Bästa Täcket 2021 – 3 Bäst i test Täcken

Du kan läsa om våra recensioner här.

Om du vill få en så god nattssömn som möjligt, är det viktigt att du använder rätt sängkläder. Framförallt täcket kan påverka hur varma, svala eller trygga vi känner oss. I den här artikeln har vi tittat på hur du kan hitta det bästa täcket för dig och dina behov.

Beroende på vilket klimat du bor i, eller vilken säsong på året det är, så behöver du en viss typ av täcke. Täcken skiljer sig en hel del från varandra och medan ett täcke är perfekt på sommaren, så kan den förstöra dina nätter på vintern.

Därför är det viktigt att veta vad man ska titta efter.

Tidigare gick vi igenom de bästa kuddarna – nu är det dags att hitta de bästa täckena för optimal sömnkvalitet.

Bästa Täcken


Bäst i Test Täcke

Engmo Dun Astrid

Det här utan tvekan ett av de mest kvalitativa täckena du kan köpa idag. Med 100% gåsdun, första klassens dunkvalitet och 10 års garanti – så är det inte så konstigt att vi föll pladask för det här supersköna täcket.

Täcket är oerhört fluffigt och mysigt. Definitivt ett av de skönaste täckena vi kommit över i år.


Bästa Tyngdtäcket

Cura Pearl Tyngdtäcke

Av alla täcket vi tittat på så är det här helt klart det mest populära. Många människor rapporterar att deras sömn förbättras efter att ha använt Cura Pearls tyngdtäcke.

Täcket består av hela 7 sju lager. Det yttre tyget är helt gjort av skön och luftande bomull. Det andra lagret består av polyester, vilket bidrar till att täcket tål maskintvättens slit och släng. Sedan hittar vi bland annat finslipade kiselpärlor och polyestervadd.

Syftet med täcket är att ge maximal bekvämlighet och trygghet, för att du ska sova bättre och känna mindre oro. Det är just det som gör det här täcket till en klar vinnare – du sover bättre. Alla positiva recensioner vi hittat vittnar om Cura Pearls effektiva sömnhjälp.


Bästa Premiumval

Ringsted Dun Snödrottningen

Ett oerhört exklusivt och fint täcke i 100% gåsdun och en bärighet på 13. Tyget är gjort av 100% lent och härligt europeisk bomullsbatist.

Det blir svårt att hitta ett täcke som bräcka Snödrottningen vad gäller kvalitet, exklusivitet och fluff. Det känns som något man hittar på de allra finaste hotell, om ens då.

Om du vill leva som en kunglighet, då är det här ett självklart val. Prislappen är därefter. Är det inom din budget och du vill ha det allra bästa, då kan du inte gå fel med det här täcket.


Hitta bästa täcket för dig

Täcket du sover under kan ha en enorm påverkan på hur snabbt du somnar och kvaliteten av sömn du får. Vi alla har varit med om de där varma somrarna när man bara vrider och vänder på sig. För att inte nämna de kyliga vintrarna när man tvingas sova med kläderna på, då täcket inte är tillräckligt tjockt och varmt.

Det gäller att man köper ett täcke som passar dig och dina behov. Här är de saker du bör tänka på innan du köper ett nytt täcke.

Materialet på täcket

En av de viktigaste sakerna att titta på när du köper täcket, är vilket material det är gjort av. Det har en nyckelroll i hur bra täcket kommer att vara.

Täcken gjorda av ull och mikrofiber är varma, medan bomullstäcken är både lättare, svalare och kan andas bättre.

Dun

Dun är exklusivt, mjukt och oerhört bekvämt. Det är ett skönt material och passar perfekt under vinterhalvåret när man behöver värmas upp lite extra.

Duntäcken är varma, ”puffiga” och kan vara ganska dyra – framförallt om du vill ha den högsta kvalitén. Dun är det allra vanligaste och bästa materialet för täcken.

Siden

När det kommer till mjukhet och lyx är det inte många material som kan slå siden. Det är ett otroligt lent och skönt material.

Siden är inte processat med kemikalier och är därför en lågallergen, vilket är perfekt för de som lider av allergier eller känsligheter.

Det fina med siden är att det tillåter överskott av värme att sippra ut. Med andra ord är det ett material som låter kroppen andas hela tiden.

Problemet med siden är att det är svårt att hitta bra kvalitet som inte är jättedyrt. Det blir även lätt rynkigt.

Ull

Om du ofta är kall när du sover, så är ull idealt. Det är otroligt varmt och riktigt mysigt. Perfekt om du bor i lite kyligare klimat eller av någon annan anledning ofta är kall på nätterna.

Du vill gärna inte använda ull under sommaren, då den här typen av material behåller värmen och du kommer därför bli överhettad. På vintern är det däremot fenomenalt!

Bomull

Otroligt mjukt och skönt att ta på. Bomull absorberar svett och fukt, vilket hjälper kroppen att hålla sig sval och komfortabel.

Problemet med bomull är att det är svårt att hitta bomullstäcken av god kvalitet. Det finns så många olika typer av bomulltäcken på marknaden idag och priserna kan variera kraftigt. Majoriteten av alla bomullstäcken som finns i butikerna är av tvivelaktig kvalitet.

Vikten på täcket

Vanligtvis beskrivs täcken som lätta, medium eller tunga. Tyngden påverkar givetvis hur sköna de är att sova i, men det förklarar också hur varm täcket är och i vilket klimat den passar bäst.

Tyngre täcken är varmare och passar bäst för kalla vintrar, medan lättare täcken reglerar värmen bättre och därför gör sig bäst under varmare årstider.

Vanligtvis brukar människor köpa ett täcke för vinterhalvåret och ett annat täcke som de använder under sommarmånaderna. Alternativt brukar folk köpa ett tjockt och varmt täcke som de använder när det är kallt ute. När det sedan blir varmt så sover de enbart i täckets påslakan.

Designen ska passa sovrummet

Kom ihåg att designen på täcket också ska passa in med övrig inredning i sovrummet. Om du exempelvis har svarta väggar bör du undvika ett svart täcke. Det är lätt hänt att man väljer det täcke som är skönast, men glömmer bort att det också fyller en stilistisk funktion i ditt sovrum.

Vad är ett tyngdtäcke

I takt med att så många svenskar har sömnproblem, har tyngtäcken blivit allt mer populärt.

Ett tyngdtäcke är precis som det låter, ett täcke som väger mer än ett vanligt täcke. Syftet är att det ska ”ligga på” kroppen, utan att vara för hårt. Det här skapar en massage-liknande känsla och det skapar en form av trygghet, vilket potentiellt kan förbättra din sömnkvalitet. Allt handlar om att vara bekväm.

I Sverige har man börjat behandla patienter som lider av sömnproblem, med just tyngdtäcken. Som tur är behöver man inte gå till vården för att få tag i ett, utan det går numera att beställa tyngdtäcken över Internet.

Man rekommenderar att ett tyngdtäcke ska väga 10% av din kroppsvikt. Om du väger 80 kilo bör du alltså använda ett tyngdtäcke som väger 8 kilo, om du väger 60 kilo bör täcket väga 6 kilo. Det är enbart rekommendationer, om du vill ha tyngre eller lättare täcken så går det givetvis bra också.

Vårt bäst i test av täcken

I vårt test har vi inte bara gått efter vår egen uppfattning, utan vi har även tillägnat mycket tid åt att göra research, för att se vad andra konsumenter och experter tycker.

Resultaten du läser här i artikeln baseras alltså inte enbart på våra erfarenheter, utan även flera andra, utomstående, människor. Vår idé är att du ska få en så rättvis och detaljerad bild av varje täcke och för att kunna uppnå det, så behöver vi ta kalkylera in andras åsikter i våra omdömen också.

Eftersom vi har samlat information från otaliga tester, recensioner, foruminlägg och videos och sammanställt allt i en enda enkel guide – så slipper du göra det. Att efterforska och hoppa mellan olika sidor och videos för att ta reda på vad andra tycker kan vara väldigt tidskrävande. Vi har helt enkelt gjort jobbet åt dig. Du spar med andra ord tid och det minskar risken för att du köper något som du sedan blir missnöjd med.