Bästa Popcornmaskinen 2021 – 5 Bäst i Test Popcornmaskiner

Du kan läsa om våra recensioner här.

I den här artikeln hjälper vi dig att hitta den bästa popcornmaskinen för dig.

Vi har gått igenom de populäraste modellerna, sållat ut de som inte håller måttet och kvar blev 5 riktigt prisvärda popcornmaskiner. Vi har listat en modell för varje budget och storlek.

Bäst i test
Little Bambino Popcornmaskin

Little Bambino Popcornmaskin
LÄS MER
Slutsats
Slutsats

Den mest prisvärda BIO-upplevelsen du kan ha där hemma. Den snygga designen, användarvänligheten och det låga priset gör den till ett självklar vinnare. Vi älskar den!

Plus
Plus

Härlig bio/tivoli-känsla, enkel att använda och rengöra. Svensk bruksanvisning följer med, vilket är ovanligt nuförtiden. Bra pris!

Minus
Minus

Relativt liten. Den rymmer cirka 2-3 liter popcorn.

Klassisk Design
Champion Retro

Champion Retro
LÄS MER
Slutsats

Med sin klassiska retro-design så är det utan tvekan en av de snyggaste popcornmaskinerna. Ett perfekt val om ni är 3-4 personer i sällskapet som vill ha popcorn till filmen eller fredagskvällen.

Plus

Tar upp minimalt med plats, härlig design, enkel att använda och rengöra. Popcornen blir riktigt goda, som på ett riktigt tivoli.

Minus

Grytan på insidan är varm, så var försiktigt när du tar ut den.

Bästa Budgetval
OBH Nordica Big Popper

OBH Nordica Big Popper
LÄS MER
Slutsats

Perfekt för dig som vill ha en billig och enkel popcornmaskin. Utan extraordinär design och speciella funktioner. Den gör exakt det den är gjord för – att poppa popcorn, och den gör det bra.

Plus

Stor kapacitet, praktiskt lock, tar upp minimalt med plats, superlätt att rengöra och i princip inget popcorn lämnas opoppat. Väldigt lågt pris.

Minus

Saknar automatisk avstängning och designen ger ingen tivoli-känsla.

Varför Lita På Oss


Alla våra recensioner baseras på marknadsundersökningar, expertutlåtanden eller praktiska erfarenheter av varje produkt. Tack vare den här processen, kan vi erbjuda en så genuin och detaljerad guide som möjligt, för att hjälpa dig att hitta den bästa popcornmaskinen för dig.

Popcorn, nästan en nödvändighet när man går på bio, cirkus eller nöjesfält. Redan de gamla aztekerna visste på 1300-talet hur man poppade popcorn och då inte bara för att äta utan även till att bära som smycken.

Idag finns ett enormt utbud av popcornmaskiner i mängder av storlekar på marknaden och användandet av kastruller med olja eller matfett har nästan blivit passé.

Numera kan vi vanliga människor ha både glassmaskiner och popcornmaskiner där hemma. Det behöver inte ens kosta speciellt mycket.

Det här är den ultimata guiden till popcornmaskiner.


Bästa Popcornmaskinen

Har du bråttom? Här är en snabb titt på de bästa popcornmaskinerna på marknaden idag.


Bäst i test

Little Bambino Popcornmaskin

Vad vi gillar:

 • Nöjesfältssnygg
 • Enkel att använda
 • Lätt att rengöra
 • Svensk bruksansvisning
Vad vi inte gillar:

Att det äts oanade mängder popcorn i USA är ingen hemlighet och det är nog också därför en av de största tillverkarna av popcornmaskiner och tillbehör till popcorn, Great Northern Popcorn, huserar där.

Med sin Little Bambino Popcornmaskin har de tillverkat den perfekta maskinen för hemmabruk.

Maskinen har en kapacitet på upp till 3 liter per omgång och är väldigt lätt att använda. Bambino introducerades på den svenska marknaden redan 2013 och har sedan dess sålts i flera tusen exemplar i Sverige och till hundratusentals nöjda kunder i USA.

Utseendemässigt finns heller inget att klaga på. Modellen finns i rött, svart och rosa utförande där samtliga ser ut att kunna passa in på vilket nöjesfält som helst.

Innerdelen är löstagbar vilket gör rengöring supersmidig. Givetvis följer det med en bruksanvisning skriven på svenska.

Med sitt retro/nöjesfält-utseende gör sig denna maskin i vilket kök som helst. Så även om priset kan tyckas vara en smula högt anser vi att denna maskin är väl värd priset.

Popcornen maskinen producerar blir perfekta varje gång och smaken blir likaså den perfekt.

Om du söker den där perfekta biokänslan med en bra film och en bunke popcorn behöver du endast hitta en bra film efter att ha köpt den här maskinen.


Bästa stora Popcornmaskinen

Great Northern Popcornvagn All Star

Vad vi gillar:

 • Mycket snygg design
 • Avtagbar vagn
 • Äkta cirkuskänsla
 • Upp till 10 l popcorn
 • Lätt att flytta
Vad vi inte gillar:

Ett barnkalas eller en vuxenbjudning med tårta och ballonger en varm sommardag i trädgården är inte alls något ovanligt. Kanske skulle en popcornmaskin vara pricken över i:et för att göra kalaset perfekt och då menar vi inte en liten bordsplacerad maskin.

En av de största tillverkarna av popcornmaskiner, Great Northern Popcorn, har tagit fram en större maskin som kan producera upp till 10 liter popcorn per omgång. Något som blir perfekt för de där lite större bjudningarna.

All Star från Great Northern Popcorn finns att köpa med en löstagbar vagn helt i retrostil. Det betyder att du kan tillverka popcorn med maskinen stående på en bänk i köket såväl som på vagnen vid större bjudningar i trädgården.

Maskinen är väldigt lätt att hantera genom att du startar poppandet med ett enkelt klick på en av knapparna.

En värmelampa i taket ser till att dina popcorn håller sig varma under en längre tid och vagnens två cykelhjul gör den väldigt lätt att flytta på om dina gäster flyttar på sig.

Retrokänslan är total när det gäller den här popcornmaskinen. Utformningen och den medföljande vagnen på hjul gör att cirkuskänslan blir omgående.

Maskinen, som totalt väger 26 kilo, kräver en enklare montering av exempelvis hjul och dylikt men detta borde inte vara något som avskräcker då det endast tar 5 – 10 minuter innan du kan sätta igång att poppa dina första popcorn.

Storleken är 44 x 152 x 68 centimeter och maskinen drivs med 220v. Den medföljande grytan är avtagbar vilket gör att rengöringen går som en dans.


Klassisk Design

Champion Retro

Vad vi gillar:

 • Mycket snygg biodesign
 • Goda popcorn
 • Lätt att använda
 • Lätt att placera
Vad vi inte gillar:

 • Lätt att bränna sig på grytan

För den som är ute efter retrodesign kan Champion Retro Popcornmaskin kanske vara ett alternativ. Med sitt utseende skulle den passa på vilken biograf som helst och minst lika bra hemma i köket.

Champion tillhör inte de allra största popcornmaskinerna vilket kan vara en bra sak för en familj på cirka 3 personer.

Storleken gör den lättplacerade i alla hem och tack vare sitt snygga utseende finns det ingen anledning att gömma undan den i ett skåp.

Den genomskinliga designen gör det möjligt att se de små explosionerna när popcorn bildas vilket borde vara underhållande både för de allra yngsta såväl som oss som är uppväxta med poppandet i en kastrull med lock.

Hanteringen är mycket enkel. Du fyller helt enkelt den inbyggda grytan med olja/smör samt majs, startar maskinen och efter en kort stund kan du avnjuta de mest delikata popcornen.

Maskinen är väldigt lätt att sköta och grytan kan plockas ut för en noga rengöring. En lucka på framsidan gör det lätt att komma åt de färdiga popcornen och den inbyggda belysningen gör det möjligt för dig att poppa popcorn i totalt mörker.

Vi är väldigt nöjda med den här maskinen. Utseendemässigt lämnar den inget att önska med sin snygga retrolook och sin storlek som gör den lättplacerad.

Ett varningens finger måste vi dock sträcka upp då det gäller att vara försiktig när man tar ut de föriga popcornen. Det kan vara lätt att bränna sig på den varma grytan inne i maskinen.


Bästa Budgetval

OBH Nordica Popcornmaskin Big Popper

Vad vi gillar:

 • Lätt att använda
 • Bra resultat
 • Praktisk lock/skål
 • Bra pris
Vad vi inte gillar:

 • Inte den snyggaste
 • Ingen automatisk avstängning

OBH Nordica är stora inom hushållsmaskiner och givetvis ligger de i framkanten även när det gäller popcornmaskiner. Med sin Big Popper har de tagit fram en maskin som är funktionellt fantastiskt bra och till ett mycket bra pris.

Big Popper kanske inte kvalar bland de snyggaste maskinerna men när det gäller praktisk funktionalitet ligger den i framkant. Fyra och en halv liter popcorn åt gången klarar den av och vid varje test vi gjorde blev popcornen perfekta.

Till skillnad från de dyrare maskinerna i retrostil där du måste skopa ut de färdiga popcornen med handen eller ett verktyg har OBH Nordica istället valt att göra det runda locket till en perfekt upphällningsskål. Bara att vända upp och ned på maskinen alltså. Strålande, tycker vi!

Vad kan man mer begära än att en popcornmaskin ska vara enkel att hantera, billig och tillverka goda popcorn gång efter gång. Jo, lätt att göra ren och även här uppfyller Big Popper våra krav.

Med sin non-stickbeläggning finns det ingen risk att dina popcorn fastnar och maskinen blir därmed en fröjd att hålla ren.

Dessutom gör det genomskinliga locket/skålen hela processen till ett skådespel där varje majskorn blir poppad tack vare en liten metallpinne som rör runt i popcornen och därmed ser till att allt blir poppat och inget bränns fast.

Ett minus är att du måste själv hålla koll på när popcornen är klara och då stänga av maskinen för att undvika att bränna några popcorn.


Bra alternativ

Severin Popcornmaskin

Vad vi gillar:

 • Billig
 • Lätt att använda
 • Hälsosam
 • Enkel design
 • Snabb
Vad vi inte gillar:

 • Svårt att fästa kryddor

Kan man göra popcorn av bara luft? Ja, faktiskt. Du behöver givetvis även torkad majs men med hjälp Severins Popcornmaskin behöver du faktiskt inte mer än majs och varmluft.

Severins popcornmaskin på hela 1200 watt poppar dina popcorn med hjälp av varmluft. Du behöver alltså ingen olja eller smör när popcornen ska poppas vilket gör maskinen till en av de hälsosammaste på marknaden.

Maskinen ser inte alls ut som de traditionella popcornmaskinerna utan är mindre och mer upprätt vilket gör den lätt placerad i varje kök. Locket är genomskinligt så att du lätt kan hålla koll på poppandet.

Även hanteringen är mycket enkel. Fyll tippskålen med de popcornkärnorna och häll sedan ner dem i behållaren. Starta maskinen och vänta cirka 2,5 minuter och du har fina krispiga popcorn redo för filmen.

Glöm bara inte att ställa en liten skål framför maskinen för att samla upp dina popcorn.

Värt att notera är att då maskinen inte använder något fett vid poppandet utan varmluft blir det svårt att få eventuella kryddor man vill tillsätta efteråt att fästa. Det problemet går att lösa genom att tillsätta fett i efterhand men då blir följaktligen popcornen inte lika hälsosamma.

Maskinen känns stadig vid användande och de kan vi tacka under sidans non-slipfötter som gör att den inte vandrar iväg under själva poppandet. Ett annat plus är priset som vi tycker är klart överkomligt.

Severins popcornmaskin är ett bra val för det som endast poppar popcorn då och då och inte vill lägga dyra pengar på en maskin som ska producera stora mängder popcorn ofta.


Vilken Popcornmaskin är bäst för dig

Den första frågan du bör ställa dig är om du bara älskar popcorn. Den andra är om det finns fler i din familj som gör det. Vi pratar alltså mängd här.

Är du en storkonsument av popcorn eller har en familj där många gärna äter popcorn och gör det ofta borde du satsa på maskin som klarar stora mängder åt gången.

Är du å andra sidan en som bara avnjuter dessa läckerheter då och då är en mindre att föredra.

Vad bör den kosta

Många maskiner kan ses som en vacker inredningsdetalj utöver att de producerar popcorn. Retro är väldigt populärt just nu och många maskiner ser ut som hämtade från en biograf, nöjesfät eller cirkus och då kostar de gärna lite mer.

Överväg vad det stilistiska är värt för dig och lägg dina pengar på en maskin som motsvarar det utseendet du är ute efter. Att den ska kunna poppa goda popcorn utan problem tar vi för givet.

Utseende

Det sägs att skönhet kommer inifrån och det kan nog stämma men för husgeråd som vi tänker låta stå framme ser vi nog hellre att skönheten syns på utsidan. Föremål man ser dagligen i sitt hem vill man kunna njuta av att se och inte irritera sig på.

Varför poppa i en mikrovågsugn

Det är väldigt många som idag poppar sina popcorn i mikron. Livsmedelsbutikerna har en mängd färdigkryddade popcorn i påsar som bara är att slänga in i mikron och ta ut när det plingar. Men vad är glädjen i det. För många av oss som är uppväxta med att göra popcorn i en kastrull öppnade sig en helt ny värld när vi äntligen kunde se de små explosionerna när popcornen poppade utan att hela köksgolvet blev fyllt av popcorn och det tycker vi fortfarande är roligt att se. Den glädjen får man inte av en tillsluten påse i en mikrovågsugn.

Vad är bra med en popcornmaskin

Man kan låta bli att köpa en popcornmaskin precis som man kan låta bli att köpa många saker. Vi anser dock att livet är till för att levas och en popcornmaskin kan faktiskt vara ett billigt komplement i din arsenal av husgeråd för att få den där mysiga fredagskvällen. Några fler anledningar hittar du här.

 • Hälsosamt – I jämförelse med godis eller chips är popcorn bra mycket nyttigare. Väljer du dessutom en maskin som arbetar med varmluft istället för fett har du kommit en ännu längre bit på vägen.
 • Hastighet – Från det du känner att nu vore det gott med något gott till att du verkligen sitter med en skål popcorn behöver det inte ta mer än ett par tre minuter.
 • Enkelt – En påse popcornkärnor räcker hur länge som helst och har du det hemma är det en smal sak att fixa popcorn. In i maskinen, tryck på en knapp och skörda resultatet. Inget kan vara enklare.
 • Billigt – I långa loppet blir det mycket billigare att poppa popcorn i en maskin hellre än att köpa färdigkryddade påsar som ska poppas i mikron. Är du van att köpa färdigpoppade popcorn i påse blir det ännu mer ekonomiskt med en popcornmaskin.
 • Miljön – Inga mer förpackningar utan bara du, maskinen och popcornkärnorna. Bra för dig, bra för miljön.