Visp

Bästa Elvispen 2021 – 4 Bäst i Test Elvispar

Du kan läsa om våra recensioner här.

I den här artikeln hjälper vi dig att hitta den bästa elvispen för dig och din budget. Du hittar 4 prisvärda elvispar för varje syfte, stil och prisklass.

Bäst i test
Bosch MFQ4080

Bosch MFQ4080
LÄS MER
Slutsats
Slutsats

En fenomenal elvisp till ett mycket bra pris. Definitivt ett bra köp om du vill ha den mest prisvärda maskinen. Inte konstigt att det är en av de populäraste elvisparna.

Plus
Plus

Väldigt tystgående, balanserad och framförallt stark. Den ligger bra i handen och den har 5 olika hastighetsinställningar.

Minus
Minus
Bästa Premiumval
KitchenAid Elvisp 9

KitchenAid Elvisp 9
LÄS MER
Slutsats

En omåttligt populär elvisp som är lika effektiv som den är snygg. Det här är toppen av grädden, kvaliten är nästan oslagbar. Definitivt en av de bästa elvisparna.

Plus

Den är kraftfull, snabb, av hög kvalitet och trots den starka motorn är den tystgående. Du har 9 olika hastigheter att välja på. Turbovisp och soft start.

Minus

Den kostar mer än övriga.

Bästa budgetval
Bosch Elvisp

Bosch Elvisp
LÄS MER
Slutsats

Ett perfekt val för dig som vill vara ekonomisk, men samtidigt inte vill kompensera med kvalitén. Det här är en förvånansvärt bra och stark elvisp – till ett väldigt lågt pris.

Plus

Lågt pris, snygg retro-design, tystlåten och den har en stark motor med 5 olika hastigheter. Det finns ett puls/turbo-läge.

Minus

Varför Lita På Oss


Alla våra recensioner baseras på marknadsundersökningar, expertutlåtanden eller praktiska erfarenheter av varje produkt. Tack vare den här processen, kan vi erbjuda en så genuin och detaljerad guide som möjligt, för att hjälpa dig att hitta den bästa elvispen för dig.

Som mycket annat är elvispen en amerikansk uppfinning som såg världens ljus i början av förra seklet och användes i glassbarer för att tillverka glass och milkshakes.

För hemmabruk dök den upp 1910 och sedan dess har den varit en naturlig del av köksutrustningen.

Innan dess fick man vispa eller piska äggen manuellt när det var dags att baka. Det kan vara väldigt tidskrävande och du förlorar dyrbar tid.

Det finns en hel uppsjö med elvispar på marknaden idag – vilken ska man välja?

Vilken hastighet ska den ha, hur stor ska den vara, vilket märke är bäst och vad bör den kosta utan att man blir lurad?

Du hittar svaren på alla dina frågor i den här guiden.

Bästa elvispen

Har du bråttom? Här är en snabbtitt på de bästa elvisparna på marknaden idag.


Bäst i test elvisp

Bosch MFQ4080

Vad vi gillar:

 • Tystgående
 • Extra utrustning
 • Välbalanserad
 • Stark
Vad vi inte gillar:

Vi vet inte om det finns någon logik i att förutsätta att företaget Bosch som också tillverkar bra borrmaskiner även ska vara bra på att tillverka elvispar men i det här fallet föll vår logik på plats.

Med sina 500 watts effekt tycker vi den här elvispen förtjänar att utses till bäst-i-test. Den är lätt och ligger bra i handen med en otrolig balans trots att den är så pass kraftfull.

Ljudnivån var något som imponerade på oss under testen, eller, snarare bristen på ljud. MFQ4080 är verkligen tyst i jämförelse med många andra elvispar.

Givetvis höjs ljudnivån allt eftersom du höjer hastigeten men ljudet är inget problem på någon av de fem olika hastighetsinställningarna.

Till apparaten medföljer givetvis de vanliga visparna och degkrokarna. Utöver dem ingår även en mixerfot i rostfritt stål, en graderad mixerbägare samt en XL-hackare.

Dessa extra tillbehör kan kanske kännas onödigt för den som endast tänker vispa ägg men i och med att priset ändå är överkomligt känns det som att det bara är att tacka och ta emot.

Den är tystgående, har en stark motor och det inkluderas flera användbara tillbehör i paketet. Helt klart en av de bästa elvisparna på marknaden idag. Vi förstår varför den är så populär!


Bästa Premiumval

KitchenAid Elvisp 9

Vad vi gillar:

 • Snygg design
 • Stark motor
 • Otroligt snabb
 • Extra utrustning
Vad vi inte gillar:

 • Priset

KitchenAid är kända för att producera köksutrustning med kvalitet och denna elvisp är inget undantag.

Med sina nio hastigheter som visas i en inbyggd display är denna visp lite av en Rolls Royce bland vispar.

Det är dock inte bara en visp som följer med när man köper KitchenAids elvisp. Utöver vispar och degkrokar hittar vi även ballongvisp och praktisk mixerstav som är perfekt för att mixa exempelvis drycker eller mikshake samt en tygpåse att förvara visparna i.

Den här silverfärgade skönheten, som också finns i andra färger, är liten, lätt att hantera och känns smidig i hela sitt utförande.

Snabbheten är något vi slås av under testet och det faktum att den automatiskt alltid startar på lägsta hastigheten för att undvika stänk. Väldigt praktiskt.

Trots att KitchenAids elvisp har en mycket kraftig och snabb motor som galant klarar av de svåraste uppgifterna blir vi glatt överraskade över den låga ljudnivån.

Känslan är att man har ansträngt sig för att tillverka en elvisp som ska klara hårda tag utan att göra så mycket väsen av sig.

Den är dyrare än genomsnittet, men kvalitén är bra mycket högre än de flesta andra elvisparna. Den är otroligt snabb, har låg ljudnivå och materialet är av högsta kvalitet.

Definitivt en av de bästa elvisparna som går att finna – om den är inom din budget.


Väldigt Populär

Dualit Elvisp 400W High Gloss

Vad vi gillar:

 • Valbalanserad
 • Snygg design
 • Stark motor
Vad vi inte gillar:

 • Högljudd
 • Ingen extrautrustning

En elvisp som har blivit mycket populär hos konsumenterna är Dualits elvisp med sin starka motor på hela 400 W och det är något vi kan förstå efter att ha testat den.

Att den är snyggt designad råder det ingen tvekan om och trots att den är lite tyngre än vad den ser ut blir det aldrig ett problem då den är välbalanserad och ligger skönt i handen när man arbetar.

När vi startade testen och fick se vispen förvånades vi först över att den var batteridriven men upptäckte snart att så inte var fallet.

Dualit har valt att dölja elsladden i en sladdvinda när apparaten inte används. Mycket praktiskt.

Till apparaten medföljer givetvis vispar och degkrokar men där tar det stopp. Vi tycker att för ett pris som ligger klart över genomsnittet borde det medfölja lite mer utrustning. Ballongvispar är till exempel något som skulle kunna tänkas ingå.

Som vi skrev tidigare så har vispen en mycket stark och snabb motor. Den låter ganska mycket, men om du är ok med det – så är det ett prisvärt och populärt alternativ.


Bästa Budgetval

Bosch Elvisp

Vad vi gillar:

 • Mycket billig
 • Retro design
 • Tystlåten
 • Stark motor
Vad vi inte gillar:

Bosch elvisp MFQ40301 är billig och vi kan inte förstå varför. Bosch kan det här med motorer och det visar man även här när man har tagit fram en bra, tystlåten elvisp som känns robust till ett mycket bra pris.

Effekten är på hela 500 W och du kan välja på fem hastigheter och puls/turbo-läge när du arbetar med visparna eller degkrokarna som följer med.

De medföljande visparna har inbyggda små kulor vars uppgift är att ge mer luft och volym åt din smet när du vispar. Om så verkligen är fallet hade vi svårt att bedöma. Om det verkligen blir någon skillnad så är den i alla fall liten.

Andra finesser maskinen har är anslutningsmöjlighet för stavmixer, som kan köpas till, samt sladdupprullning för en smidigare förvaring. Sladden går dessutom att vinkla i höjdled under arbete för att inte vara i vägen.

Vispen är snyggt designad och ger en viss 50-tals känsla vilket aldrig är fel.

Den ligger bra i handen med sin soft touch-handtag och hastighetsreglaget med sina fem val kommer man lätt åt med tummen. Dock kan vi tycka att maskinen är en smula långsam trots sin starka motor.

På det hela taget måste vi säga att denna maskin är ett mycket bra budgetval.

Det finns inte många elvispar ute på marknaden med denna kvalitet som betingar ett sådant lågt pris. Bra där Bosch!


Vårt bäst-i-test av elvispar

Precis som i alla andra test vi gjort här på Yeha, så har vi ägnat mycket tid åt att göra research. För att du ska få en så bred och rättvis bild av respektive produkt, baserar vi inte våra recensioner på enbart vår egen uppfattning – utan även andras.

Vi har läst recensioner, tester, foruminlägg och tittat på videos för att se vad andra konsumenter och experter tycker om de olika modellerna. På så sätt slipper du ägna tid åt att efterforska och hoppa runt mellan olika sidor – eftersom vi samlat allt här, på en och samma plats.

Vårt syfte är att du ska spara både tid och pengar. Din tid, då vi samlat så pass många människors åsikter här. Men också för att det minimerar risken för att du köper något du senare kommer att bli missnöjd med.

Hur vi recenserade elvisparna

När vi granskade respektive produkt så är det en hel del saker att hålla koll på. Vi har främst fokuserat på:

Hur den känns – Vad är elvispen gjord av för material och hur funktionell är designen?
Hållbarhet – Är den gjord för att hålla med tiden? Är motorn stark eller plasthandtaget svagt?
Effektivitet – Hur stark är motorn, hur många hastigheter kan man välja på?
Underhåll – Är elvispen enkel att tvätta? Är manualen lätt att förstå?
Värdet – Jämför pris med kvalitet. Är det värt investeringen?

Så väljer du bästa elvispen för dig

Utöver det vi har tittat på när vi bedömt de olika modellerna, så finns det ett par saker du bör fokusera på lite extra när du ska köpa en elvisp.

Vilka tillbehör behöver du
De flesta elvispar kommer med ett par tillbehör. Ju högre upp i pris du går, desto fler tillbehör brukar tillkomma.

En del modeller inkluderar degkrokar, stickfästen, ballongvispar, mixerstav och olika typer av vispar. En elvisp i mellanprisklassen kan prestera samma resultat som en budgetvisp, men eftersom den tillkommer med så många tillbehör så har priset höjts. Alltså inte för att kvalitén är bättre, utan för att paketet innehåller fler saker.

Behöver du en tyst elvisp
Långt ifrån alla elvispar är tystlåtna. Om du bor i en liten lägenhet och vill göra våfflor när familjen sover, då gör du bäst i att fokusera på en så tystlåten elvisp som möjligt.

Om du vill ha en så tyst elvisp som möjligt, bör du undvika budgetmodellerna. Vi rekommenderar i så fall vår bäst i test-vinnare från Bosch, som visade sig prestera mycket bra både vad gäller ljud och motor.

Antal hastigheter
Det är möjligt att du aldrig kommer att använda alla hastigheter som finns på maskinen. Men att kunna ändra hastighet under tiden som man vispar är få förunnat. Det blir mycket mindre spill och splash när man kan börja sakta och öka hastigheten gradvis.

En del elvispar har turbohastigheter som verkligen sätter fart på smeten du vispar.