Våra recensioner

Du kan läsa om våra recensioner här.

Varför vi testar

Vi alla har någon gång i våra liv ångrat ett köp. Om en produkt inte presterar och fungerar på samma sätt som den beskrivits i reklamen, så blir man givetvis besviken – men det är också lätt hänt att man känner sig lurad.

För att du ska undvika sådana köp, har vi börjat recensera produkter i alla möjliga kategorier.

Yeha.se startade mycket på grund av vår egna besvikelse över en del köp. Till slut tröttnade vi på all felaktig information och bestämde oss för att göra något åt saken. Att recensera produkter och sammanställa topplistor.

Vad vi recenserar

När vi recenserar en produkt så finns det en del kärnsaker vi tittar på. Eftersom vi granskar både barnvagnar, köksknivar och stekpannor – så är kriterierna inte alltid densamma.

Men i grund och botten tittar vi främst på:

  • Kvalitén på produkten (hållbarhet inkluderat)
  • Priset
  • Antal, och hur välfungerande, funktioner
  • Designen på produkten

När vi tittar på exempelvis köksknivar så tittar vi ju även på vilka arbetsområden den kan användas i och för vilken typ av kock den passar. Vissa knivar är bättre för nybörjare än andra.

När vi recenserar barnvagnar är säkerheten viktig, men också hur enkel den är att rulla och vilka underlag den kan användas på.

Hur vi recenserar

Det första vi gör är att sammanställa en lista över alla intressanta produkter. Det innebär att vi lusläser stora delar av Internet för att hitta potentiella kandidater till ett bäst i test.

När vi har en lista över olika produkter, så är det dags att börja testa och göra research.

Vi kan tyvärr inte testa alla produkter på egen hand. Det skulle helt enkelt bli för dyrt. I den mån vi kan, så testar vi produkterna själva.

När vi testat (eller inte testat) så är det dags för efterforskning. Vi går igenom forum, butiker, recensioner, tester och videos för att se vad andra konsumenter tycker om respektive produkt. Vi samlar då ihop en stor mängd information och recensioner från olika källor.

Det gör vi oavsett om vi själva testat produkten eller ej.

På så sätt kan vi få en så bred och ärlig bild av varje produkt.

I vår research så använder vi främst recensioner från Kitchentime, Bagaren och kocken, Amazon.com, Expressen.se, Foodandwine.com, nytimes.com, gearpatrol.com och cnet.com. Vi gör även mycket research på Youtube, där användare recenserar produkter också.

Efter research och tester, är det dags att filtrera ut alla produkter som inte håller måttet. Kvar blir de absolut bästa.

Vi listar och kategoriserar sedan varje produkt individuellt. I recensionerna ämnar vi lista alla för- och nackdelar med respektive produkt. Så att du snabbt och enkelt kan identifiera den produkt som passar dina behov bäst.