Bästa-Chanel-parfymen

Chanel Parfym 2020 – 7 Bästa parfymerna För Kvinnor & Män

Du kan läsa om våra recensioner här.

Chanel har blivit synonymt med elegans och lyx. Deras klädeskollektioner och parfymer är definitivt några av världens absolut bästa. Det här är den ultimata guiden för att du ska kunna hitta den bästa Chanel parfymen för dig och din stil.

Modehuset grundades 1909 av franska affärskvinnan Gabrielle ”Coco” Chanel. Med tiden har man blivit ett av de mest väletablerade modehusen i världen.

Bästa Chanel parfymen

Ärligt talat, det kan vara ganska svårt att navigera sig i parfymdjungeln. Det finns så många olika dofter att välja på.

Vi har tittat på de populäraste Chanel-parfymerna, både för män och kvinnor, och valt ut våra favoriter.

Vi har även kategoriserat dem utefter årstid, tid på dygnet och deras kännetecken – så att du hittar exakt den parfymen som du vill ha.

3 Bästa Chanel parfymerna för kvinnor

Chanels damparfymer är trendsättare. De är eleganta, lyxiga och unika.

Så fort de släpper en ny doft så sneglar de andra modehusen över axeln för att se vad som händer.

Vi har plockat ut de 3 bästa Chanel parfymerna för kvinnor.


1. Chanel Coco

Tid: När som helst
Årstid: Alla
Kännetecken: Varma kryddor, söt frukt och blommor
Nyckelord: Sofistikerad, världsvan och tillgänglig

En särpräglad doft som inspireras av grundaren av Chanel. Sedan lanseringen 1984 har det varit ett av modehusens kännetecken och mest eftertraktade dofter. Den är avsevärt mycket mer kraftfull än vad man har kommit att förvänta sig av damparfymer.

Chanel Coco öppnar koriander, persika och rosor för att långsamt övergå i citrusfrukter och klöver. Den har även ett omisskännligt inslag av sandelträ och vanilj.

Man skulle kunna beskriva den som en lättsammare orientalisk damparfym. Trots detta går den sin egen väg, och är väldig svårt att passa in i befintliga kategorier.


2. Chanel No. 19 Poudré

Tid: Dag
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Trä, blomsteräng och aromatisk
Nyckelord: Jordnära, närvarande, omväxlande

En väldigt speciell parfym som kombinerar traditionell mysk med mer lättsamma dofter. Det gör den oerhört svårplacerad och många har fått uppleva att ingen flaska är den andra lik.

Med Chanel No. 19 Poudré så möts man av en blandning av neroliolja från pomeransträdet och numera förhållandevis ovanliga galbanum. Detta bryts däremot av iris och jasmin. Trots att ständigt påtagligt inslag av mysk och vetivergräs så är den lättsam.

Precis som många andra parfymer från Chanel så är den här svårplacerad. Det är en väldigt feminin parfym som samtidigt bygger på en manlig bas. Definitivt ett val för kvinnan som vet vem hon är.


3. Chanel Cristalle EdT

Tid: Dag
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Trä, citrus, blomsteräng och friska kryddor
Nyckelord: Öppensinnad, mottaglig och fräsch

En traditionellt lättsam parfym som passar de flesta tillfällen. Utan att bli alltför påtaglig täcker den hela spektrumet av ljusa dofter.

Med Chanel Cristalle EdT så möter man först citrusfrukter som kompletteras av hyacint, jasmin och kaprifol. Detta bygger på en bas av vetivergräs och vetemossa, som gör upplevelsen väldigt jordnära. Samtidigt är det en lättsamt välbalanserad doft som passar alla tillfällen.

Bland det befintliga utbudet från Chanel är det här definitivt en av de lättare parfymerna. Den ger en  distinkt känsla och blir utan problem en given del av såväl fest som vardag.


4 Bästa Chanel parfymerna för män

Även om Chanel är starkt förknippade med damparfym så har de på senare tid lanserat flera minnesvärda herrparfymer.

De är långt ifrån lika väletablerade på marknaden för herrparfymer som damparfymer – men det märks inte. Allt handlar om kvalitén på dofterna, och Chanel levererar.

Här är de fyra bästa Chanel parfymerna för män.


1. Egoiste Platinum EdT

Tid: När som helst
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Trä, aromatisk, kryddig och blommig
Nyckelord: Självkontroll, framåtanda och närvaro

Egoiste Platinum EdT är något utav en modern klassiker som har varit tillgänglig sedan 90-talet. Den förenar påtagliga traditionellt manliga toner med lättare inslag av blommor.

Det första man lägger märke till är rosmarin och lavendel, som annars inte är alltför vanligt förekommande i herrparfymer. Dessa dofter rundas av med hjälp av salvia och jasmin. Allting kapslas prydligt in av trä och ekmossa.

När den lanserades var det många som trodde att den inte skulle sälja. Men nu, några decennier senare, är det av de mest populära herrparfymerna från Chanel.


2. Pour Monsieur EdT

Tid: När som helst
Årstid: Alla
Kännetecken: Trä, citrus, jord och kryddor
Nyckelord: Gentleman, sofistikerad

Pour Monsieur EdT är en riktig klassiker för den tidlöst sofistikerade mannen. Det här sedan 50-talet varit ett standardval bland herrparfymer från Chanel, och håller än i dag.

Man möts av en särskild blandning av pomerans och citrus, som kompletteras av koriander kardemumma, basilika och ingefära. I grunden vilar ständigt ekmossa och cederträ. Den som inte är bekant med traditionella parfymer kommer känna igen basen, men förvånas av det övriga doftspektrumet.

Det här är en doft som verkligen representerar sofistikation. Även om den är lämpad för alla tillfällen så gör den sig numera bäst för högtid och fest.


3. Antaeus Homme EdT

Tid: När som helst
Årstid: Vinter
Kännetecken: Balsam, trä, jord, läder och rökig
Nyckelord: Maskulin, intensiv och nyskapande

Antaeus Homme EdT är så nära en typisk manlig parfym man kan komma. Trots detta har den många överraskande inslag, och sticker definitivt ut mer nu än den gjorde vid lanseringen för dryga fyrtio år sedan.

Den öppnar med en speciell blandning av citron, lime, koriander och bergamott. Detta anspelar tydligt på de gångna tidernas manliga dofter. Ett vagt inslag av myrra gör däremot kombinationen väldigt oväntad. Med tiden övergår parfymen till att fokusera på blommor såsom jasmin och rosor. Med en spännande bas av ekmossa och labdanum är den oerhört svårplacerad.

Detta är en parfym som innehåller många av de dofter so på senare tid har återupptäckts. Därför är den spännande nog en klassiker som ligger perfekt i tiden.


4. Allure Homme Edition Blanche

Tid: Dag och eftermiddag
Årstid: Sommar och vår
Kännetecken: Citrus, trä, aromatisk och vanilj
Nyckelord: Elegant, hetlevrad och djupsinnad

Med Allure Homme Edition Blanche har Chanel återuppväckt en klassiker. Det är en herrparfym åt det lättsammare hållet som samtidigt lägger fokus på mycket av det vi förknippar med just manlighet.

Denna parfym visar inte sin rätta sida förrän man upplevt hela spektrumet av dofter. Den öppnar med en spännande blandning av peppar som övergår i läder och citrus. Med tiden märker man att fokusen däremot har skiftat till mysk och tyngre orientaliska inslag. Man får tydliga förnimmelser av sandelträ.

Om det finns någon parfym som helt enkelt måste upplevas så är det just denna. Den är svår att beskriva, men ger en särpräglad upplevelse som inte går att ta miste på.