Apelsinjuice

Bästa Slow Juicer 2021 – 5 Bäst i Test Slow Juicers

Du kan läsa om våra recensioner här.

I den här artikeln har vi gått igenom marknadens allra främsta modeller för att hitta den absolut bästa slow juicern. Resultatet blev 5 prisvärda slow juicers för varje budget och storlek.

Bäst i test
Kenwood Slowjuicer JMP800SI

Kenwood Slowjuicer JMP800SI
LÄS MER
Slutsats
Slutsats

Med sin kraftfulla och tystgående motor, så är det definitivt en bäst i test-vinnare. Den är användarvänlig och juicen blir i princip helt fri från fruktkött. Ett självklart val.

Plus
Plus

Fenomenalt slutresultat, den är enkel att rengöra och lätt att använda. Trots den starka motorn är den förvånansvärt tystlåten. Den har en sköljfunktion och den kan hantera även större frukter.

Minus
Minus
Väldigt populär
Wilfa Slowjuicer SJCD-150A

Wilfa Slowjuicer SJCD-150A
LÄS MER
Slutsats

En av de populäraste maskinerna – men också en av de billigaste. Ett självklart val för dig som vill vara ekonomisk, utan att behöva kompensera med kvaliteten. Den är riktigt, riktigt bra!

Plus

Den har en stark motor, är tystgående och har ett droppstopp. Den kompakta designen gör att du spar utrymme hemma i köket. Den är enkel att rengöra. Helt klart en av våra favoriter!

Minus

Stora frukter kan behöva skivas innan de läggs i maskinen.

Bästa Premiumval
Witt by Kuvings C9600 S

Witt by Kuvings C9600 S
LÄS MER
Slutsats

En fantastisk slow juicer i premium-klassen. Den har en ruskigt hållbar och stark motor, vilket gör den otroligt effektiv. Helt klart den mest professionella slow juicern vi hittat.

Plus

Otroligt stark motor, låg ljudnivå, stor kapacitet som klarar hela frukter och den silar fruktkött. Den här maskinen är kvalitet rakt igenom!

Minus

Kostar mycket.

Varför Lita På Oss


Alla våra recensioner baseras på marknadsundersökningar, expertutlåtanden eller praktiska erfarenheter av varje produkt. Tack vare den här processen, kan vi erbjuda en så genuin och detaljerad guide som möjligt, för att hjälpa dig att hitta den bästa slow juicern för dig.

Dags att bli nyttig och dricka riktig juice. Inga fler billiga juicepaket fyllda med socker, färgämnen och vatten. Med en slowjuicer kan du pressa din egen juice – snabbt och enkelt.

Vad som kännetecknar en slow juicer är att den långsamt bearbetar frukten för att på så sätt utvinna så mycket juice som möjligt. Icke att förväxlas med en slow cooker.

Det gör att den även bevarar så mycket smak som möjligt, och gör att man får en så äkta juiceupplevelse som möjligt.

Du behåller näringen och slipper alla onyttiga utfyllnadsämnen som finns i juicern i butikshyllorna.

En slow juicer är helt klart ett stort steg mot både godare, mer näringsrik och nyttigare juicer.

Problemet är att hitta en slow juicer som är bra.

Det finns maskiner som låter som en gammal gräsklippare och andra vars motorer är så svaga att du måste stå och hacka och bearbeta frukten innan du lägger ner dem i maskinen.

Du vill undvika de produkterna.

I vårt bäst i test har vi listat de mest prisvärda modellerna. Vi har framförallt fokuserat på motorstyrkan, ljudnivån, designen, priset och hur mycket juice som kan pressas ur varje frukt.

Bästa slow juicer

Har du bråttom? Här är de bästa slow juicer-modellerna på marknaden idag.


Bäst i test Slow juicer

Kenwood Slowjuicer JMP800SI

Vad vi gillar:

 • Väldigt pålitlig
 • Tidlös design
 • Kan hantera hela frukter
 • Enkel att använda
 • Sköljfunktion
 • Väldigt mycket utrymme
Vad vi inte gillar:

Kenwood har positionerat sig som en pålitlig leverantör av innovativa köksmaskiner. Deras slowjuicer JMP800SI är inte bara deras främsta juicemaskin, utan även en av marknadens allra mest pålitliga val.

Det första vi slogs av var hur robust den är och hur väl tilltagen fruktbehållaren är. Det här är en modell som får plats med avsevärt mycket mer frukt än i stort sett alla övriga alternativ.

Det är värt att notera att det innebär att maskinen också väger en del. Juicekannan rymmer 1,5 liter och hela slowjuicern väger 7 kilo.

Genom att både bespara dig beredningstid och hantera riktigt stora frukter så är det helt klart en mångsidig och effektiv slowjuicer.

Den långsamma och tystgående motorn bearbetar väldigt effektivt frukten.

Ett problem med många slowjuicers är att de inte utvinner all juice från frukten, vilket är otroligt bortkastat.

Det problemet har vi inte sett med Kenwoods maskin. Den pressar bra och ser till att det mesta av frukten används och att inget går till spillo.

Rengöringen är enkel, eftersom maskinen har en sköljfunktion – vilket vi uppskattar.

Trots den höga konstruktionen står den förvånansvärt stadigt på bänken. Du kan pressa och krossa alla möjliga frukter, stora som små, utan problem.

I de flesta fall behöver man inte ens skära upp frukten, eftersom både röret och kannan är så pass stor.

Vi gillar den här slow juicern skarpt!


Populärast

Wilfa Slowjuicer SJCD-150A

Vad vi gillar:

 • Lätt att rengöra
 • Stark motor som hanterar de flesta råvaror
 • Droppstopp
 • Otroligt många positiva recensioner
 • Tystgående
 • Bra pris
Vad vi inte gillar:

När vi tänker på Wilfa så tänker vi på prisvärda produkter som lever upp till de förväntningar man har på avsevärt mycket dyrare alternativ. Därför är det inte så konstigt att deras slowjuice är i stor efterfrågan.

Det vi som kännetecknar SJCD-150A är att den hanterar mycket av de frukter och grönsaker som andra maskiner inte klarar av.

Detta beror på dels den starka motorn, men även då den har en särskild keramisk kvarn som behandlar allt i från den hårdaste moroten till det minsta bäret.

Den smidiga toppmatade konstruktionen gör att man kan placera sitt urval av råvaror på en smidig bricka, och därefter enkelt låta dem bearbetas av maskinen.

På så sätt kan man utan problem komponera sin alldeles egna och särskilda juice. Endast fantasin sätter gränser.

SJCD-150A från Wilfa är utan tvekan en av de populäraste maskinerna vi hittat. Över 200 positiva recensioner hos Bagaren och kocken talar sitt tydliga språk.

Den är enkel att diska, lätt att använda, är väldigt tystgående, kostar inte especiellt mycket och har ett kompakt format som spar utrymme i köket. Men viktigast av allt – juicen blir fenomenal!

Wilfas slowjuicer hamnar på en delad förstaplats och är definitivt en av våra favoriter. Ett riktigt kap för det här priset.


Bästa Premiumval

Witt by Kuvings C9600 S

Vad vi gillar:

 • Högkvalitativa komponenter
 • Klarar hela frukter
 • Kan sila fruktkött
 • Lång garanti på motorn
Vad vi inte gillar:

 • Kunde kostat lite mindre

Danska Witt har ett flertal kvalitetsprodukter i sitt utbud, och är på många sätt unika i att de kombinerar hög pålitlighet med omfattande garantier. Detta har gjort dem till ett favoritval bland såväl företag som hos privatpersoner.

Att uppleva C9600 S ger direkt intrycket att man har att göra med en kvalitetsmaskin. För den har den särskilda känslan av vikt och tyngd som bara en robust motor kan ge.

Det är just motorkraften som kanske bäst kännetecknar denna slow juicer. För den klarar nämligen att bearbeta hela frukter utan minsta problem.

Om du, som oss, vill undvika fruktkött i din juice så är C96000S ett toppenval. Den har ett av marknadens mest effektiva filtreringssystem för att ta bort fruktköttet. Det gör att du får en väldigt mycket lenare juiceupplevelse.

Utöver detta så ser den smidiga droppstoppen till att all juice hamnar den där den ska och inte på diskbänken eller köksbordet.

Vi hade gärna sett att den här maskinen kostade lite mindre, även om du får mycket för pengarna. Den är enkel att använda såväl som att rengöra.

Ljudnivån är låg och resultatet blir lika bra varje gång. Definitivt en av de bästa slowjuicers på marknaden idag. En bonus är att garantin på motorn är 5 år.


Prisvärd

Philips HR1949

Vad vi gillar:

 • Otroligt mycket för pengarna
 • Så nära en professionell juicemaskin man kommer
 • Stor kapacitet
 • Juicebok inkluderad
Vad vi inte gillar:

 • Dyr

Philips kännetecknas i allmänhet av prisvärda och smidiga produkter. Tack vare deras storskalighet så har de unika möjligheter att ge mycket valuta för pengarna. För även om deras produkter inte alltid är billigast så håller de genomgående hög kvalitet.

Deras HR1949 är möjligen inte den mest populära maskinen, men den är helt klart en av de bättre modellerna där ute.

Med HR1949 behöver du aldrig oroa dig för att du inte ska kunna press tillräcklig stor mängd juice. Den har nämligen den i särklass mest väl tilltagna juicebehållaren, och hanterar en hel liter i en och samma omgång.

Den pressar upp till 90% av frukterna, så att du verkligen får ut så mycket som möjligt.

Då den även tar tillvara på en avsevärt mycket större mängd av innehållet så är den på sikt ett väldigt kostnadseffektivt alternativ. De löstagbara delarna säkerställer även att man kan rengöra den utan några som helst problem.

Bland de större tillverkarna så har Philips visat sig väl förmögna att tillhandahålla kvalitativa hushållsmaskiner. Deras slow juicer är på det stora hela ett väldigt bra val.


Tystlåten

Witt by Kuvings B6200S

Vad vi gillar:

 • Väldigt lätt att rengöra
 • Den i särklass tystaste juicemaskinen
 • Stort påfyllnadsrör
 • Minimalt med spill
 • Verktyg för rengöring ingår
Vad vi inte gillar:

Danska Witt har på kort tid ett flertal gånger hamnat inom vår radar. De har levererat väldigt många spännande produkter som på ett unikt sätt kombinerar bra resultat med smidigt utförande.

Vad vi slås av gällande B6200S är att den trots sin väl tilltagna motorstyrka är otroligt tyst. Med en effekt på 240 watt hade vi förväntat oss mer ljud.

Om du tidigare blivit besviken över att en juicemaskin kräver att råvarorna finhackas, eller att matningsröret inte rymmer tillräckligt mycket, så kommer B6200S som en räddare i nöden.

Med sina 5,7 kilo och bredd på 7,65 cm så kan du vara säker på att det mesta åker ner i röret utan problem.

Även de mest svårhanterade råvarorna slinker ner i maskinen utan att vare sig behöva hackas först eller väsnas när väl maskinen börjar arbeta. Ett vinnande koncept, framförallt om du vill använda maskinen på morgonen när folk sover.

Samtidigt som den är väldigt kapabel så är den även väldigt stilren och passar väldigt bra in i de flesta köksmiljöer.

Letar du efter en slow juicer och vill ha en smidig helhetslösning så är det här ett väldigt bra val. Den garanterar dig en problemfri och smidig juiceupplevelse. Varje gång.

Är du trött på hushållsmaskiner som verkar vara mer inriktade på att skapa oljud än på att skapa bra resultat, så kommer du uppleva B6200S som en frisk fläkt.

Resultatet blir enastående, den klarar stora frukter och den är oerhört tyst. Varmt rekommenderad.


Vilken slow juicer är bäst för dig?

Ibland verkar det som att det stora antalet slow juicers dök upp från ingenstans. Nu är det nästan omöjligt att undvika att komma i kontakt med dem. Det har intressant nog gjort det både enklare och svårare att välja modell. För även om man har otroligt många att välja mellan, så är det allt annat än uppenbart vad som gör det enda valet bättre än det andra.

För att du ska kunna fokusera på de saker som är mer väsentliga så har vi valt att sålla ut de allra bästa slow juicers som finns att välja mellan. Och även om vi har försökt att ta de flesta saker i åtanke, så är det så klart omöjligt att täcka varje enskild aspekt. Så hur gärna vi än skulle vilja göra det 100% lätt för dig, så måste du ändå ta ställning till vissa saker på egen hand.

Genom att noggrant fundera på dina behov så kan du göra väldigt mycket för att få en slow juicer som är både prismässigt och funktionsmässigt perfekt för just dig. För att det ska vara möjligt så behöver du däremot fundera lite extra på vad det egentligen är som du behöver, och hur du i slutändan kommer att använda din slow juice. Så låt oss titta på några av de saker vi tycker att du bör tänka på.

Även om detta är saker som vi tycker är viktiga, så är det inte säkert att det representerar allt du bör tänka på. Därför bör du fundera särskilt mycket på vad du vill få ut av en slow juicer.

Missa inte vår stora guide till de bästa våffeljärnen – vad är inte bättre än egenpressad juice och nygräddade våfflor?

Innan du köper en slow juicer

Har du kommit så här långt i vår genomgång så är vi ganska övertygade om att du faktiskt har beslutat dig för att köpa en slow juicer. Men det kanske är så att du inte är helt övertygad om vilken som är rätt val för dig. Då föreslår vi att du använder följande punkter för att sålla ut just den modell som är rätt för dig.

Det kommer att säkerställa att du slipper framtida krångel och att du inte behöver betala mer än nödvändigt. För genom att anpassa ditt val av slow juicer till dina egna förutsättningar så gör du alltid det bästa valet.

 • Bara frukt eller även grönsaker? Även om vi nästan automatiskt förknippar juice med just frukt, så är det minst lika vanligt att även använda grönsaker. Och om du vill att din slow juicer ska kunna bearbeta morötter och liknande grönsaker så är det viktigt att du väljer en slow juicer med tillräcklig skär- och motorkraft. I de flesta fall så framgår det tydligt huruvida juicemaskinen faktiskt även klarar grönsaker.
 • Behövs droppskydd? Även om de flesta numera är utrustade med droppskydd så finns det ett fåtal modeller som saknar denna funktion. Vad som kännetecknar droppskydd är att det helt enkelt inte droppar juice på bänken, vilket i slutändan är en fråga om att slippa torka upp.
 • Behövs reglerbar hastighet? Huruvida hastigheten går att reglera är i slutändan inte så överdrivet väsentlig när det kommer till slow juicer. Detta beror på att de är särskild konstruerade för långsam bearbetning. Och även om man kan spara lite tid med reglerbar hastighet, så gör det inte någon egentligen skillnad för resultatet.
 • Hur mycket juice behöver du? När det gäller juicemaskiners kapacitet så åsyftar det hur mycket juice man kan framställa per omgång. Och hur stor kapacitet du behöver kommer i slutändan bero på hur mycket juice du och din familj dricker. För storfamiljen som vill ha juice till frukosten är det definitivt en bra idé att överväga så stor kapacitet som möjligt. Vill man däremot främst ha koncentrerade shorts så spelar kapaciteten inte lika stor roll.
 • Juice med eller utan fruktkött? Ibland måste kan titta extra noggrant för att se huruvida juicemaskinen har ett filter för fruktkött. Annars riskerar man att få en oväntad överraskning. Bland slow juicers så är det ett särskilt segment av tillverkare som valt att prioritera effektiva filter. Deras juicemaskiner filtrerar bort i princip allt fruktkött, och är ett måste om det är denna sorts juice du vill ha.

Vi är säkra på att du i slutändan kommer att göra ett bra val. Och att du kommer få en slow juicer som helt utan problem täcker dina behov och önskemål. Men genom att vara extra noggrann med ditt val så kommer du att garantera dig själv en juicemaskin som både lever upp till och överträffar dina egna förväntningar.

Vi hoppas att vår genomgång har hjälpt dig på vägen. Och att du kommer bli nöjd med ditt köp. Vi vet att samtliga modeller definitivt är kapabla att ordna riktigt god juice. Men samtidigt skiljer de sig åt i flera väsentliga hänseenden. Därför är det bara du själv som i slutändan vet vilken slow juicer som är bäst för dig.