Bästa-espressomaskinen

Bästa Espressomaskinen 2021 – 5 Bästa Maskinerna

Du kan läsa om våra recensioner här.

Vi har granskat hela den svenska marknaden, för att hitta den bästa espressomaskinen inom varje kategori.

Det finns, tyvärr, en hel del maskiner som inte är värda att köpa – men det finns också ett par riktigt prisvärda. Här är de 5 espressomaskinerna som ger mest för pengarna idag.

Bäst i test
DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S

DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S
LÄS MER
Slutsats
Slutsats

Trots att det är en av de billigaste maskinerna, så är det definitivt en av de bästa espressomaskinerna. Du får mycket mer än vad du betalar för – vilket den stora mängden positiva recensioner vittnar om. Helt klart ett kap!

Plus
Plus

En av de populäraste maskinerna, tack vare att den är så enkel att använda, dess låga pris och det goda kaffet. Den har en mjölkskummare och kaffekvarn också.

Minus
Minus
Väldigt Populär
Sage BES875

Sage BES875
LÄS MER
Slutsats

En avancerad, men samtidigt lättanvänd maskin. Ett självklart val för finsmakaren som vill att kaffet ska bli på millimetern perfekt. Köp endast om du vill ha det absolut bästa där hemma, eller på fiket.

Plus

Enkel att hantera, 2 liter stor vattenbehållare, 18 olika inställningar, en bra digital display och kan tillaga två koppar samtidigt. Digital temperaturkontroll och inbyggd kaffekvarn. Otroligt hög kvalitet.

Minus

Kostar mycket.

Billigt alternativ
Smeg Espressomaskin

Smeg Espressomaskin
LÄS MER
Slutsats

Ett bra val om du vill vara ekonomisk och sparsam. Kvalitén är lika hög som på de dyrare modellerna och funktionerna lika effektiva. Helt klart ett bra val som är snällt mot plånboken.

Plus

Gummitassar på undersidan, uppvärmningssystem och avtagbar droppbricka. Den känns rejäl och stadig. Instruktionerna är klara och enkla att följa. Kaffe blir mycket, mycket gott.

Minus

Varför Lita På Oss


Alla våra recensioner baseras på marknadsundersökningar, expertutlåtanden eller praktiska erfarenheter av varje produkt. Tack vare den här processen, kan vi erbjuda en så genuin och detaljerad guide som möjligt, för att hjälpa dig att hitta den bästa espressomaskinen för dig.

Om du kan ditt kaffe, så vet du att det är skillnad på espresso och espresso.

Hur espresson görs och med hjälp av vilka verktyg, avgör vilket resultat du kommer att få. En dålig maskin kommer aldrig få samma resultat som en bra maskin. Aldrig. Oavsett vem som står bakom spakarna.

Om du dagligen dricker espresso så gör du definitivt rätt i att investera i en bra espressomaskin av god kvalitet som håller i flera år framåt.

Syftet med vårt bäst i test är att hjälpa dig att hitta den bästa espressomaskinen för dig och din budget. Vi har hittat något för alla.

Bästa espressomaskinen

Har du bråttom? Här är en snabbtitt på de bästa espressomaskinerna på marknaden idag.


Bäst i test

DeLonghi ECAM 21.117 Magnifica S

Vad vi gillar:

 • Kostar inte mycket
 • Enkel att använda
 • Väldigt populär
 • Snygg
 • Brygg två koppar direkt
Vad vi inte gillar:

Italienska De’Longhi har blivit särskilt kända för att tillverka riktigt bra kaffemaskiner. Deras ECAM 21.117 Magnifica S är definitivt inget undantag.

Om vi stod inför valet att använda en espressomaskin för resten av livet – då är det här definitivt vårt val.

DeLonghi har sedan 1902 har arbetat på att förfina såväl design som funktion, så resultatet kommer inte direkt som en överraskning. De har, nog sagt, stor erfarenhet vad gäller kaffemaskiner.

Utan att bli onödigt otymplig eller allt för krånglig så är det här en espressomaskin som bjuder på väldigt många funktioner.

DeLonghi sticker ut genom att helt enkelt vägra kompromissa. ECAM 21.117 Magnifica S representerar på många sätt allt som kommit att bli företagets kännetecken.

Tack vare den enkla knappmenyn så trycker man bara på antalet koppar som man vill ha, och vrider reglaget till önskad styrka. Det är inte svårare än så. Minimalt med spill, tid och stress. Sätt på maskinen och luta dig tillbaka.

Om du vill ha full kontroll över din espresso, utan att behöva känna att saker och ting blir onödigt krångliga, så kommer ECAM 21.117 Magnifica S att falla dig i smaken. Allt är automatiskt.

Du kan brygga två koppar åt gången och den rymmer 1,8 liter vatten. Det följer även med en mjölkskummare och kaffekvarn.

Den inbyggda kaffekvarnen säkerställer även att du kan använda hela bönor för att din espresso ska bli precis som du vill.

Helt klart en av de bästa espressomaskinerna – trots att det är en av de billigaste. Definitivt ett kap för dig som vill ha något enkelt, snyggt och som inte skadar plånboken.


Väldigt Populär

Sage BES875

Vad vi gillar:

 • Lätthanterlig
 • Enkel skötsel
 • 2 liter stor vattenbehållare
 • Perfekt för dig som har ett intresse för kaffe
 • Otroligt populär
Vad vi inte gillar:

 • Kostar en del

Sage har gjort sig kända för att leverera produkter som lever i gränslandet mellan hemmabehov och restaurangfunktioner. I detta hänseende så lever BES875 definitivt upp till våra förväntningar.

Det är en espressomaskin som passar både espressoentusiasten och baristan. Den har blivit väldigt populär då det är en helhetslösning som tar hand om allt från malning till mjölkskum. Allt med bara ett fåtal tryck.

Vid första anblick så kan BES875 The Barista Express verkligen kännas överväldigande. Vi var osäkra på huruvida man skulle behöva använda manualen som referens bara för att få en kopp kaffe.

Trots den professionella designen, så visade sig maskinen vara otroligt enkel att använda.

Med ett vred väljer man finhet på kaffebönorna, och med några knapptryck väljer man antal koppar och huruvida man vill ha mjölk. Resten löser maskinen själv.

Så även om den både ser högteknisk ut och har avancerade funktioner tillgängliga, så är den samtidigt väldigt lättanvänd. Du behöver definitivt inte bekymra dig för att det ska krävas särskilt mycket ansträngning.

Något som är unikt med just den här espressomaskinen är att resultatet alltid blir bra oavsett vattenhårdheten. Dels på grund av ett särskilt vattenfilter, men även då den automatiskt anpassar kaffeextraheringen utifrån de rådande förutsättningarna.

Rengöring är även väldig smidigt då samtliga delar går att ta lös, och då den går att rulla bort med hjälp av de inbyggda hjulen.

På det stora hela en väldigt avancerad espressomaskin, som samtidigt är lätt att använda. Det är en maskin för finsmakaren som vill ha sin espresso på millimetern perfekt och personlig.

I vår research såg vi att den här maskinen från Sage är en av de maskiner med flest positiva recensioner, vilket inte är helt förvånande, så här i efterhand.


Bäst för Entusiasten

Rocket Appartamento Espressomaskin

Vad vi gillar:

 • Professionell design
 • Vibrationspump
 • Utmärkt kaffe
 • Ångfunktion
Vad vi inte gillar:

 • Premiumpris

Italienska Rocket har specialiserat sig på espressomaskiner som existerar i gränslandet mellan vad som är lämpat för hemmet, och vad man förvänta sig på ett riktigt kvalitativt café.

Deras espressomaskin Appartamento lever därför upp till våra allra högsta förväntningar. Men det är knappast valet för dig som bara vill ha en enkel kaffe, utan att direkt bry dig om smaken. Det här är maskinen för dig som vill ta steget till att bli en tvättäkta espressotekniker.

Det första man slås av är att den trots sitt avancerade yttre, saknar en del av de funktioner som man kommit att förvänta sig hos billigare maskiner.

Avsaknaden av inbyggd kaffekvarn är ett typexempel. Men låt dig inte luras att tro att detta är ett tecken på att det är en dålig eller bristfällig maskin. Tvärtom så är Appartamento minutiöst konstruerad för att du ska ha full kontroll över espressoprocessen.

Med reglagen har du full kontroll över vattentrycket, och det är ingen annan än du som styr resultatet.

Vill du ha en espressomaskin där man trycker på två knappar och sedan är klar? Då är Appartamento inte valet för dig. Vill du ha en espressomaskin där din egen hantverksförmåga avgör resultatet? Då är det här et självklart val.

Om det fanns en särskild kategori så skulle den här espressomaskinen falla under den manuella varianten, då din förmåga att hålla koll på tid, temperatur och tryck är vad som kommer att avgöra kaffets smak, styrka och konsistens.

Helt klart vår rekommendation till espressoentusiasten och dig som vill känna dig som en barrista där hemma. För dig är den här maskinen guld!

Om du dessutom vet hur man gör en bra espresso, så kommer du med hjälp av den här maskinen att kunna producera bättre kaffe än de flesta andra maskiner. Just därför att du har så stor kontroll över hela processen.


Billigt Alternativ

Smeg Espressomaskin

Vad vi gillar:

 • Prisvärd
 • Gummitassar på undersidan
 • Uppvärmningssystem
 • Avtagbar droppbricka med varningssystem
 • Rejäl och stadig
Vad vi inte gillar:

Italienska Smeg har lyckats bevara Italienska espressotraditioner, samtidigt som de säkerställt enkel användning och prisvärda maskiner.

Deras utbud av espressomaskiner kännetecknas i allmänhet av att vara tillräckligt prisvärda för hemmaanvändning, men tillräckligt avancerade för att kunna mäta sig med dyrare och mer professionell utrustning.

Så var på skalan hamnar egentligen Smegs Espressomaskin?

Det här är en lättanvänd espressomaskin där fokus ligger på det väsentliga. Även om den saknar inbyggd kaffekvarn, så har den ångfunktion för skumning och möjliggör enkel reglering av kaffestyrka.

På undersidan finns gummitassar som håller maskinen stabil på köksbänken. Det finns även en avtagbar droppbricka som varnar dig när den börjar bli full och behöver tömmas.

Tack vare fokus på att säkerställa en bra kopp espresso så blir den här maskinen det givna valet för dig som inte vill engagera dig mer än nödvändigt.

Även om det snabbt blir ganska uppenbart att den saknar många av de egenskaper som de professionella alternativen har, så blir det snabbt lika uppenbart att resultatet överraskar. I positiv bemärkelse.

Vi är förvånade över att Smeg Espressomaskin ger ett resultat som faktiskt inte går att särskilja från de mycket dyrare alternativen. Som budgetmaskin är den därför en garanti för god espresso.

Om du vill köpa en bra espressomaskin utan att din bankman ringer och frågar vad du håller på med, så är det här ett självklart val. Du får en maskin av riktigt god kvalitet, från ett väletablerat företag, för en billig peng. Helt klart en av de mest prisvärda espressomaskinerna.


Bäst Design

KitchenAid Artisan Espressomaskin

Vad vi gillar:

 • Koppvärmare
 • Upp till 6 espressokoppar
 • Stilren
 • 2 års garanti
Vad vi inte gillar:

 • Dyr

KitchenAid är ett varumärke som ägs av giganten Whirlpool. Även om de inte har lika mycket renommé som de renodlat italienska varumärkena, så har de på senare tid gjort väldigt mycket för att hitta sin plats i det stora utbudet av espressomaskiner.

Genom att fokusera på design och funktionalitet så har Artisan blivit ett populärt val bland personer som vill ha en espressomaskin som är lika snygg som den är användbar.

Vid första anblick så känns Artisan på många sätt ganska överväldigande. Vilket inte är så konstigt då den har två separata kammare med individuella reglar.

Med Artisan får du total kontroll. Vilket gör den här maskinen unik och en given kombatant i vårt bäst-i-test.

Tack vare separata kokare kan du på en och samma gång skapa espresso och cappuccino. Eller välja den sorts kombinerade variant som du själv föredrar.

Med Artisan har KitchenAid tagit det professionella kaffehantverket och gjort det enkelt. Till skillnad från andra avancerade maskiner så är Artisan nämligen i princip helt automatiserad.

Du behöver inte hålla koll på tid eller temperatur, utan väljer utifrån knappar och vred hur ditt kaffe ska bli.

Om du vill ha professionellt kaffe utan ansträngning så rekommenderar vi definitivt den här esprsesomaskinen. Den stilrena, sofistikerade och professionella designen höjer betyget än mer. Vi gillar den starkt!

Den tvååriga garantin är även det ett plus i kanten.

Så fungerar en espressomaskin

Det kanske inte är någon hemlighet att en espressomaskin framställer espresso. Men hur går det till? Och vad är espresso? Espresso år en italiensk benämning på  en lite mer intensiv och stark kopp kaffe, som framställs genom att väldigt hett vatten pressas genom malda kaffebönor.

Vad en espressomaskin gör är att hetta upp vatten och under tryck pressa det genom malt kaffe. Medan vissa maskiner har inbyggd kaffekvarn, så kräver andra förmalt kaffe.

Precis som andra kaffemaskiner så extraherar en espressomaskin i grund och botten kaffe, men med den stora skillnaden att fokus ligger på att uppnå så intensiv extrahering som möjligt. Kombinationen av hetta och ånga ger en riktigt speciell kaffeupplevelse.

Innan du köper en espressomaskin

För att du ska bli nöjd med ditt val så är det en bra idé att fundera lite på vad du faktiskt behöver. Vill man slippa bekymra sig så bör man välja en prisvärd automatisk maskin, för de flesta modeller på marknaden håller numera tillräckligt hög nivå för att säkerställa ett bra resultat. Oavsett vad man väljer så kan man därför vara säker på att kaffet blir bra.

 • Manuell eller automatisk? Med manuell menar vi den sorts espressomaskin som främst regleras med spakar, och med automatiskt menar vi de maskiner som har knappar för de olika funktionerna. De manuella alternativen ger dig helt klart mer kontroll, men kräver samtidigt att du engagerar dig i varje enskild kopp.
 • Ånga, kolv eller pump? De flesta hemmamaskiner använder någon variant eller kombination av ånga eller pump. Och allra mest vanligt är de med ånga. Pumpmaskiner har kommit att förknippas med caféer, och kräver ibland särskild omsorg för att resultatet ska bli bra.

Är du fortfarande osäker rekommenderar vi att du bekantar dig med de olika modellerna, och läser vad folk har haft för erfarenheter av dem. Man får ofta väldigt bra information från andra personer. I tider då det finns så pass många olika espressomaskiner lönar det dig ofta att spendera lite extra tid på att läsa om dem.

Vad är skillnaden på olika espressomaskiner

Även om man kan djupdyka i världen av espressomaskiner och kategorisera dem utifrån konstruktion, epok och mycket mer, så är det allra vanligast att dela in dem i kategorierna manuell, automatisk och halv-automatisk.

 • En manuell espressomaskin ger dig fullständig kontroll över temperatur och tryck. Med spakar och reglage är det du och ditt hantverk som avgör resultatet. Men detta betyder även att det finns en viss inlärningskurva, och att man är villig att engagera sig. Dessa saknar i princip alltid inbyggd kaffekvarn.
 • En halvautomatisk espressomaskin är något utav ett mellanting mellan full kontroll och bekväm automatisering. Du kan påverka resultatet genom att välja kaffesort, grovheten på det malda kaffet och utifrån de tillgängliga programmet. Maskinen tar hand om resten.
 • En automatisk espressomaskin är valet för dig som inte vill krångla. Den tar hand om i princip hela processen från böna till perfekt kopp espresso. Då de i de flesta fall har inbyggd kvarn så är det väldigt enkelt att få tillgång till ett brett utbud av kaffesorter. Vill man finjustera är de däremot inte det bästa valet.

I de flesta fall så är det just utifrån dessa kategorier som man särskiljer de olika espressomaskinerna. Men den som vill djupdyka i utbudet har fler saker att ta i åtanke.

 • Enkel eller dubbel kammare. De flesta espressomaskiner har en enkel kammare, vilket innebär att varje omgång ger en särskild sorts espresso. Med två kammare har man däremot möjligheten att framställa olika sorts kaffe på en och samma gång. Dubbla kamera är ett bra val om det finns många olika preferenser i hushållet.
 • Espressomaskin eller mokabryggare? Mokabryggare är en väldigt liten kusin till espressomaskinen, och är mångas första introduktion till espresso. Mokabryggaren är något utav en standard i hushållen i Italien, även om den på senare tid börjat ersättas med mer avancerade espressomaskiner.

Vad som är fantastiskt med just espressomaskiner är att man har väldigt möjligheter att välja en maskin utifrån eget tycke och önskemål. Det gör att man kan få precis den sorts kaffe som man vill ha, och ofta utan någon större ansträngning.

Något som de flesta upplever när de kommer i kontakt med sin första espressomaskin är hur intensivt kaffet faktiskt är. Är man van med bryggkaffe kan det först komma som något utav en chock att kaffet tvärtemot vana har en helt annan smak och konsistens. Men få personer ångrar däremot sitt beslut att helhjärtat fokusera på espresso för sitt kaffebehov.

Vi hoppas att du har haft nytta av vår genomgång, och att du hittar en espressomaskin är täcker dina önskemål och blir ett troget inslag i ditt hem.