Bästa-Hugo-Boss-parfymen

8 Bästa Hugo Boss Parfymerna För Män & Kvinnor

Du kan läsa om våra recensioner här.

Hugo Boss är ett tyskt modehus främst kända för sina kostymer, kläder och parfymer. Vi har gått igenom deras parfymsortiment för att hitta deras bästa parfymer för både män och kvinnor. Resultatet blev 8 riktigt bra parfymer, för varje årstid och situation.

Ingen har väl missat den karaktäristiska Hugo Boss Bottled EdT-flaska med sina fräscha, maskulina och eleganta dofter. Det är fortfarande en av deras bästa parfymer – men det finns fler. Många fler!

Hugo boss’s parfymkollektion är givetvis den mest populära, men deras damparfymer är inte långt efter.

Faktum är att vi blev chockade över deras höga kvalitet – de har definitivt inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. Så om du vill vara unik och älskar goda dofter, då får du inte missa Hugo’s parfymer.

Bästa Hugo Boss herrparfymer

Hugo Boss är framförallt populära hos män. Deras sportiga, fräscha och moderna parfymer har blivit en standard för många.

Här är våra favoritparfymer för män.1. Hugo Boss Bottled EdT

Tid: Dag
Årstid: Vår & höst
Kännetecken: Trä, vanilj, frukt och varma kryddor
Nyckelord: Fräsch, maskulin, säker, modern och elegant.

Hugo Boss Bottled abstrakta stil har här fångats i en modern jubileumsflaska för att fira doftens tio år på marknaden. Flaskan, som finns i 50 eller 100 milliliter, innehåller själva essens av vad Hugo Boss står för.

Med sin varma bas av trä och toppnoter av äpplen och citrus känns doften välbalanserad tillsammans med de blommande mellannoterna där kryddor som varm kanel har en framträdande roll.

Även pelargonia och klöver är tydliga noter som gör att parfymen får en helhet som är svår att motstå.

På det hela taget kan man säga att doften, trots noterna av blommor, är väldigt maskulin. Detta tack vare sin bas av sandelträ, Vetiveriaolja och dyrbart cederträ.

De olika dofterna för tankarna till vårkänslor inför den kommande sommaren likväl som ruskiga höstdagar när man kryper upp framför en sprakande brasa med en stor kopp te i handen.

Dagtid är ändå tiden på dygnet som känns rätt. På kontoret, på festen eller helt enkelt i snabbköpet spelar mindre roll. Det är aldrig fel att dofta gott oavsett var man befinner sig.

Doften är skapad av Annick Ménardo som genom åren har tagit fram många kända parfymer.

Annick har en bred bakgrund inom både biokemi och medicin men trots det, eller kanske tack vare det, har hon gjort sig ett stort namn genom att skapa parfymer.

En bra herrparfym vi starkt rekommenderar när du vill bjuda din käresta eller helt enkelt folk i din omgivning på det där lilla extra.2. Hugo Boss Bottled Night

Tid: Natt
Årstid: Vår & höst
Kännetecken: Trä, mandel, mysk, blommor och läder
Nyckelord: Ungdomlig, modern, maskulin, säker och utmanande.

Hugo Boss Bottled Night har funnits på hyllorna 2010 men håller trots det ställningen bland parfymsugna konsumenter.

Framför allt har den slagit stort bland yngre män. Det är också den målgruppen Hugo Boss inriktar sig på. Unga män med ett mål och som strävar efter nya utmaningar.

Doften är aromatisk med toner av trä och redan från start kan man känna av lavendel och björk. Betoningen vilar dock på blomman African violet som vilar på en varm bas av trä, trädet Louro Amarelo och ett stänk av sensuell mysk.

Flaskan vill påminna köparen om heta sommarnätter som lovar mycket och det är kanske därför ansiktet utåt i reklamkampanjerna för doften har varit kvinnornas favorit, den amerikanske skådespelaren Ryan Reynolds.

Parfymen är en av världens mest sålda över världen med långt över 60 miljoner sålda flaskor. Det är också något vi kan förstå när vi testar parfymen.

Doften av trä dröjer sig inledningsvis kvar länge innan den övergår till lavendel för att tillslut avslutas med en njutningsbar doft av mysk.

Doften är framtagen för natten men vi skulle nog säga att den passar lika bra för sena kvällsmiddagar med nära och kära likaväl som till nattliga aktiviteter.

Flaskans mörka linjer utlovar ett förföriskt, intensivt och maskulint innehåll. Och är det något du strävar efter har du hamnat helt rätt med Bottled Night. Frågan är bara om det är vad dina nära vill ha. Vi kan bara hoppas.3. Hugo Boss the Scent

Tid: Dag & Natt
Årstid: Höst
Kännetecken: Aromatisk, läder, varma kryddor och citrus
Nyckelord: Utmanande, oförglömlig, maskulin, självsäkerhet och nonchalans.

The Scent kom redan 2015 men tilltalar fortfarande många köpare. Med sin aromatiska, maskulina doft av bland annat lavendel har den blivit populär bland de som vill att doften ska dröja sig kvar det där lilla extra både i luften och i minnet hos den som får uppleva den.

Enligt företaget Hugo Boss har den ”en långsam, stadig, spänning av förväntan.

Boss sätt att förföra är en konstform och är en perfekt balans mellan självsäkerhet och nonchalans. Något som berör det som kvinnor verkligen vill ha”.

Om doften verkligen berör något kvinnor vill ha kan vi inte svara på men doften dröjer sig kvar länge och det är inte alls oäven.

I början kan man tydligt märka av ingefära och sedan en blandning av afrikansk Maninkafrukt och lavendel. Den intensiva läder doften, som är parfymens bas, får stå för det maskulina.

Doften dröjer sig kvar precis som reklamen gör gällande och därför är det inte nödvändigt att ”bättra på” fram på småtimmarna. Parfymen fungerar lika bra under dagen som under natten men då gärna under de lite kyligare höstdagarna.

Den vackra flaskans ansikte utåt har varit den lika vackra brittiska skådespelaren Theo James som tillsammans med den tyska fotomodellen Anna Ewers har spelat in reklamvideos för parfymen.

Bakom parfymen står mästerblandarna Bruno Jovanovic och Pascal Gaurin som minsann inte är några nybörjare när det gäller att få fram de rätta tonerna.4. Hugo Boss Bottled Tonic

Tid: Dag
Årstid: Vår & sommar
Kännetecken: Citrus, varma kryddor, fräsch och aromatisk.
Nyckelord: Livfull, maskulin, frisk, pigg och torr elegans.

Boss Bottled Tonic släpptes under våren 2017 och det är också under vår/sommar perioden det är tänkt att parfymen ska göra sig bäst. Framför allt ska den användas under dagtid och då av moderna män som aspirerar på framgång.

Bottled Tonic känns fräsch och är nog den parfymen vi anser passa bäst på arbetsplatsen och vid vardagliga tillfällen. Doften känns lagom och sticker inte ut på något sätt som många andra parfymer kan göra.

Som toppnoter kan vi känna grapefrukt, apelsin, citron och äpple, vilket gör doften pigg och livfull tillsammans med dess mellannoter ingefära och kanel.

Basnoterna av trä och indiskt gräs ger doften en känsla av jordighet och torr elegans.

De friska toppnoterna anser vi förhöjer både mellannoterna och basnoterna vilket gör att man upplever hela doftens komplexitet på ett mycket fräscht och nyfiket sätt utan att ”drabbas” av den.

Vi vill säga att den är intensiv men ändå välbalanserad utan att vara påträngande.

Likt de flesta andra Hugo Boss parfymer för män stannar doften av Bottle Tonic kvar relativt länge så det finns ingen anledning att överdriva när man applicerar doften. Det är sällan en bra praxis att överdriva parfymerandet när man exempelvis jobbar på ett kontor.

Parfymen levereras i en vackert ljusblå flaska med ett silvrigt lock och finns tillgänglig i 50- 100- och 200 milliliter Eau de Toilette.


Bästa Hugo Boss damparfymerna

Hugo Boss damparfymer har hamnat lite i skymundan av herrparfymerna. Men faktum är att deras sortiment för kvinnor är minst lika bra – om inte bättre.

De har allt från ungdomliga och fräscha parfymer, till mer mogna och eleganta dofter.

Här är de bästa damparfymerna från Hugo Boss.


1. Hugo Boss Femme EdP

Tid: Dag
Årstid: Vår
Kännetecken: Blommor, vita blommor, citrus och rosor
Nyckelord: Kvinnlig, personlig, säker, förförisk och drömmande.

Femme är, enligt Hugo Boss, dedikerad till den drömmande kvinnan. Kvinnan med stor K så som män föreställer sig en kvinna. En romantisk och livfull parfym som lovar mycket inför den kommande natten.

Parfymen öppnar med en doft av fantastisk fruktig doft skapade av mandarin, svarta vinbär och fresia. I mellanregistret hittar vi ett hjärta av vita blommor som påminner en om en brudbukett av jasmin, liljor och rosor.

Det som till slut ändå dröjer sig kvar är basnoterna med dofter av mysk i balans med aprikos skal och citronträd.

Det är svårt att motstå doften av Hugo Boss Femme. Det är mycket som händer i näsan när man andas in parfymen. Tankarna går givetvis till blommor men också till våren och försommaren när all växtlighet precis har slagit ut.

Vid vårt test märkte vi hur länge doften dröjde sig kvar utan att dofta på samma sätt hela tiden.

Doften är så välkomponerad att vi under testperioden kunde känna alla de utlovade noterna utan att de blandades samman i ett sammelsurium.

Doften känns väldigt kvinnlig, personlig och en smula lyxig utan att för den skulle vara dyr. Sammansättningen av de olika noterna gör att doften känns som en helhet.

Helt enkelt en symfoni av noter utan att för den skull bli en kakafoni. En väl komponerad orkester.

Parfymen är skapad för att användas under dagtid men vi tycker nog att den går utmärkt att bära under kvällen och natten då doften ändå känns romantisk på gränsen till förförisk.2. Hugo Boss Deep Red

Tid: Natt
Årstid: Höst
Kännetecken: Citrus, frukt, trä, vanilj och varma kryddor
Nyckelord: Aktiv, modern, kvinnlig, framgångsrik och stark.

Deep Red riktar sig till starka och aktiva kvinnor som inte är rädda att ta för sig. Kvinnor som är i rörelse och inte väntar på sin tur utan att vara framfusig.

De inledande toppnoterna, som blir en kavalkad av frukter och bär, består av svart vinbär, päron, mandarin och blodapelsin i en fantastisk mix.

Efter det hinner vi känna ingefära, fresia och hibiskus innan basnoterna gör sig påminda. Där finner vi trä skapad av sandelträ, kaliforniskt cederträ och vanilj.

Som avslutande doft bland basnoterna bjuds vi på mysk.

Vi tycker att det är en varm parfym som passar utmärkt till kalla höstdagar och gärna då för kvinnor i farten. Vill man mysa framför brasan bör man nog välja en annan parfym. Den här doften passar bäst för den aktiva kvinnan.

Därför anser vi inte heller att den endast kan bäras under natten som den ju är skapad för utan den går utmärkt att använda även under dygnets ljusa timmar. Även om vi vet att många av oss är tämligen aktiva även under natten.

Doften är skapad av Alain Astori som var ett stort namn under 1990-talet och tidigt 2000-tal samt Beatrice Piquet som har skapat parfymer åt bland andra Christian Dior, Oscar de la Renta, Benneton och många fler och som tragiskt gick bort 2010.3. Hugo Boss Ma Vie

Tid: Dag
Årstid: Vår & sommar
Kännetecken: Blommor, trä, rosor och vita blommor
Nyckelord: Feminin, självständig, livsbejakande, sommar och sol.

Ma Vie kom ut i handeln 2014 och ingår i samma serie som Boss Nuit, Boss Jour och Boss Nuit Intense. Parfymen kommer i en likadan flaska som de övriga dofterna i serien men denna gång har flaskan en mjuk rosa färg.

Doften är feminin, stark och självständig och ska enligt Hugo Boss vara ”inspirerad den självständiga kvinnans anda när hon stannar upp för att ta in de enkla stunderna i livet”

Doftens komposition känns fräsch och unik med sina inledande toppnoter av kaktusblomma som åtföljs av rosa fresia, jasmin och ros. Som avslutning hittar vi en varm bas av cederträ och andra trä sorter.

Parfymen känns väldigt fräsch och passar, precis som angivits, bäst att bära dagtid under vår- och sommarmånaderna.

Som många av Hugo Boss parfymer dröjer doften sig kvar i många timmar utan att bli enformig utan byter skepnad efter en tid.

Även om just kaktusblomma kanske inte är den vanligaste noten i en parfym tycker vi att den passar väldigt bra just här.

Den rosa fresian gör att kaktusblommans not inte blir för stark och istället jobbar de tillsammans för att ge en behaglig men ändå lite annorlunda doft.

Flaskans ansikte utåt har varit den kända skådespelerskan Gwyneth Paltrow och den finns i 50 respektive 75 milliliters Eau de Parfum.4. Hugo Boss Nuit

Tid: Dag & natt
Årstid: Vår & höst
Kännetecken: Vita blommor, trä, frukt och blommor.
Nyckelord: Självförtroende, modern, frisk, fest och glamour.

Boss Nuit är inspirerad av självförtroendet en kvinna får när hon tar på sig ”den lilla svarta klänningen” och kompletterar hennes klädsel inför en kväll på stan.

Allt en kvinna behöver är, enligt Coco Chanel, den lilla svarta och enligt Hugo Boss, parfymen Boss Nuit.

Doften är modern med sprakande toppnoter av vit persika och aldehydiska ackord följt av jasmin och vita blommor. Något som får oss att tänka på brudbuketter.

Basen av krämigt sandelträ och varmt trä håller dock doften på plats och ser till att den inte spretar allt för mycket.

Parfymen passar helt klart bäst under våren och hösten när det inte är för varmt eller kallt och naturen sprakar av vackra färger. Dagtid eller natt spelar ingen roll utan den passar bra under dygnets alla timmar.

Doften ger ett väldigt fräscht intryck under vår test och vi anser att det är en parfym som passar kvinnor i alla åldrar.

Utan tränoterna i basen hade den här parfymen spretat alldeles för mycket men tack vare sandelträet håller den sig på plats och ger en behaglig upplevelse under många timmar.

Parfymen kom 2012 och finns som 30, 50 och 75 milliliters Eau de Parfum tillsammans med en body lotion på 200 milliliter och en shower gel också den på 200 milliliter.

Doftens ansikte utåt är, som på flera andra Hugo Boss parfymer, skådespelerskan Gwyneth Paltrow.