är en de historiens bästa fotbollsspelare. Efter sin fotbollskarriär så valde han att helhjärtat fokusera på sitt intresse för mode och design. Däribland hans kollektion av parfymer, som har vuxit sig väldigt populär. Vi hjälper dig att hitta den som passar dig bäst.

När de flesta tänker på Beckhams parfymer så är det oftast ”Instinct” som kommer till minnes. Men faktum är att han ha många fler parfymer – som dessutom visade sig hålla en överraskande hög kvalitet.

8 Bästa David Beckham herrparfymerna

Vi har tittat närmare på Beckhams parfymer för att hjälpa dig att hitta den David Beckham parfym som passar dig bäst.

Vi trodde att listan skulle innehålla 2-3 parfymer, men desto längre testet pågick – ju fler intressanta och unika parfymer hittade vi.

Allt-som-allt hittade vi 8 riktigt bra Beckham parfymer, för varje årstid och smak.1. David Beckham Instinct

Tid: Dag
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Citrus, trä, aromatisk och kryddig
Nyckelord: Jordnära, medveten och påtaglig

Om du aldrig tidigare testat en parfym från David Beckham är den här ett måste. Den släpptes 2005 med ambitionen att lansera Beckham som ett spännande alternativ på den annars väldigt traditionella marknaden för parfymer.

Med inspiration från klassiker erbjuder den en ny vinkel på vad det innebär att ha en traditionell doft.

Tydliga inslag av citrusfrukter så som apelsiner och mandarin förenas med den i sammanhanget något oväntade doften av bergamott och stjärnanis.

Tillsammans ger det en upplevelse som bjuder på ett både ljust och mörkt doftspektrum.

Om man ska ge sig på att försöka sammanfatta David Beckham Instinct så ligger ordet elegant väldigt nära till hands.

Med Instinct har Beckham lyckats framställa en parfym som verkligen passar alla tillfällen, och som på ett spännande sätt både hyllar och utmanar vad vi förknippar med manlig doft.2. David Beckham Classic

Tid: När som helst.
Årstid: Vår
Kännetecken: Träig, aromatisk, friskt kryddig och gröna växter
Nyckelord: Lättsam, manlig och stilmedveten

Med ambitionen att vara klassiskt elegant så lanserades David Beckham Classic som något utav en motpol till moderna parfymer med ett spretigt doftspektrum.

Genom att fokusera på de lättare bland de traditionellt manliga dofterna har vi fått en parfym som har stark närvaro utan att bli allt för påträngande.

David Beckham Classic lever upp till sitt namn som ett klassiskt alternativ. Men detta sker absolut inte på bekostnad av dess särprägel.

Det råder ingen tvekan om att den signalerar modern maskulinitet, vilket betyder en finstilt balans mellan uppenbar närvaro utan att ta över allt för mycket.

Med uppenbara inslag av citrus med svag nyans av mild alkohol som utjämnas av cederträ kommer denna doft att passa perfekt såväl under en sofistikerad middag, som en avslappnad hemmakväll.3. David Beckham Beyond EdT

Tid: När som helst
Årstid: Alla årstider
Kännetecken: Citrus, friska kryddor, trä läder, och aromatisk
Nyckelord: Manlig, djupgående och påtaglig.

Det här är en väldigt speciell parfym som kombinerar djupa toner med lättsam vanilj och patchouli. Den har en unik särprägel som definitivt kommer att tilltala dig som vill ha en klassisk manlig parfym som saknar de annars allt för ofta påträngande tunga dofterna.

Med en bas som bygger på trä och läder har den även milda inslag av peppar, kardemumma och vanilj.

Trots att man först möts av en tydlig cedardoft så övergår den snabbt till ett mer varmt och lättsamt doftspektrum.

Om du vill ha en lättsam men uppenbart manlig doft så kommer du helt klart att uppskatta David Beckham Beyond EdT. Den är på en och samma gång traditionell men samtidigt vågat nyskapande.4. David Beckham Classic Blue

Tid: Dag
Årstid: Vår
Kännetecken: Söta frukter, träig och aromatisk
Nyckelord: Ungdomlig, ljus och lättsamt elegant

För alla som vill ha en lite mer lättsamt manlig doft så är David Beckham Classic Blue en lättare variant av populära Classic. Med denna bjuder Beckham oss på en av marknadens kanske mest ljusa men samtidigt tydligt manliga doftupplevelserna.

Om du någonsin har upplevt minsta tvekan gällande huruvida de mörka tonerna hos traditionell manlig parfym är rätt för dig, så är Classic Blue som särskilt skapad för dig.

Det är en av de lättaste och fräschaste herrparfymerna som samtidigt håller sig på rätt sida av doftspektrumet.

Pigg, alert och fräsch är ord som på många sätt kännetecknar denna unika herrparfym.

Dess lätthet gör däremot att den främst är lämpad för soliga vårdagar, och kanske inte så mycket när mörkret och kylan faller på.5. Intimately Beckham for Him EdT

Tid: När som helst
Årstid: Alla årstider
Kännetecken: Kryddighet, trä och balsamin
Nyckelord: Vågad, påtaglig och självsäker

Det här är definitivt en av de mest uppmärksammade valen på marknaden för herrparfym. Den är på många sätt helt unik i sin kombination av besk citrus, muskot, bergamott, viol och anis.

Även om sammansättningen låter helt slumpmässig så blir resultatet en ovanligt balanserad doftupplevelse.

Sandelträ som avslutas med anis, viol och grapefrukt ger en traditionellt manlig doft som samtidigt är ovanligt lätt.

De mörka tonerna övergår snabbt i en vag förnimmelse av indisk balsamin. Detta ger den styrkan i att ha ett traditionellt doftspektrum som samtidigt erbjuder något helt nytt.

Letar du efter en parfym som har en stark närvaro som samtidigt är svårplacerad blir Intimately Beckham for Him EdT ett perfekt val. Då den bör sig bra till alla tillfällen fungerar den helt perfekt som primär vardagsparfym.6. David Beckham Respect

Tid: När som helst
Årstid: Alla årstider.
Kännetecken: Kryddor, trä och citrus
Nyckelord: Söt, kraftfull och oväntad

Respect är ett av de nyare tillskotten i det växande utbudet av herrparfymer från David Beckham. Därför är den på många sätt lite mer vågad än sina yngre syskon. Den bygger på en påtaglig doft av söta frukter som dämpas av peppar.

Med inslag av lavendel, kardemumma och ekmossa så kombineras klassiskt manliga dofter med ett samtidigt tydliga feminina inslag.

Det här är en doft som är oerhört svårplacerad. Och det är tydligt att man har strävat efter att fånga manligheten samtidigt som man velat visa respekt för det kvinnliga.

Resultatet är en väldigt modern parfym som passar väldigt bra till alla tillfällen.7. David Beckham Instinct Sport

Tid: Dag
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Citrus, lätta kryddor, frukt och trä
Nyckelord: Fräsch, redo och aktiv

Föga överraskande är Instinct Sport särskilt utformad för dig som är aktiv men samtidigt vill upprätthålla en hög nivå av stil och medvetenhet.

Det är en lättsam men samtidigt påtaglig doft som låtit sig inspireras av naturen genom att kombinera frukter med sandelträ och syntetisk musk via cashmeran.

Resultatet är en påtagligt frisk parfym som är väl lämpad för såväl högt tempo som lugn vardag. Utan att vara påträngande så ger den en långvarig och behaglig doft. Det här är en unik parfym som verkligen blir en del av den som använder den.8. David Beckham Homme

Tid: När som helst
Årstid: Alla
Kännetecken: Trä, kryddig, citrusfrukter och klassisk musk
Nyckelord: Modernt traditionell, vågad och närvarande

Homme är enligt utsago David Beckhams egen favorit i produktserien. Den utvecklades särskilt för att fånga den moderna mannen utan att hamna i de klassiska fällorna som ofta präglar herrparfymer.

Därför är det en förhållandevis lätt doft som ändå har de inslag av läder och cederträ som vi ofta förknippar med manlig doft.

Inledningsvis slås man av den påtagliga doften av lättsamma citrusfrukter. Men den övergår snabbt till trä och klassisk musk för att avrundas med en svag men behaglig läderdoft.

Det är en spännande doftresa som alltid har något nytt att bjuda på.


David Beckham parfymer

Namnet David Beckham är känt över hela världen. Så det behövs egentligen inga längre utlägg för att beskriva hur inflytelserik han är. Han etablerade sig själv som en av modern tids bästa fotbollsspelare. Mycket på grund av hans hängivenhet och vilja att alltid förbättra sig själv.

Han var även en av de första fotbollsspelare som ohämmat uttryckte sin entusiasm över manligt mode. Det gjorde att han blev en ikon både på och utanför planen. När hans fotbollskarriär började lugna ned sig så satsade han helhjärtat på att lansera diverse produkter inom mode.

Det dröjde däremot till 2005 innan han lanserade sin första parfym. När det väl skedde så var det Instinct som blev första produkten, och som fortfarande är den parfym som många förknippar med varumärket Beckham.

Han har specialiserat sig på just herrparfymer, och har ett nu ett ständigt växande utbud. De flesta av parfymerna kännetecknas av att de förenar traditionella manliga dofter med inslag av lättare dofter. Det har gjort hans produkter till favoriter bland såväl de som letar efter eleganta herrdofter, och de som vill ha lite mer sportiga alternativ till klassisk herrparfym.

Även om det tog ett tag innan hans parfymer lyckades slå in sig på marknaden är de numera definitivt ett accepterat och välrenommerat varumärke. Särskilt då parfymerna har vunnit ett flertal priser för såväl exceptionella doftkombinationer som unika förpackningar.

Det är ingen hemlighet att herrparfymer är ett av David Beckhams egna intresseområden, och att många av dem avspeglar hans egen unika stil. Om du vill ha herrparfym som vågar vara lite lättare och lite annorlunda, utan att bli pretentiös, så är David Beckham valet för dig. Personer världen över har kommit att uppskatta utbudet, och det gäller allt i från sportintresserade till modeentusiaster och helt vanliga personer som uppskattar riktigt bra parfymer.