Bästa-gucci-parfymen

Gucci Parfym – 8 Bästa Herr- och damparfymerna

Du kan läsa om våra recensioner här.

Italienska Gucci kräver ingen presentation. De har på många vis blivit synonyma med både Italiensk kvalitet och mode. Sedan 1974 har de även storsatsat på just parfym. Vi har tittat närmare på Guccis bästa parfymer – både för män och kvinnor.

Gucci grundades 1921 och är ett av de starkaste lyxmärkena på marknaden idag. Det italienska modehusets kläder, accessoarer, parfymer och väskor har inte bara lockat kungligheter, men även storstjärnor som Audrey Hepburn och Grace Kelly.

När det kommer till parfymer så är Guccis dofter luka unika som exklusiva. Vi har testat deras främsta flaskor för att se hur toppen av deras sortiment ser ut idag.

4 Bästa Gucci damparfymerna

Guccis damparfymer är unika i den mån att de erbjuder en elegans och feminitet som få märken kan konkurrera med. De har lukter för varje årstid och miljö.

Här är de bästa damparfymerna från Gucci.


 


1. Gucci Bloom

Tid: Dag
Årstid: Vår och sommar
Kännetecken: Gröna växter, blommor och tuberos
Nyckelord: Graciös, medveten och närvarande

Detta är en av Guccis mer populära nykomlingar. Den är inspirerad av blomsterträdgårdar och ger spännande nog förnimmelser av både skörhet och styrka.

Bakom parfymen döljer sig en diskret ambition att hylla de kvinnor som vågar vara sig själva.

Den speciella och svårplacerade doften hos Gucci Bloom kommer från växter ur qvisqvalissläktet, som ger parfymen en alldeles speciell prägel. Då den kombinerats med jasmin och tuberos så är den samtidigt traditionellt blommig.

En perfekt parfym för dig som vill alltid vill bära med dig din alldeles egen speciella blomsteräng.

Utan att vara allt för påträngande är den perfekt för vardagliga tillfällen. Trots detta gör den sig riktigt bra även vid de mer speciella stunderna.


 


2. Gucci Flora

Tid: När som helst
Årstid: Vår
Kännetecken: Blommor, citrus, friskhet, rosor och frukter
Nyckelord: Mystisk, oskuldsfull, orientalisk och intensiv

En samtida klassiker från Gucci som inte går att undvika att lägga märke till. Man möts av en doft av citrus som övergår i rosor sandelträ.

Även om den har ett ganska komplicerat spektrum av dofter så håller sig doften länge. Och man blir ständigt överraskad över neutral den är trots att den är så påtaglig.

Det allra mest påtagliga inslaget i Gucci Flora är onekligen blommor. Men den uppmärksamme kommer även att lägga märke till toner av peppar och patchouli.

På det stora hela förs tankarna till kvinnlighet och en oskyldigare men kanske svunnen tid. Perfekt för alla tillfällen.


 


3. Gucci Guilty Intense

Tid: Kväll och eftermiddag
Årstid: Vinter
Kännetecken: Milda kryddor, blommor, trä och frisk vind
Nyckelord: Hetlevrad, närvarande och stark

Med Gucci Guilty Intense så har Gucci lanserat en ny variant av en klassiker. Den har en milt kryddstark doft som på ett spännande sätt kombinerar citrusfrukt med rosépeppar.

Parfymen har en ovanligt konsekvent och enhetlig doft som i grund och botten är ganska stark men avrundas med blommig doft.

Du kommer att förvånas över hur oväntat väl de olika dofterna passar ihop. Då sammansättningen är väldigt påtaglig så är den däremot som bäst lämpad för kalla vinterdagar och svala sommarkvällar.

En perfekt unikt pepprigt blommig parfym som är svår att glömma. Den för otvivelaktig tankarna till både spännande utekvällar och oväntade stunder i hemmet.


 


4. Gucci Rush

Tid: Natt
Årstid: Vinter
Kännetecken: Trä, aromatisk, blommor och patchouliolja
Nyckelord: Spännande, impulsiv och modern

Gucci Rush är en intensiv parfym som spännande nog låtit sig inspireras av amerikanska västkusten och afrikanska savannen. Den har en lättsam men långvarig doftkombination som på många sätt är unik.

Med en påtaglig doft av jasmin, rosor, vanilj och patchouli så är det här en riktigt spännande parfym vars doft verkligen fäster sig.

Det första man lägger märke till är jasmin som övergår i en doft som påminner om vetiveressens.

Till skillnad från många andra parfymer har den en doft som verkligen stannar kvar i luften. Därför är den ett perfekt val för dig som vill sticka ut ur mängden.


4 Bästa Gucci herrparfymerna

Om man skulle beskriva Guccis herrparfymer i sin helhet, så vore det: manligt, självsäkert, sofistikerat och pålitligt.

I likhet med modehusets damparfymer, så erbjuder Guccis herrparfymer något unikt och exklusivt, som ytterst få märken ens kommer nära. Här är de allra bästa herrparfymerna från Gucci just nu.1. Gucci Pour Homme EdT

Tid: Natt och kväll
Årstid: Vinter och Vår
Kännetecken: Träig, tobaksinspirerad, aromatisk, kryddig och blommig
Nyckelord: Sofistikerad, självsäker och närvarande

Som en av deras mer vågade parfymer har den här blivit oerhört populär då den för tankarna till en svunnen och mer enkel tid, samtidigt som den passar perfekt in i vår samtid. Om du gillar 50- och tidigt 60-talskänsla är det här ett givet alternativ.

Trots att den har en ganska dov doft som direkt för tankarna till trä och tobak, så har den samtidigt fräscha inslag av bergamott och viol.

Gucci Pour Homme EdT håller doften väldigt länge och ändrar inte särskilt mycket karaktär med tiden.

Därför är den ett perfekt val för dig som vill ha en både spännande och klassisk doft som passar särskilt bra vid kyliga vinterkvällar.2. Gucci Guilty Absolute

Tid: Natt och kväll
Årstid: Vinter
Kännetecken: Träig, läder, aromatisk, animalisk och jordnära
Nyckelord: Maskulin och pålitlig

Det här är en parfym som inte utger sig för att vara något annat än den är. Som en del av Guccis utbud av parfymer vars doft inte förändras med tiden är det ett givet alternativ för dig som vill ha något riktigt pålitligt.

Gucci Guilty Absolute kännetecknas nästan helt och hållet av kombinationen av trä och läder. Dessa traditionellt sett maskulina inslag passar otroligt bra ihop och ger ett väldigt enhetligt intryck.

Många som kommer i kontakt med den här parfymen slås direkt av hur kraftfull den är.

Därför krävs det en hel del självkänsla för att axla doften. Men det är samtidigt helt klart en av de mest unika herrparfymerna från Gucci.


 


3. Made to Measure Gucci

Tid: När som helst
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Kryddig, aromatisk, blommig och citrus
Nyckelord: Frisk, lättsam och vacker

Med inspiration från fjärran östern är det här en väldigt lättsam parfym som är särskilt utformad för sofistikerade tillfällen. Det märks inte minst på dess förpackning som med all tydlighet avspeglar att det den är ett resultat av många decenniers tradition. Därför är det inte så konstigt att det är en av Guccis storsäljare.

Trots att doften har några år på nacken så är den fortfarande väldigt eftertraktad. Med spännande inslag av muskot, läder och patchouliolja så lyckas parfymen med konststycket att vara både diskret och särpräglad.

Made to Measure Gucci är ett perfekt val för dig som vill ha ett lättsam men sofistikerat parfym som alltid passar bra, men som definitivt signalerar erfarenhet.4. Gucci Guilty Pour Homme

Tid: När som helst
Årstid: Vår
Kännetecken: Citrus, aromatisk, blommig, frisk och kryddig
Nyckelord: Fräsch, lättsam och påtaglig

Med sin förföriska doft är Gucci Guilty Pour Homme definitivt valet för den man som vet vad han vill i livet.

Utan att vara allt för påträngande bjuder den på en doftupplevelse som växlar mellan citrus och lavendel, för att lämna efter sig en tydlig doft av solmogna apelsiner.

Detta är ett perfekt val för dig som vill ha en lite lättare herrparfym, eller dig som tröttnat på de mörka och tunga dofter som ofta annars präglar dessa parfymer.

Om man ger sig på att sammanfatta den med ett ord så är friskhet förmodligen det mest representativa. Därför är det även en typisk vårparfym vars närvaro inte går att ta miste på.

Perfekt för den moderna mannen.


Parfymer från Gucci

Även om modehuset Gucci grundades redan 1921 så dröjde det dryga femtio år innan de bestämde sig för att lansera sin första parfym. Varför det dröjde så länge går det så klart bara att spekulera i.

Mycket handlar nog om att det tog sin tid innan parfymer var i tillräckligt stor efterfrågan för att en satsning skulle löna sig. Med gedigna anor inom modebranschen är det föga överraskande att de lyckats bli förknippade med kvalitet på bred front.

Innan dess så var grundaren Guccio Guccis ambition att uteslutande erbjuda kvalitativa och klassiska läderprodukter av typisk italiensk kvalitet.

Hans son, Aldo Gucci, var däremot den som var mest drivande när det kom till att modernisera företaget, och var en nyckelperson när det kom till att säkerställa att verksamheten även omfattade just parfymer.

Numera har Gucci ett flertal väldigt populära parfymer i sitt utbud. Och de håller generellt sett samma höga klass som deras övriga modevaror. Något som har kommit att känneteckna deras utbud är att de på många sätt satsar på dofter som både representerar deras eget varumärke, och även tilltalar oss samtida människor.

Därför är deras parfymer inte bara dofter, utan även upplevelser. Det är inte så överraskande att de har en väldigt stor skara trogna entusiaster bland sina kunder.

Oavsett om man är ute efter en doft till vardags, eller något alldeles speciellt för särskilda tillfällen, så finns det alltid ett flertal passande produkter i Guccis numera breda utbud av spännande parfymer.

Vad man än väljer kan man vara säker på att man får något väldigt unikt som samtidigt bär den högsta kvalitetsstämpel som har blivit ett kännetecken för varumärket Gucci. Ta därför chansen att uppleva parfymer som håller en helt annan nivå än vad man ofta kommit att förvänta sig.