Bästa-Ralph-Lauren-parfymen

14 Bästa Ralph Lauren Parfymerna För Män & Kvinnor 2020

Du kan läsa om våra recensioner här.

I den här artikeln hjälper vi dig att hitta den bästa Ralph Lauren parfymen för dig. Du hittar 14 unika parfymer för män och kvinnor, oavsett ålder, stil, smak och budget.

Amerikanska Ralph Lauren var ett av de första icke-Europeiska modevarumärkena som lyckades både etablera sig på hemmaplan och konkurrera med de redan befintliga alternativen.

Från att inledningsvis nästan uteslutande ha fokuserat på traditionella herr- och sportkläder så utökade de snabbt sitt utbud till att omfatta såväl dammode som parfymer.

Trots att de i jämförelse med andra modehus är förhållandevis unga med sina dryga femtio år på nacken så har Ralph Lauren gjort ett enormt genomslag och anses vara ett av de största företagen i branschen.

7 Bästa Ralph Lauren Herrparfymerna

Sportiga, fräscha och närvarande – det har blivit Ralph Laurens herrkollektions kännetecken.

När vi gick igenom deras populäraste dofter, så insåg vi att de har mycket mer att erbjuda än vad vi först hade trott.

Här är de 7 bästa Ralph Lauren parfymerna för män.


1. Ralph Lauren Blue

Tid: Dag
Årstid: Vår och sommar
Kännetecken: Hav, aromatisk, friska kryddor och mossa
Nyckelord: Frihet, lättsamhet och känsla

En modern klassiker som förenar traditionell mysk med fruktiga inslag. En något lättsammare herrparfym som passar de flesta tillfällen.

Man möts av den lättsamma och väldigt diskreta doften av melon och gurka. Lättsamheten vägs upp av den kryddiga doften av basilika och salvia.

I bakgrunden finns däremot ett ständigt inslag av påtaglig mocka och mysk. Doften av trä hänger även kvar länge.

Med Ralph Lauren Blue kan man förvänta sig att den håller hela dagen, och ger definitivt som minst fem timmars påtaglig upplevelse.

Det här är ett givet alternativ för varje man som vill ha lite tunnare herrparfym som ändå är omisskännligt manlig.


2. Ralph Lauren Red

Tid: När som helst
Årstid: Vinter, höst och vår
Kännetecken: Frukt, citrus, kaffe och kryddor
Nyckelord: Energisk, närvarande, erfaren

Ralph Lauren Red är på många sätt en diskret hyllning till de för Amerikanerna typiskt sett Europeiska dofterna. De har låtit sig inspireras av livsstilen vid Medelhavet och lanserat något alldeles unikt.

Det första man lägger märke till är den diskreta doften av grapefrukt och citron. Men den övergår snabbt till förhållandevis svårplacerad saffran och timjan.

I bakgrunden finns hela tiden den spännande blandningen av kaffe och trä närvarande.

Det här är en parfym som håller tillräckligt länge för att används hela dagen. Under dagens sista timmar kommer den däremot ha övergått till ett högst diskret inslag. Men detta vägs upp av hur intensiv den inledningsvis faktiskt är.

Som oväntat manlig parfym sätter den här fingret på många av de dofter som kännetecknar en medveten och närvarande man. Många har intressant nog kommit att förknippa den med just en röd känsla.


3. Ralph Lauren Black

Tid: När som helst
Årstid: Alla
Kännetecken: Tropiska frukter, trä och citrus
Nyckelord: Diskret, vågad och traditionell

Som en alldeles särskild blandning av typiskt sett manliga dofter och mer lättsamma inslag har Ralph Lauren Black blivit många mäns vardagsfavorit. Den anses numera vara en modern klassiker.

Ralph Lauren Black öppnar med en ett väldigt speciellt fruktigt inslag som för tankarna till tropiken. Kombinationen av mango, citrus och tonkabönor ger en väldigt speciell doftupplevelse.

I botten hittar du ett ständigt inslag av sandelträ malört, vilket omisskännligt signalerar traditionell herrparfym.

Det här är en parfym som är känd för att gå ovanligt många timmars påtaglig doft. Och även om doftkaraktären förändras med tiden så är den högst påtaglig otroligt länge.

Ett givet val för den som vill ha en parfym som helt enkelt inte går att missa. Utan att vara alltför påträngande så är den ständigt närvarande.


4. Ralph Lauren Red Rush

Tid: Dag
Årstid: Vår och sommar
Kännetecken: Mossa, citrus och frukter
Nyckelord: Romantisk, föränderlig och frisk

Ett givet alternativ för dig som vill ha en parfym som är åt det mer diskreta hållen. Utan att ta över är den diskret närvarande under lång tid.

Det första man lägger märke till är kombinationen av citrusfrukter och mynta. Det ger en väldigt särpräglat frisk doft som många känner igen men har svårt att placera. Inslaget av diverse blommor finns även närvarande i bakgrunden.

Basen för Ralph Lauren Red Rush bygger däremot på mysk, cederträ och kaffe. Trots detta är den inte lika påtaglig som övrig herrparfym.

Man kan förvänta sig långvarig men diskret doft. Den har inget av de påträngande inslagen som ofta finns hos herrparfym, utan är ständigt lättsam.

Ett val för alla som vill ha något manligt som samtidigt är diskret.


5. Ralph Lauren Safari for Men

Tid: När som helst
Årstid: Vinter och vår
Kännetecken: Trä, kryddor, citrus och blommor
Nyckelord: Nyskapande, vågad, sensuell

Som en av de få parfymer från Ralph Lauren som låtit sig inspireras av Orienten så förenar den särpräglade kryddor med klassiska grundtoner. Sedan lanseringen 1992 har den varit en ständig favorit.

Ralph Lauren Safari for Men har ett väldigt komplicerad doftspektrum. Man möts av en oerhört mångfacetterad blandning av koriander, lavendel, gråbo och citrus som övergår i en varierad blomsteräng där jasmin och rosor är ett påtagligt inslag.

I bakgrunden finner man de tyngre dofterna av läder, ekmossa, cederträ, mysk och patchouli.

Vad som är speciellt med denna parfym är att den håller länge men ändrar karaktär på ett väldigt påtagligt sätt.

De tyngre dofterna lägger sig och man måste definitivt anstränga sig för att lägga märke till de mer lättsamma inslagen. Det gör den både högst påtaglig och samtidigt diskret.

Ett givet val för alla män som vill ha en lite mer övergående doftupplevelse.


6. Ralph Lauren Polo Deep Blue

Tid: Dag
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Aromatisk, trä, tropisk, mysk och kryddor
Nyckelord: Frisk, intensiv och lättsam

En av de senaste tillskotten i Ralph Laurens parfymfamilj. Det är ett lite lättare herrparfym som trots detta har inslag av vad vi ofta tar för givet när det kommer till herrparfymer.

Man möts av en tydligt fruktig doft som ramas in av bergamott. Den uppmärksamme lägger märke till mango och grapefrukt.

Inslaget av cypress och muskatellsalvia är väldigt ovanligt, och gör Polo Deep Blue till en väldigt speciell upplevelse. I bakgrunden finner man mysk och ambroxan vilket påminner oss om att det är en herrparfym.

Då den bygger på mer lättsamma dofter så håller den inte lika längre som de andra herrparfymerna. Men den känsliga näsan kommer att lägga märke till den.


7. Ralph Lauren Polo Gold Blue

Tid: Dag och natt
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Kryddor och citrus
Nyckelord: Manlig, sofistikerad, elegant och bekväm.

Ett nyare tillskott som kan ses som en hyllning till både mannen och klassisk herrparfym. Den förenar alla dofter vi kommit att förknippa med närvaro och sofistikering.

Man möts av den lättsamma doften av citrusfrukter och ingefära som övergår i lavendel och salvia. Vad som på många sätt däremot kännetecknar Polo Gold Blue är det ständigt påtagliga inslaget av rökelse och vetivergräs.

Även om den saknar dofter av mysk och trä så gör denna unika kombination att det aldrig råder tvivel om att det här är en stilig herrdoft.

Då den på många sätt bygger på tunga dofter så ger den väldigt många timmars upplevelse. Och man kan utan problem lägga märke till den under hela dagen.


7 Bästa Ralph Lauren Damparfymerna

Ralph Lauren har länge varit förknippat med skådespelarbranschen, och många av deras parfymer har blivit storfavoriter i Hollywood. De kombinerar ofta traditionalism med en alldeles särskild ungdomlig särprägel.

Även om modehuset alltid haft både dam- och herrparfymer, så är det främst deras dofter män som haft störst genomslag – tills för ett par år sedan.

Deras damparfymer hör numera till några av världens bästa dofter, så det är inget enkelt uppdrag att välja ut de sju bästa lukterna. De alla har en unik doft och karaktär.

Trots dess breda kollektion och popularitet, så hittade vi 7 parfymer som sticker ut lite extra.

Här är de bästa damparfymerna från Ralph Lauren.


1. Ralph Lauren Romance

Tid: Dag
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Blommor, trä och citrus
Nyckelord: Intim, romantisk och lycklig

En modern klassiker som utstrålar glädje och positivitet. Dess unikt feminina sammansättning gör att det inte går att ta miste på att det handlar om just Ralph Lauren Romance.

Parfymen öppnar med en lättsam men påtaglig blandning av kamomill, rosor och fresia som ramas in av frisk ingefära.

Med tiden övergår doften till en veritabel blomsteräng och rundas av med ekmossa och vit mysk. Det är en unikt fräsch kombination där ingen doft tar över de andra.

Det är definitivt inte den parfym som håller längst av alla. Men den ger helt klart upp till fem timmars påtaglig doftupplevelse.

Ett perfekt val för kvinnan som vill signalera såväl oskyldighet som intimitet. En mångårig favorit som har en särskild plats på parfymhyllan.


2. Ralph Lauren Women

Tid: Dag
Årstid: Vår och höst
Kännetecken: Frukt, tuberos och trä
Nyckelord: Modern, självständig och närvarande

En spännande parfym som på många sätt förenar kvinnliga dofter med vad vi annars förknippar med det manliga. Men genom att hålla sig på det lättsamma doftspektrumet är den omisskännligt feminin.

Ralph Lauren Women öppnar med den spännande fruktigt kombinationen svart vinbär, päron och rabarber. Den bryts av tuberos och rosor som i sin tur vägs upp av sandelträ och hasselnötter. Detta skapar rätt förutsättningar för en speciell balans mellan det lättsamma och det mer påtagliga.

För att vara damparfym så håller den här förhållandevis läge. Även om inslaget av hasselnöt i slutändan blir väldigt påtagligt så behåller den sin unika doftsammansättning.


3. Ralph Lauren Big Pony 2 Women

Tid: Dag
Årstid: Sommar
Kännetecken: Fruktig, aromatisk och kryddig
Nyckelord: Livlig, äventyrlig och tillgänglig

En spännande parfym som bjuder in till äventyr. Den har en oerhört särpräglad doft som definitivt inte går att ta miste på

Något som är unikt med Big Pony 2 Women är att den nästan helt och hållet hämtar sin doft från tranbär och tonkabönor. Det skapar en spännande fruktig och jordnära doft som inte går att jämföra med någonting annat på marknaden.

Den håller väldigt länge och många upplever sig få upp till sju timmars påtaglig doft. Då parfymen inte förändrar sig med tiden så vet man alltid var man har den.


4. Ralph Lauren Women Intense Black

Tid: Dag
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Söt frukt, frisk citrus och blomsteräng
Nyckelord: Känslosam, lättsam och jordnära

En både intensiv och feminin parfym som verkligen ligger i tiden. Den förenar kvinnlighet och styrka i en väldigt särpräglad doft.

Den öppnar med flera av de dofter som har kommit att känneteckna Ralph Lurens damparfymer. Man lägger särskilt märke till rabarber, svarta vinbär och peppar som kapslas in av tuberos och blomster.

Ständigt närvarande är sandelträ och vanilj vilket gör det till väldigt särpräglad bland klassiska kvinnoparfymer.

Tack vare inslag av tyngre och mörkare dofter så håller den väldigt länge. Ett perfekt val för den som vill ha påtaglig doft dagen lång.


5. Ralph Lauren Midnight Romance

Tid: Dag och natt
Årstid: Alla
Kännetecken: Blomsteräng, frukt och kryddor
Nyckelord: Sensuell, intensiv och förförande

En väldigt passionerad damparfym som hämtar inspiration från södra Europa. Med vågade doftkombinationer sticker den ut ur mängden och är väl lämpad för alla hetlevrade tillfällen.

Den öppnar med påtagliga inslag av söta frukter såsom hallon och litchi, vilka varsamt dämpas av bergamott. Med tiden övergår den till att präglas av arabisk jasmin och pion. Ständigt närvarande är även basen av vanilj, iris och ambroxan.

Det är en långvarig doft som med tiden blir allt svårare att lägga märke till. Trots detta finns den där hela dagen lång.


6. Ralph Lauren Tender Romance

Tid: Dag
Årstid: Alla
Kännetecken: Blomsteräng, balsam, frukt, mysk och citrus
Nyckelord: Intensiv, feminin och förstående

En väldigt kvinnlig doft som trots detta har låtit sig inspireras av de mer djupa dofterna som annars främst dyker upp hos herrparfymer.

Tender Romance öppnar med en spännande blandning av päron och ingefära, som rundas av med bergamott. Detta övergår därefter i en blomsterblandning där jasmin och magnolia är särskilt påtagligt.

I bakgrunden närvarar ständigt kashmirträ och mysk, vilket blir en speciell kontrast till de mer feminina dofterna.

Tack vare de mer djupa dofterna så ger den väldigt många timmars påtaglig doftupplevelse. Och är därför ett givet val mo man behöver något som håller hela dagen. Den är ett givet alternativ för självsäkra kvinnor och samtidigt vill belysa sin feminina sida.


7. Ralph Lauren Ralph

Tid: Dag
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Blomster, frukt och citrus
Nyckelord: Uppfriskande, feminin och lättsam

En modern klassiker som sedan 2000 har varit många kvinnors favorit. Utan att bli alltför påtaglig har den en stark bas som säkerställer att den ger många timmars doft. Genom att inspireras av asiatiska dofter ger den även oväntade förnimmelser.

Man möts av en unik blandning av japansk osmanthus och bitter mandarin. Detta förenas på ett naturligt sätt med blomsterdofterna magnolia, boronia och freesia.

I bakgrunden hittar man mysk och diskret vit iris. Denna oväntade blandning gör Ralph till en väldigt speciell upplevelse. Den som är uppmärksam kommer även lägga märke till doften av blad från äppelträd.

Den håller inte lika längre som de tyngre dofterna. Men ger helt klart upp till fem timmars påtaglig Doftupplevelse. Som ett givet val för medvetna kvinnor har den i närmare tjugo års tid varit en storsäljare och signaturparfym för Ralph Lauren.