Bästa Slow Cooker 2021 – 7 Bäst-i-test Slow Cookers

Du kan läsa om våra recensioner här.

I den här artikeln har vi gått igenom de populäraste modellerna för att hjälpa dig att hitta den bästa slow cookern för dig och dina behov.

Du hittar 7 prisvärda slow cookers inom varje prisklass och storlek.

Bäst i test
Crock Pot DuraCeramic

Crock Pot DuraCeramic
LÄS MER
Slutsats
Slutsats

Det är svårt att gå fel med Crock Pot. Den är säker, pålitlig och har en stor kapacitet. En väldigt prisvärd maskin.

Plus
Plus

Stor kapacitet, löstagbar gryta, DuraCeramic-beläggning och en programmerbar display. Den har även en varmhållningsfunktion.

Minus
Minus
Väldigt Populär
Hamilton Beach Set & Forget

Hamilton Beach Set & Forget
LÄS MER
Slutsats

Perfekt för dig som vill ha en kvalitativ slow cooker till ett lågt pris. Med bra funktionalitet och kvalitet, så är det definitivt en av de bästa slow cooker-maskinerna – trots det låga priset.

Plus

Lågt pris, bra säkerhet, vissa delar kan maskindiskas, många praktiska inställningar och väldigt enkel att hantera.

Minus

Klämmorna i locket kunde ha varit lite lösare.

Bästa Budgetval
C3 Slow cooker

C3 Slow cooker
LÄS MER
Slutsats

Den billigaste slow cookern, än dock väldigt användbar. Den har en tydlig display och själva kärlet går att maskindiskas. Definitivt ett bra val för dig som vill vara så ekonomisk som möjligt.

Plus

Förvånansvärt lågt pris, bra för mindre grytor, 3 olika temperaturer, kärlet kan maskindiskas och den har en timer. Det följer även med recept.

Minus

Kunde haft bättre värmefördelning

Varför Lita På Oss


Alla våra recensioner baseras på marknadsundersökningar, expertutlåtanden eller praktiska erfarenheter av varje produkt. Tack vare den här processen, kan vi erbjuda en så genuin och detaljerad guide som möjligt, för att hjälpa dig att hitta den bästa slow cookern för dig.

En slow cooker är precis som namnet antyder ett köksredskap för långkok.

Vad som skiljer dessa åt från en vanlig gryta är att de har särskilda funktioner för temperaturreglering, värmehållning och ofta även olika kammare. Plus att de ofta har egna värmeelement, vilket gör dem mycket mer resurssnåla än tillagning på spisplatta.

Det gör att du får en unik chans att på enkel väg tillaga komplicerade och mångfacetterade rätter där smakerna verkligen framhävs.

På senare tid har slow cookers blivit oerhört populära, och numera är efterfrågan större än någonsin tidigare.

Det kan vara svårt att veta vilka slow cookers som är bra, eller en vad man ska leta efter.

Vi har gjort jobbet mycket enklare för dig.

Vi har listat de allra bästa modellerna på marknaden idag. Vi har kategoriserat dem och sammanfattat respektive produkts för- och nackdelar.

På så sätt kan du hitta den slow cooker som passar dig bäst.

Bästa slow cooker

Har du bråttom? Här är de bästa slow cooker-maskinerna på marknaden idag.


Bäst i test Slow cooker

Crock Pot DuraCeramic

Vad vi gillar:

 • Oerhört prisvärd
 • Stor kapacitet
 • Löstagbar gryta för användning på valfri värmekälla
Vad vi inte gillar:

Amerikanska varumärket Crock-Pot har sedan 70-talet varit trendsättande när det kommer till pålitliga slow cookers.

Även i dagsläget är det faktiskt deras produkter som är marknadsledande. Det är inte så konstigt då de deras produkter håller en väldigt hög kvalitet, men fortfarande kan köpas av vanliga hemmakockar.

Deras Duraceramic kännetecknas av keramisk gryta som säkerställer unikt välbalanserad värmefördelning. Den särskilda konstruktionen med fristående gryta och värmehållande basplatta gör att maten alltid har känslan av att vara nylagad.

När det kommer till slow cooking så är konsekvens kanske det allra viktigaste inslaget. Om värmen inte fördelas jämnt i grytan så blir resultatet inte som det ska.

Alltför många produkter skryter om funktioner samtidigt som de bortprioriterar det väsentliga, nämligen grytan. Med Crock-Pot så får du en riktigt kvalitativ gryta som blir en naturlig grund för alla bra långkok.

Den fristående värmehållningsplattan regleras med två vred och timer, så du själv kan ställa in såväl tid som värmenivå.

För dig som vill vara säker på att alltid lyckas med matlagningen så rekommenderar vi definitivt Duraceramic från Crock-Pot. Bara namnet får nackhåret att resa sig på varje erfaren köksmästare.


Väldigt Populär

Hamilton Beach Set & Forget

Vad vi gillar:

 • Många praktiska inställningar
 • Helt fristående då den inte kräver någon annan värmekälla
 • Väldigt enkel
 • En av de mest prisvärda
 • Lösa delar kan maskindiskas
Vad vi inte gillar:

Om du vill slippa krångel och fokusera på matlagningen så är produkter från Hamilton Beach alltid ett bra val. Detta gäller definitivt även deras slow cooker Set & Forget.

Det är en helt fristående långsamkokare som har väl tilltagen kapacitet, och är oerhört lätt att använda. Vi rekommenderar den helt klart för dig som vill ha det enklaste alternativet.

Vi blev överraskade av hur enkel Set & Forget faktiskt är. Precis som namnet antyder så behöver man bara fylla på med ingredienser, ställa in önskad tid och temperatur och sedan invänta en perfekt måltid.

Du kan välja att laga maten på tre olika sätt: med program, termometer eller manuellt.

Alla val sker genom den lättillgängliga panelen på enhetens framsida. Med en tydlig display så vet du alltid vilket läge enhet är i, och för närmare granskning av matlagningsprocessen så ger det genomskinliga locket bra inblick.

Kokkärlet rymmer 4,7 liter och alla lösa delar i maskinen kan diskas i diskmaskinen. Överlag är den väldigt lätt att göra rent.

Vi gillar den här slowcookern starkt. Den är otroligt billig, trots att den har de funktioner och kvalitet man kan förvänta sig.

Att den har fått så positiv respons bland användare är föga förvånande. Set ’n forget har en given plats i vilket bäst i test som helst.


Bästa multifunktionella

Crock Pot Slow cooker

Vad vi gillar:

 • Marknadens mest mångfacetterade slow cooker
 • Kokar ris, gör grytor och steker
 • Oerhört smidig att använda
 • Du kan själv programera displayen
Vad vi inte gillar:

 • Lite mer otymplig än andra alternativ

Crock-Pot dyker upp igen. När det kommer till slowcookers så är företaget ledande. De är specialiserade på den här typen av köksredskap och det märks.

Denna multifunktionella slow cooker är en spännande kombination av traditionell långsamkokare och panna för stekning och bryning. Den rymmer 5,6 liter och passar därför till 6-8 personer.

Vad det innebär är att man utan problem kan bryna lök, grönsaker eller kött innan de blir en del av grytan. På så sätt framhävs smaken ytterligare, och man får större kontroll över rättens konsistens.

Med hjälp av den mångfacetterade panelen så justerar man snabbt och enkelt tid, temperatur och kan även aktivera timer för att se till att maten är klar till ett visst tillfälle, eller låta den arbeta medan man förbereder annat.

Då delarna tål maskindisk är den lätt att sköta för att den ska fortsätta ge otroliga resultat.

Denna 5-i-1 slow cooker håller samma höga kvalitet som vi kommit att förvänta oss av Crock pot. Vi är övertygade om att du kommer ha enorm nytta av den.


Bäst för Stora Sällskap

Electrolux ESC7400

Vad vi gillar:

 • Bäst för stora kvantiteter mat
 • Jämn tillagning då grytan fördelar värmen väl
 • 7 olika inställningar
 • 6,8 liters kapacitet
 • Automatisk varmhållningsfunktion
 • Bra och tydlig display
Vad vi inte gillar:

 • Obekväma bärhandtag

Electrolux har som ett av världens största hushålls- och elektronikföretag unika möjligheter att prispressa och ger mycket värde för pengar.

Deras slow cooker ESC7400 är därför inte bara en av de mest prisvärda, utan även en av de som har allra störst kapacitet.

Om du har en stor familj, eller helt enkelt är glad i maten, så är det här det bästa valet av slow cooker.

Det första man upplever med ESC7400 är att den är både stor och robust. Dessa enkla användning är vad vi fastnade mest på, både vad gäller matlagningen och rengöringen efteråt.

Funktionsmässigt så bjuder den inte på några överraskningar. Den har en panel för timer, värme, varmhållning och förinställningar för olika rätter.

Maskinen har en automatisk varmhållningsläge, utifall att du skulle glömma bort maten för en stund – eller om ni väntar på att gästerna ska komma. Ingen risk för att maten kallnar, med andra ord.

Man har även gjort så att värmen kommer från olika håll och inte bara botten, vilken innebär att risken för att maten bränns är minimal. Om det ens är möjligt.

Vill du ha ett smidigt val för riktigt stora långkok så är det här helt klart den modell du bör satsa på. Den är problemfri, effektiv, snabb och smidig utan att bli onödigt krångligt.

Trots storleken och kvalitén så kostar den mindre än de flesta andra, vilket gör den till ett givet köp.


Prisvärd

Crock-Pot Slow Cooker 5,7

Vad vi gillar:

 • Lätt att hålla ren
 • Mångfacetterad och väl tilltagen kapacitet
Vad vi inte gillar:

 • Jobbig att lyfta då handtagen är svåråtkomliga

Det har blivit väldigt uppenbart för oss att det inte går att titta närmare på slow cookers utan nämna flera produkter från Crock-Pot. Det är svårt att undvika, då de ligger bakom några av marknadens absolut bästa slowcookers.

Om du vill ha en pålitlig modell som inte kostar mer än nödvändigt så är det få som kan konkurrera med Crock-pot Slow Cooker.

Den har samma funktioner som många av de dyrare alternativen, och är på det stora hela oerhört lättanvänd.

Tack vare väl tilltagen kapacitet så kan man säkerställa allt ifrån småkok till enorma rätter inför bjudmiddagen. Det är endast dina egna behov och önskemål som sätter gränserna.

Den kommer med en timerfunktion, två digitala värmeinställningar, varmhållningsfunktion och grytan kan diskas i diskmaskinen.

Du kommer snabbt att märka att det här är en väldigt pålitlig modell som är kvalitativ i sitt utförande.

Även om vi tycker att den var lite krånglig att flytta på grund av de halvt infällda handtagen, så väger priset och funktionaliteten upp för detta.


Bästa Budgetval

C3 Slow cooker

Vad vi gillar:

 • Bästa budgetalternativ
 • Recept medföljer
 • 3 olika temperaturer
 • Timer
Vad vi inte gillar:

 • Inte lika effektiv som de dyrare alternativen
 • Värmefördelningen kunde varit bättre

Från C3 har de dykt upp många prisvärda produkter där du kommer att märka att företaget valt att prioritera grundfunktioner över extrafunktioner. Detta innebär att man kan förvänta sig pålitliga produkter som trots avsaknaden av många bekvämligheter ändå är riktigt bra.

Med C3 Slow Cooker får du chansen att ordna riktigt bra långkok utan att det kostar onödigt mycket. För det är nämligen den i särklass mest prisvärda slow cookern som du kan hitta just nu.

Det är uppenbart att C3 har tvingats göra kompromisser. För även om grytan består av keramik, som på de dyrare alternativen, så har den inte lika bra värmefördelning som övriga.

Har du inget emot att saker och ting tar lite längre tid, och att resultatet kanske inte alltid blir helt konsekvent, så är den däremot oerhört prisvärd.

Den har många av de funktioner som man hittar hos dyrare alternativ. Däribland timer, temperaturinställning och tydlig display. Är du osäker på om slow cooking är något för dig så är det här en perfekt chans att testa.


Bäst Design

Crock-Pot 4,7L Timer

Vad vi gillar:

 • Stilren och lättanvänd
 • Stabila handtag.
 • Bra värmefördelning
 • Varmhållningsläge
Vad vi inte gillar:

 • Begränsad kapacitet

Det förvånar oss inte att Crock-Pot har lanserat en av de snyggaste och mest stilrena långsamkokarna. Deras Crock-Pot 4,7L kommer att passa perfekt i alla hushåll, då är tillräcklig väldesignad för att plats överallt.

Precis som övriga slow cookers från Crock-Pot i vårt bäst i test, så finns det egentligen inget att klaga på. Innergrytan säkerställer otroligt jämn värmefördelning, vilket gör att maten alltid blir väl och konsekvent tillagad.

Tack vare ett automatiskt värmehållningslägen hålls maten även alltid rykande fräsch.

Då den även är konstruerad för servering direkt ur grytan så kan man med fördel ställa den på matbordet efter tillagning. De gummerade fötterna gör att man aldrig behöver oroa sig för att bordsytan ska ta skada.

Det här är helt klart en av våra favoriter. Och utan att behöva betala väldigt mycket pengar kan du få en riktigt snygg slow cooker.


Vilken slow cooker är bäst för dig?

Antalet slow cookers på marknaden har på kort tid skjutit i höjden. Och det är inte så konstigt då det dels har blivit en trend, men även då det blivit uppenbart hur smidiga de är när det kommer till matlagning. Så hur vet du egentligen du ska välja?

Genom att följa vår genomgång så kommer du med största sannolikhet att hitta ett flertal alternativ som passar dig och din familj. Och ska vi vara helt ärliga så kommer du förmodligen hitta flera som är lämpliga. För det som är spännande med just slow cookers är att i stort sett samtliga alternativ håller riktigt hög nivå.

Så vad bör du egentligen tänka på innan du beslutar dig? Det finns en hel del saker som kommer att inverka på ditt val. Och genom att vara medveten om dina  egna och din familjs behov och önskemål så kan du göra ett beslut som kommer att vara bra även på lång sikt.

Innan du köper en slow cooker

Vill du slippa bekymmer i framtiden så föreslår vi att du tar dig en liten funderare gällande vilka behov och önskemål du har. På så sätt säkerställer du att du varken behöver betala mer än nödvändigt eller får en produkt som inte har den funktionalitet som du efterfrågar. Men vad bör du fundera på?

 • Bara långkok eller även stekfunktion? Numera är det vanligt med multifunktionella slow cookers. Och vad som skiljer dessa åt från traditionella alternativ är att de även kan bryna råvarorna. Detta är ett enkelt sätt att ytterligare framhäva smaken och få större kontroll över slutresultatet. Är detta något som du värdesätter så kan det vara en sak att fundera på.
 • Stor eller liten slow cooker? Kapaciteten är ofta en viktig faktor när det kommer till prissättning. Och genom att välja en lite mindre slow cooker kan du i många fall spara en hel del pengar. Men väljer du för liten så riskerar du att inte kunna laga den mängd mat som efterfrågas. Välj därför storlek utifrån din och din familjs behov.

Vi är övertygade om att vår test har hjälpt dig att komma på rätt väl gällande ditt val av slow cooker. Men då utbudet är stort så är det en bra idé att fundera lite extra på vilket alternativ som är rätt för just dig. För om du gör rätt väl kommer du att få en slow cooker som definitivt kommer att göra nytta under väldigt många år framöver.