Bästa Fritösen 2021 – 4 Fritöser Du Inte Får Missa

Du kan läsa om våra recensioner här.

I den här artikeln hjälper vi dig att hitta den bästa fritösen på marknaden idag. Vi listar 4 olika fritöser för varje budget. Stora, små, traditionella och varmluftfritöser.

Bäst i test
OBH Pro Digital Fritös 6357

OBH Pro Digital Fritös 6357
LÄS MER
Slutsats
Slutsats

En stilren fritös i borstat stål som har allt du kan tänkas behöva. Överkomligt pris, enkel att förstå, använda och rengöra gör den till en stabil testvinnare.

Plus
Plus

Stor kapacitet, enkel att använda och regngöra. Bra pris och snygg design. Effektiva kontrollampor för perfekt fritering.

Minus
Minus
Väldigt populär
Severin Varmluftsfritös XL

Severin Varmluftsfritös XL
LÄS MER
Slutsats

En luftfritös, som ändå kan göra maten krispig och god. Antalet positiva recensioner vittnar om den höga kvalitén. Snabb & smidig. Definitivt en av de bästa luftfritöserna.

Plus

Modern design, stor kapacitet, enkel touchkontroll och 6 förinställda program. Maten blir krispig och god.

Minus

Bruksanvisningen var krånglig.

Bästa budgetval
Princess Minifritös

Princess Minifritös
LÄS MER
Slutsats

Helt klart den bästa mini-fritösen. Den är väldigt kompakt och spar mycket utrymme. Den har ett lågt pris, men resultatet blir förvånansvärt bra. En liten favorit!

Plus

Liten och kompakt, enkel att navigera och integrerade värmeelement. Den har delar du kan rengöra i diskmaskinen. Fantastiskt pris.

Minus

Inget för en stor familj, utan passar 1-2 personer.

Varför Lita På Oss


Alla våra recensioner baseras på marknadsundersökningar, expertutlåtanden eller praktiska erfarenheter av varje produkt. Tack vare den här processen, kan vi erbjuda en så genuin och detaljerad guide som möjligt, för att hjälpa dig att hitta den bästa fritösen för dig.

Då de flesta fritöser använder olja har den genom åren haft lite dåligt rykte att vara en kaloribomb men sedan fritöser som endast använder en liten mängd olja och istället jobbar med varmluft har maskinen fått ett uppsving på marknaden.

Nackdelen, om det nu är en nackdel, är att det finns så många fler fritöser att välja på.

Vi har tagit en noggrann titt på de populäraste fritöserna, för att se vilka som faktiskt är prisvärda och hållbara.

Några av apparaterna vi testade ansåg vi vara undermåliga och därför har vi utelämnat dem helt och hållet.

Istället har vi bara plockat ut de mest prisvärda modellerna. Häng med och titta vad vi kom fram till men stå inte för nära – det kan gå hett till.

Bäst i test fritöser


Bäst i Test

OBH Pro Digital Fritös 6357

Vad vi gillar:

 • Snygg design
 • Stor kapacitet
 • Enkel att använda
 • Rimligt pris
Vad vi inte gillar:

En fritös måste inte vara snygg men det gör inget om den är det. OBH:s Pro Digital är just det, snygg i sin stilrena borstade stål.

Det finns flera skäl till att vi har valt just den här fritösen till bäst-i-test. Ett av skälen är att den har en kapacitet på hela fyra liter. Det räcker inte bara till din familj utan du kan med gott samvete bjuda in även grannen med familj.

Fler skäl till att vi valde ut Pro Digital är att den är oerhört användarvänlig, har en smart timer och en Cool Zone som förhindrar att matrester bränner fast samt förlänger oljans livslängd.

Kontrollampor talar om för dig när temperaturen är rätt och när maten är klar.

Oljans temperatur kan du ställa in mellan 130 och 190 grader med hjälp av digital display.

Den löstagbara behållaren är behandlad med nonstick beläggning vilket gör den mycket lätt att rengöra antingen för hand eller i diskmaskinen.

För oss var det ingen som helst tvekan att detta var vår bäst-i-test vinnare. Ett överkomligt pris kombinerat med en snygg design gjorde den oemotståndlig för oss. Att den sedan visade sig enkel att förstå, lätt att använda och rengöra bekräftade bara det vi förstod vid första anblicken. Obestridlig testvinnare.


Väldigt Populär

Severin Varmluftsfritös XL Digital

Vad vi gillar:

 • Futuristisk design
 • Stor kapacitet
 • Touchkontroller
 • 6 förinställda program
Vad vi inte gillar:

 • Omständlig bruksanvisning

För den som vill slippa matos från en vanlig fritös kan en varmluftsfritös vara ett alternativ. En av de bättre vi testade och som är väldigt populär hos konsumenterna, är Severins Varmluftsfritös XL Digital.

Om vi tyckte att vår bäst-i-test vinnare var snygg får vi nog ändå medge att den här är snäppet värre. Med sin futuristiska design får man känslan av att vi börjar närma oss det tjugoandra århundradet.

XL Digital med sin kapacitet på hela 3,2 liter är en vidareutveckling på Severins tidigare mycket populära tvålitersmodell. Frityrkorgen har keramisk non-stick beläggning vilket enkelt förhindrar att matrester fastnar.

Fritösen styrs helt och hållet från kontrollpanelens touch-knappar. Det är också här du ställer in något av de 6 automatiska programmen samt ställer in temperaturen mellan 80 och 200 grader.

Något vi uppskattade var att maskinen stängs av efter avslutat program så risken för en smärre köksbrand är obefintlig.

Känner du för att skaka om sin pommes frites mitt i ett program så är det bara att ta ut behållaren, skaka och sedan trycka in behållaren igen och programmet fortsätter. Check på den.

Vi gillar XL Digital. Resultat på det vi friterade blev mycket bra och genom att tillsätta några droppar olja infann sig även krispigheten.

Något vi inte uppskattade var hur krånglig bruksanvisningen var. Den borde kunna göras begripligare.


Bästa Budgetval

Princess Minifritös & Fondue

Vad vi gillar:

 • Söt
 • Enkel
 • Billig
 • Fritös & fondue i ett
Vad vi inte gillar:

 • Liten var ordet

För en- eller två personers hushåll kan Princess Minifritös & Fondue vara ett bra budgetval. Här får man alltså en fritös och en fondue i ett till ett helt överkomligt pris.

Med sitt avtagbara lock och integrerade värmeelement känns fritösen från Princess perfekt för den som vill kunna både fritera och göra en fondue.

Apparaten tar i princip ingen plats och kan lätt stuvas undan i ett skåp efter användning.

Locket har ett visningsfönster så att du hela tiden ser vad som pågår och är du osäker så finns det angivet på fritösen hur länge allt ska friteras beroende på vilka livsmedel du jobbar med.

Maskinen är lätt att göra ren tack vare sina diskmaskinssäkra delar och som extrautrustning medföljer sex fondue gafflar.

Vi brukar svänga oss med termer som futuristiskt utseende eller stilren design. Här nöjer vi oss med ordet söt. Längre än så kan vi inte sträcka oss för i vår värld är det mesta som är litet sött.

Trots sin litenhet står den stadigt på bänken när vi använder den. Det kan vi tacka de antiglid fötter som apparaten har försetts med.

Vi gladdes även hur enkel den var att jobba med och hur bra resultat blev under vår test. Helt klart ett bra budgetval för den lilla familjen. Definitivt ett bättre alternativ än fritera i en vanlig kastrull.


Bästa Premiumval

Sage BDF500 The Smart Fryer

Vad vi gillar:

 • Sköter sig själv
 • Klarar stora mängder
 • Lätt att hantera
 • Enkel rengöring
Vad vi inte gillar:

 • Dyr

Vårt bästa premiumval är utan tvekan Sage BDF500 The Smart Fryer. Det första man slås av när man packar upp maskinen är att den ser ut att passa bra i ett professionellt kök. Vi kan dock meddela att den fungerar lika bra i ett vanligt kök, trots sin storlek.

BDF500 har en fritöskorg som klarar hela 1,2 kilo vilket är fantastiskt bra till stora middagsbjudningar. Det är dock mindre bra när man ska vänta på att oljan ska kylas ner.

Maskinen sköter sig i princip själv med ett fantastiskt resultat. Den har sju förinställda program som anpassar tid och temperatur på det du tillagar. Allt du behöver göra är att välja vad du ska tillaga och sedan låta maskinen göra resten

Maskinen är utrustad med Twice Fried Fresh Chips-program vilket betyder att den tillagar din pommes frites två gånger för att du ska få den där riktiga restaurantkänslan.

Även BDF500 använder Cool Zone-teknologin som innebär att maten doppas i kallare olja för att förhindra överskottsförbränning och därmed förlänger oljans livslängd.

Under vårt test provade vi att fritera både fryst pommes och icke fryst pommes med samma lyckade resultat. Maskinen klarar vad helst du utsätter den för.

Att tänka på är att Sages fritös arbetar på hela 3000 watt vilket innebär att din elinstallation måste kunna hantera det utan att propparna går.

Som alltid så gäller devisen smakar det så kostar det. Priset är ganska högt men värdesätter du smaken på dina pommes, munkar, grönsaker eller vad du nu vill fritera och samtidigt har lite pengar över. Ja då är detta maskinen för dig.


Vårt bäst i test av fritöser

Det är givetvis möjligt att fritera i en vanlig kastrull, men inget slår en riktig fritös.

I den här guiden har vi inte bara tagit vår egna åsikt i beaktning, vi har även ägnat mycket tid åt att efterforska vad andra konsumenter och experter tycker om respektive produkt. Syftet är att du ska få en så rättvis och bred uppfattning av de olika fritöserna som möjligt.

Vår idé är att det ska spara dig tid, då du slipper spendera timmar på att göra research för att se om en viss produkt är bra eller ej. Vi har redan gjort det jobbet åt dig och sammanfattat våra resultat här.

Vi vill kunna erbjuda dig som läsare en så ärlig och detaljerad överblick av varje fritös som möjligt. Det minskar risken för att du köper något som du sedan kommer att vara missnöjd med.