Bästa Vattenkokaren 2021 – De 5 Bästa Vattenkokarna

Du kan läsa om våra recensioner här.

Vattenkokaren har blivit ett standardredskap i köket nuförtiden. Det är ett snabbt och effektivt sätt att koka vatten på, vare sig det är till kaffet, teet eller matlagningen. I den här artikeln hjälper vi dig att hitta den bästa vattenkokaren för dig och din budget.

Bäst i test
Bosch Styline Vattenkokare

 

Bosch Styline Vattenkokare
LÄS MER
Slutsats
Slutsats

Utan tvekan den mest prisvärda vattenkokaren idag, du får väldigt mycket för pengarna. Oavsett budget, så är det här det självklara valet i år.

Plus
Plus

Hög kvalitet, överkomligt pris, justerbar temperatur, håll varm-funktion och en kapacitet på 1,5 liter. Även utrustad med automatiskt stopp och överhettningsskydd.

Minus
Minus

Bäst Design
Eva Solo vattenkokare

 

Eva Solo vattenkokare
LÄS MER
Slutsats

En ovanligt snygg vattenkokare som även fungerar som prydnad. Den är lika effektiv och användbar som den är stilren. Den har inga extraordinära funktioner – men det behövs inte. Den gör det den ska – och den ser bra ut på köpet!

Plus

Innovativ och snygg design, automatisk avstängning och den är enkel att använda. Den är även droppfri, tack vare designen på droppkragen.

Minus

Sladden borde ha varit lite längre.

Snyggt alternativ
Smeg vattenkokare

 

Smeg vattenkokare
LÄS MER
Slutsats

En snygg vattenkokare som kommer i väldigt många färger, så du kan matcha ditt kök perfekt. Den är effektiv< och rymmer hela 1,7 liter. Locket är med push-öppning och maskinen är tillverkad i rostfritt stål.

Plus

Gömt värmeelement, automatisk avstängning vid 100C och inbyggd sladdvinda. En väldigt stabil och säker vattenkokare av hög kvalitet.

Minus

Den låter lite mer än övriga vattenkokare vi listat.

 

Varför Lita På Oss


Alla våra recensioner baseras på marknadsundersökningar, expertutlåtanden eller praktiska erfarenheter av varje produkt. Tack vare den här processen, kan vi erbjuda en så genuin och detaljerad guide som möjligt, för att hjälpa dig att hitta den bästa vattenkokaren för dig.

Det finns en stor mängd vattenkokare där ute och många av dem håller måttet.

Dessvärre finns det också en hel del modeller som är den raka motsatsen och som går sönder efter bara ett års användning.

För att du ska undvika att köpa en sådan, så har vi listat de mest prisvärda vattenkokarna.

Av alla tester vi gjort, så är det här ett av de mest chockerande resultaten.

Vi hittade nämligen en riktig guldklimp som ligger i den nedre budgetklassen – men som presterar precis lika bra som premium-modellerna.

Scrolla ner för att se vilken.

Bästa Vattenkokare

Har du bråttom? Här är de bästa vattenkokarna på marknaden idag.


Bäst i test vattenkokare

Bosch Styline Vattenkokare


Vad vi gillar:

 • Håll varm-funktion
 • Hög kvalitet
 • Säker
 • Justerbar temperatur


Vad vi inte gillar:

 •  

En av de mest populära vattenkokarna på marknaden idag, med en väldigt fräsch och stilren design.

Trots att den kostar hälften så mycket som några av de främsta vattenkokarna, så är den på samma nivå både kvalitetsmässigt och funktionellt.

Vad vi gillar mest med Styline är att den har både en värmehållningsfunktion och att du själv kan ställa in temperaturer. Perfekt om man har sällskap över på en fika och flera koppar kaffe eller te ska drickas. Man slipper hälla ut och koka om – istället håller sig vattnet varmt i upp till 30 minuter.

Några andra intressanta funktioner är kalkfiltret, överhettningsskyddet och det automatiska stoppet. Helt klart en av de maskiner som har flest användbara funktioner.

Styline känns väldigt stabil och säker. Den är enkel att hantera och ser dessutom väldigt snygg ut. Du kan definitivt ha den framme dag som natt, utan att behöva skämmas.

Det här är helt klart en av de mest prisvärda vattenkokarna – du får mycket för pengarna. Vi förstår varför den har så många positiva recensioner. En given bäst i test-vinnare och varmt rekommenderad!


Mest Populär

Shefu Vattenkokaren


Vad vi gillar:

 • Väldigt billig
 • Effektiv kontrollpanel
 • Väldigt populär
 • Justerbar temperatur


Vad vi inte gillar:

 •  

Den här vattenkokaren från Shefu är ett mysterium, i positiv bemärkelse. Det är den billigaste vattenkokaren på vår lista – men är ändå en av de bästa och mest populära.

Av all köksutrustning vi recenserat, så är det här den största överraskningen.

Den här vattenkokaren är bra. Riktigt bra. Den är otroligt snabb och har en smidig kontrollpanel som ger dig möjlighet att bestämma värmen på vattnet, från 40 till 100 grader.

Kokaren är dessutom väldigt tyst och enkel att hantera. Inga krångliga knappar och inga höga pipljud. Extremt användarvänlig och smidig att hantera.

Som grädde på moset så är den väldigt stilren och modern. Den vinner inga designpris, men den har, precis som Bagaren och kocken beskriver, en elegant och tidlös design. Maskinen är helt gjord i rostfritt stål, vilket bådar gott för livslängden.

Av alla vattenkokare vi testat och recenserat, är det här den modellen som har flest positiva recensioner. Det finns verkligen en hel uppsjö med nöjda kunder.

Kort sagt, vi älskar den här vattenkokaren. Ingen vattenkokare kommer att ge dig så mycket för så lite pengar.

Den är tokbillig, och vi förstår fortfarande inte varför. Man hade utan tvekan kunnat höja priset med 600 kronor och den hade fortfarande varit en av de bästa vattenkokarna.

Om du vill vara ekonomisk, utan att behöva kompensera med kvalitet, då är det här ett självklart val. Det finns ingen bättre.


Bästa Premiumval

KitchenAid Artisan Vattenkokare


Vad vi gillar:

 • Håll varm-funktion
 • Kontrollera temperaturen
 • Hög kvalitet
 • Cool design


Vad vi inte gillar:

 • Dyr

KitchenAid är en gigant när det kommer till köksutrustning, men framförallt när det gäller vattenkokare.

Den här modellen befinner sig på toppen, den har en exklusivitet och kvalitet som få kan konkurrera med – men den kostar också därefter.

Utseendemässigt är det en väldigt snygg vattenkokare i stål och glas. Själva kannan är genomskinlig, så du ser hela tiden vad som händer på insidan.

Du kan även reglera temperaturen på vattnet, från 70 till 100 grader. På så sätt kan du koka vattnet så att det blir perfekt, oavsett vilket té du dricker – eftersom de alla börjar tillredas i olika temperaturer.

När vi gjorde research så hittade vi i princip enbart positiva recensioner. En person beskriver kannan på ett perfekt och enkelt sätt; ”ordentligt gjord”. Det är just vad den är – kvalitet rakt igenom.

Det är en effektiv och otroligt snygg vattenkokare med en väldigt lång livslängd. Är den inom din budget? Då är det en av de bästa vattenkokarna du kan köpa.


Bäst Design

Eva Solo vattenkokare


Vad vi gillar:

 • Stilren & Elegant
 • Droppfri
 • Automatisk avstängning
 • Enkel att hantera


Vad vi inte gillar:

 • Sladden kunde varit längre

Vi fastnade direkt för den här fenomenala designen av Eva Solo. Den unika designen, som påminner om en elegant vas, är inte bara snygg – utan även effektiv.

Sättet man har format den på, samt droppkragen, gör det nästan omöjligt att spilla med kannan.

Rent funktionellt så gör kokaren sitt jobb. Den har inga extraordinära funktioner, vilket den heller inte behöver ha.

Det unika med den här vattenkannan är dess modemedvetna och effektiva design. När det kommer till själva kokningen så är den precis lika bra som vilken annan bästsäljande vattenkokare där ute.

Helt klart den bäst designade vattenkokaren på marknaden idag, både stilistiskt och funktionsmässigt.

Varmt rekommenderad om du behöver en vattenkokare och samtidigt vill göra köket eller vardagsrummet snyggare!


Snygg Vattenkokare

Smeg vattenkokare


Vad vi gillar:

 • Stilren design
 • Många färger att välja på
 • Kalkfilter inkluderat
 • Väldigt effektiv


Vad vi inte gillar:

 • Ganska hög ljudnivå

Ingen lista över de bästa vattenkokarna är komplett utan Smegs kokare. Det är svårt att kategorisera den, då den inte är allra bäst på något – men är bra på i princip allt.

Designmässigt står den över de flesta vattenkokare vi sett. Den är riktigt snygg och stilren, vilket inte är så konstigt, med tanke på att Smeg är en italiensk tillverkare. Konst och design är synonymt med landet.
Locket på kannan har en effektiv push-öppning och i botten har du ett rostfritt kalkfilter. När vattnet når 100 grader så aktiveras den automatiska avstängningen, vilket är uppskattat av säkerhetsskäl.

Själva formen på kannan är lite bulkig och ger ett stabilt intryck. På undersidan finns det gummitassar som förstärker den uppfattning än mer.

I skrivande stund finns det 10 olika färger att välja på, så det finns definitivt något för alla här. Andelen positiva recensioner vittnar om just det. Det här en väldigt högkvalitativ vattenkanna som är fruktansvärt snygg att titta på.

Något som däremot sänker betyget en del är den höga ljudnivån. Den här vattenkokaren låter mer än de flesta andra på i vår lista. Man behöver givetvis inte öronproppar, men om du letar efter en tystgående vattenkokare så är det här inte ett bra val.

Allt-som-allt är den dundersnygg, är gjord av kvalitativt material och står tryggt och säkert på diskbänken. Helt klart ett bra alternativ att spana in!


Vårt bäst i test av vattenkokare

Tiderna då man behövde sätta på en kastrull för att koka vatten är sedan länge passé. Numera har varenda hushåll en vattenkokare som tillåter dig att göra te eller kaffe på bara någon minut.

Problemet är att det finns en del vattenkokare som inte håller måttet. Antingen går de sönder snabbt eller så avger dig kemikalier som gör att vattnet smakar illa.

För att du ska undvika att köpa en sådan kokare så har vi i den här guiden fokuserat på att hitta den bästa vattenkokaren inom varje kategori. Utan att slå på vår egen trumma, så har vi ändå lyckats väldigt bra med det. Vi hittade ett par modeller som är ruskigt bra och prisvärda.

När vi recenserar olika modeller så baserar vi inte resultatet på enbart vår egna uppfattning. Vi tillägnar även mycket tid åt att efterforska vad andra användare tycker och tänker efter att ha använt produkten. Vi bakar alltså in även andras erfarenheter i våra slutresultat. På så sätt kan vi erbjuda dig som läsare en så rättvis och bred bild av respektive produkt.

Det innebär också att du slipper hoppa runt mellan olika recensioner, tester, videos och foruminlägg för att se vad andra tycker. Vi har redan gjort jobbet åt dig och samlat och sammanfattat allt här, på ett så enkelt och lättsmält sätt som möjligt.

Vårt mål är att du ska hitta den vattenkokare som passar dig och dina behov bäst. Därför har vi listat flera vattenkokare som alla har olika prisklasser, designs och funktioner. Vi vill hjälpa dig att hitta din favorit.

Hur hittar man en bra vattenkokare

Precis som med allt annat så finns det inte en vattenkokare som passar alla. Det är individuellt vilka behov och smaker folk har.

Med det sagt så finns det ett par saker som är viktiga att fokusera på, för att undvika felköp.

Priset

Det finns väldigt dyra och det finns väldigt billiga. I regel brukar de allra dyraste modellerna inte vara värda pengen, men heller inte de allra billigaste.

Väldigt billiga vattenkokare brukar oftast kompensera priset med kvaliteten. De har sällan några funktioner överhuvudtaget, men de tenderar också att ha plastigare material som inte håller speciellt länge. Om du köper en vattenkokare för 200 kronor så är risken stor att den antingen kommer att gå sönder inom 1-2 år, eller att den kommer att förändra smaken på vattnet.

Väldigt dyra vattenkokare är heller inte att rekommendera. Vattenkokarens främsta uppgift är att koka vatten. Det är en enkel process och behöver inte kosta mycket pengar. De dyraste modellerna har oftast fler funktioner, snyggare design och är av bättre kvalitet. Frågan är om det är värt tre tusen kronor.

I vårt bäst-i-test hittade vi mycket bra vattenkokare för både 300 kronor och 3000 kronor. I regel brukar du hitta de bästa vattenkokarna mellan 600 och 1200 kronor.

Stor eller liten vattenkokare

De flesta vattenkokarna rymmer 1, 1,5 eller 1,7 liter vatten. Om du enbart ska göra vatten till ett par koppar te eller kaffe, så brukar de här tre måtten fungera ypperligt. Man behöver varken mer eller mindre.

Om du däremot använder vattenkokaren för att snabba upp processen när du ska laga mat, så kan de större modellerna vara att rekommendera.

Alla vill ha en snygg vattenkokare

Det är bara en vattenkokare, den ska bara koka vatten. Men den ska också stå i köket och ofta har den en permanent plats i ett hörn på köksbänken.

Du vill gärna inte ha en grå och fyrkantig plåtbit som sänker utseendet på köket.

Som tur är finns det en hel del snygga vattenkokare nuförtiden – och de behöver inte ens kosta speciellt mycket! I vårt bäst-i-test hittar du flera modeller som ser riktigt bra ut.

Kom ihåg att kokaren ska synas och ta plats i köket, så se till att du köper en modell som passar in.

Glöm inte bort att matcha vattenkokaren med en snygg tekanna också.

Effekten

Vattenkokare brukar ha olika effekt, oftast brukar det vara runt 1500W och 2500W. Ju högre effekt, desto snabbare börjar vattnet att koka. Billigare vattenkokare brukar ha en lägre effekt och lite dyrare modeller har en högre effekt.