I den här artikeln har vi gått igenom marknadens 3 absolut bästa ismaskiner för att hjälpa dig att välja ut den rätta modellen för dig.
Definitivt den mest populära ismaskinen idag. Den är mycket enkel att använda och har alla de knappar och funktioner du kan tänkas behöva. Uppsjön av positiva recensioner vittnar om kvalitén.
Bra storlek, enkel att använda och den kan producera 70 isbitar på en timme och 12 kilo på ett dygn. Välj olika storlekar på isbitarna.
Låter en del.
Med sin stora vattentank, tydliga display och effektiva produktion av is – så är det definitivt en av de bästa ismaskinerna.
Kan göra 3 olika storlekar på isbitarna, producerar 12 kg is på ett dygn och den är väldigt tystlåten. Den larmar dig när korgen är full. Mycket enkel att sköta.
Tar lite tid att komma igång.
Perfekt för dig som vill ha något lite mer kostsam och/eller som är enkel att ta med på resan och semestern. Den är portabel, billig och pålitlig. Helt klart en av våra favoriter!
Bra storlek och pris, enkel att använda och den gör is snabbt. Den rymmer 600 gram åt gången. Portabel, vilket gör den perfekt för semestern.
Varför Lita På Oss
Alla våra recensioner baseras på marknadsundersökningar, expertutlåtanden eller praktiska erfarenheter av varje produkt. Tack vare den här processen, kan vi erbjuda en så genuin och detaljerad guide som möjligt, för att hjälpa dig att hitta den bästa ismaskinen för dig.
Vem minns inte yrkesgruppen isutkörare som fram till 1950-talet levererade isblock till hushållen både här i Sverige och resten av världen.
Ja, kanske inte så många av oss men vi har sett dem i gamla filmer.
Arbetet var både tungt och krävande men viktigt för att exempelvis privatpersoner, restauranger och hotell skulle kunna bevara livsmedel genom nedfrysning.
Yrket dog ut i och med frysboxens intåg där man själv kunde tillverka sin is i alla tänkbara storlekar.
Att frysa iskuber kunde trots det ta sin lilla tid och därför introducerades den mycket snabbare och portabla ismaskinen som nu finns i många hem.
Numera har vi alla möjliga maskiner till vårt förfogande, som går ihop med ismaskinen, allt från citruspressar till kolsyremaskiner. Kombinera det med egenpoppat popcorn, ett par högtalare och en storbilds-TV och du har en egen bio där hemma.
Vi har gått igenom de främsta modellerna för att hjälpa dig att hitta den bästa ismaskinen för dig. Resultatet blev 3 riktigt prisvärda ismaskiner för varje budget, stil och behov.
Ice, ice, baby!
Bästa ismaskinen
Har du bråttom? Här är en snabbtitt på de bästa ismaskinerna på marknaden idag.
- Bäst i test: Wilfa Isbitsmaskin ICE-12S
- Populär: Emerio Iskub maskin
- Bästa Budgetval: Champion Ismaskin
Bäst i test
Wilfa Isbitsmaskin ICE-12S
- Bra storlek
- Behändig
- Prisvärd
- Relativt snabb
Liten men naggande god är väl omdömet vi kan ge Wilfas ismaskin ICE-12C. Trots sin relativt sett lilla storlek klarar den av att producera en stor mängd is utan större besvär.
70 isbitar tillverkas på cirka en timme och för den som inte har så bråttom klarar den totalt av upp till 12 kilo is under ett dygn.
Maskinen storlek gör den lättplacerad och enkel att ta med sig till sommarstugan när solen är som hetast och det krävs isbitar i saftglasen.
ICE-12C klarar dessutom att tillverka isbitar i två storlekar som du själv väljer så att även saftkannan kan få några bitar i lämplig storlek.
Ismaskinen är mycket lättskött och instruktionerna på instrumentpanelen är mycket tydliga. Panelen indikerar när strömmen är på och när det är dags att fylla på vatten.
Vattenpåfyllningen görs väldigt enkel med hjälp av en ventil längst ned på maskinen.
Detta är vår bäst-i-test vinnare tack vare priset som är helt överkomligt och att den är så lätt att sköta att även de som inte är vana vid ismaskiner utan problem kan tillverka isbitar.
Det går givetvis att hitta maskiner som är både snabbare och ger mer is men då ökar både priset och storleken vilket vi tycker är onödigt.
Vi tycker den här maskinen är perfekt både för nybörjare och för de som har ägt ismaskiner tidigare.
Populär
Emerio Iskubmaskin
- Snygg design
- Lätt att sköta
- Tystgående
- Larm när korgen är full
- Tar lite tid att komma igång
Iskubsmaskinen från holländska företaget Emirio har blivit mycket populär bland konsumenterna, vilket är något vi kan förstå.
Maskinen klarar av att göra iskuber på några minuter och har en kapacitet att tillverka 12 kilo is under ett dygn.
Maskinen tillverkad i rostfritt stål vilket gör att den står stadigt och känns väldigt rejäl. Det är dessutom ingen maskin du, utseendemässigt, behöver gömma undan i ett skåp.
Den digitala displayen talar tydligt om vad som behöver göras och ett larm berättar för användaren när det är dags tömma korgen.
Vattentanken på hela 2,2 liter vatten gör att du inte behöver fylla på så ofta utan kan fortsätta med dina vardagliga sysslor tills larmet då korgen är full ljuder.
Priset får Emirios iskubmaskin att hamna i mellanklassen men vi anser att det är väl spenderade pengar att köpa denna maskin då den är snabb och en fröjd för ögat.
För att vara en ismaskin, som ofta kan låta ganska mycket, tycker vi att den här modellen är ganska tystlåten. Det enda minuset vi kan sätta på iskubmaskinen är att den kan ta en liten stund att komma igång men när den väl gör det går allt som en dans.
Bästa Budgetval
Champion ismaskin
- Bra pris
- Bra storlek
- Enkel
- Snabb
Svenska företaget Champion är kända för att kunna hålla ner sina priser så att även gemene man har råd med det där lilla extra. Trots det billigare priset har man inte gjort avkall på prestandan när det gäller Champion ismaskin.
Maskinen klarar allt som de lite dyrare maskinerna klarar dock med lite mindre mängd is och vattentank. Skillnaden är försumbar och det gör därför ismaskinen till vårt budgetval.
Trots ett lägre pris rymmer maskinen 600 gram is åt gången och klarar av att producera 10 kilo is på ett dygn med en tank på 1,7 liter. Med sin storlek på 242x38x328 millimeter är den perfekt att ta med till sommarstugan eller i husvagnen. Bara att plugga in i eluttaget.
Maskinen är tillverkad i rostfritt stål vilket ger en känsla av att den tål lite hårda tag och att den kommer att hålla länge. Genom fönstret i locket kan du hålla koll på att istillverkningen går som den ska.
Den är också väldigt enkel att sköta. Med en enkel knapptryckning startar du processen och när den behöver mer vatten eller det är dags att tömma den på is visas det med lättbegripliga LED-indikatorer.
Enkel, snabb och i precis rätt storlek har den här ismaskinen blivit en av våra favoriter. Att priset också är rätt gör inte saken sämre.
Vilken ismaskin är bäst för dig
Att köpa en ismaskin kan vara riktigt besvärligt men borde inte vara det. Precis som med all annan köksutrustning svämmar butikerna över med maskiner som blinkar, tjuter eller gör något annat som vi egentligen kan vara utan.
Se förbi glittret och glamouren och fundera istället på vad du verkligen behöver.
Vi förutsätter att du vill ha is eftersom du står i begrepp att köpa en ismaskin men hur mycket vill du ha, hur ofta och tänker du transportera apparaten. Det är några frågor som är värda att tänka på innan du gör ditt köp.
Vad bör den kosta
I testet visade vi att det finns billiga ismaskiner som är i princip lika bra som de dyrare. Visserligen kanske de producerar aningen mindre is men den skillnaden kanske är försumbar om du inte planerar att förse ett helt kompani med is. Är planen att endast förse familjen och kanske några släktingar och vänner då och då med is kanske det räcker med en billigare.
Har storleken betydelse
I det här fallet ja. Tänker du ha stora fester med många inbjudna är en större modell som klarar att producera mycket is att rekommendera. Det är inte roligt att plötsligt stå utan is en het midsommardag (om vi nu får uppleva en sådan!) när drinkarna ska serveras.
En mindre maskin är att rekommendera om du planerar att flytta den ofta. Kanske behövs den i sommarstugan eller i husvagnen på resorna genom Sverige. Då kan det vara skönt att slippa släpa på tunga föremål.
Snabbhet
Hur fort maskinen producerar is är tillsamman med storleken en av de viktigare parametrarna. Det hjälper inte om du har köpt en enorm ismaskin där isen ändå har tagit slut.
Det är en väldig skillnad att stå i två timmar en varm solig dag och vänta på is mot att få isbiten nersläpp i glaset efter ett par minuter.
Material
Det finns mängder med maskiner tillverkade i exempelvis hårdplast och som håller precis lika bra som något annat material men rostfritt stål är ändå aldrig fel. Materialet är tåligt och håll med om att rostfritt stål är ett bra mycket vackrare material än plast.
Summa summarum
Det finns en mängd parametrar att tänka på innan man gör sitt köp. Några viktiga för dig och kanske oviktiga för någon annan.
Vår rekommendation är dock: Tänk över hur ofta du kommer att använda den, vilka mängder is tänker du producera och kommer du att transportera den.
Som vanligt är vi av åsikten att man bör ta sig till affären och klämma på varorna innan man gör sitt val.
Ta det kallt.