Bästa-glassen

Bästa Glassmaskinen 2021 – Årets 5 Bästa Glassmaskiner

Du kan läsa om våra recensioner här.

Oavsett om du vill göra choklad- eller vaniljglass, slush eller extra mjuk glass – vi hjälper dig att hitta den bästa glassmaskinen för dig.

Vi har granskat marknadens främsta maskiner och listat de 5 mest prisvärda, för varje budget och smak.

Bäst i test
Nemox Gelatissimo Exclusive

Nemox Gelatissimo Exclusive
LÄS MER
Slutsats
Slutsats

En maskin som gör allt väldigt enkelt för dig. Enkel att använda och enkel att rengöra. Det följer även med en liten receptbok. Definitivt ett bra val om du vill ha kvalitet. Vår favorit i år!

Plus
Plus

Väldigt snabb och tystgående. Stor kapacitet och resultatet blir regelbundet bra tack vare det det imponerande kylsystemet. Kan göra glass på 20-30 minuter!

Minus
Minus

Något kostsam

Väldigt Populär
Wilfa ICM-C15 Glassmaskin

Wilfa ICM-C15 Glassmaskin
LÄS MER
Slutsats

Otroligt hög kvalitet till ett bra pris. Perfekt för dig som vill ha god glass fort och effektivt. Utan tvekan en av de mest prisvärda glassmaskinerna.

Plus

Stor kapacitet, enkla instruktioner, håller glassen kall åt dig och den kan göra glassen klar på under en timme. Löstagbara delar kan maskindiskas. Kommer även med 5 års garanti.

Minus

Den är snabb, men inte lika snabb som några av de andra.

Bästa Premiumval
Sage Glassmaskin The Smart Scoop

Sage Glassmaskin The Smart Scoop
LÄS MER
Slutsats

Med konsistens och smak som från ett riktigt fik, så är det helt klart en av de absolut bästa glassmaskinerna. Stor valfrihet och kvalite på varje tänkbara sätt. Ett självklart val om det är inom din budget.

Plus

Erbjuder 12 olika inställningar, har en bra LCD-display och kan hålla glassen kall i upp till 3 timmar efter tillverkning. Smaken på glassen blir utomordentligt god! Exklusivt och professionellt!

Minus

Saknar receptbok och kostar en del.

Varför Lita På Oss


Alla våra recensioner baseras på marknadsundersökningar, expertutlåtanden eller praktiska erfarenheter av varje produkt. Tack vare den här processen, kan vi erbjuda en så genuin och detaljerad guide som möjligt, för att hjälpa dig att hitta den bästa glassmaskinen för dig.

Det finns så pass många olika glassmaskiner att man nästan blir paralyserad – vilken ska man välja? Vilka ska man undvika?

Inte heller är det uppenbart vad som faktiskt skiljer dem åt.

Därför har vi valt att ta en titt på några av marknadens allra bästa glassmaskiner som passar samtliga plånböcker och preferenser.

Här är de bästa glassmaskinerna för i år.

Bästa glassmaskinen

Har du bråttom? Här är de bästa glassmaskinerna på marknaden idag.


Bäst i test glassmaskin

Nemox Gelatissimo Exclusive

Vad vi gillar:

 • Oerhört snabb och tystgående.
 • Har väldigt bra kapacitet.
 • Konsekvent i resultatet tack vare kvalitativt kylsystem.
Vad vi inte gillar:

 • Ibland behöver glassen stå ett tag i frysen för att få fastare konsistens.

Nemox är ett italienskt varumärke som på många sätt är marknadsledande när det kommer till smidiga hushållsprodukter som existerar i gränslandet mellan att vara proffsprodukter, och att vara tillräckligt enkla för att användas av alla.

Därför har deras glassmaskiner blivit en vanligt förekommande syn på såväl glassbarer som i glassälskarens hem.

Deras Gelatissimo Exclusive är en unikt behändig glassmaskin som förenar stor kapacitet med ett alltid bra resultat.

Vad som kännetecknar Gelatissimo Exclusive från Nemox är att den har samma kylsystem som används inom professionell glasstillverkning. Det innebär att glassen dels blir färdig väldigt snabbt, men även att man alltid har kontroll över resultatet.

Till skillnad från många andra glassmaskiner så kyler den oerhört jämnt, vilket gör att glassen får en avsevärt mycket jämnare konsistens.

Vi tycker definitivt att det här är det givna valet för dig som uppskattar kvalitet. Precis som Italiensk glass är känd för sin påtagliga smak och höga kvalitet, så är Gelatissimo Exclusive en värdig representant för det italienska glasshantverket.

Oavsett om du gillar att experimentera med smaker och ingredienser, eller om du föredrar att hålla dig till de traditionella smakupplevelserna, så är vi övertygade om att det här är glassmaskinen för dig. Det här helt klart en av de bästa maskinerna där ute.


Populärast

Wilfa ICM-C15 Glassmaskin

Vad vi gillar:

 • Väldigt mycket glassmaskin för pengarna.
 • Kompressorkylning som inte kräver att glasskålen fryses i förväg.
Vad vi inte gillar:

 • Inte lika snabb som andra alternativ.

Wilfa har blivit något utav ett standardval bland de som vill ha produkter som helt enkelt gör vad de ska.

Som helnorskt företag har de länge varit ett givet inslag i många skandinaviska hem. På senare tid har de breddat sitt produktutbud till att omfatta ett stort antal hel- och automatiska apparater, och som en del av detta är glassmaskiner numera en given del av deras utbud.

När det kommer till glassmaskiner så sticker ICM-C15 ut av det enkla skälet att den har inbyggt kompressor, vilket är ganska ovanligt på maskiner i denna prisklass. Därför får du av endast denna anledning väldigt mycket valuta för pengarna.

Den inbyggda kompressorn börjar kyla ingredienserna direkt, vilket gör att det blir enklare att vara lite extra vågad i sitt glasskapande.

Om du vill ha en glassmaskin som tål att jämföras med de flesta övriga modeller på marknaden i såväl resultat som smidighet, så rekommenderar vi definitivt Wilfa ICM-C15.

Tack vare enkel display, rymlig skål och direktverkade kompressor så blir det helt enkelt smidigare att få god och spännande glass.


Bästa Premiumval

Sage Glassmaskin The Smart Scoop

Vad vi gillar:

 • Oerhört enkelt att välja konsistens.
 • Lätta att göra ren.
 • Väldigt många valmöjligheter.
 • 12 program att välja på
Vad vi inte gillar:

 • Något dyrare än övriga alternativ.
 • Saknar receptbok

Brittiska Sage är i viss utsträckning ganska okända, men har samtidigt ett oerhört starkt fäste inom branschen för hushållsprodukter. I Sverige har de på kort tid blivit väldigt efterfrågade då deras produkter ger mycket valuta för pengarna.

Deras glassmaskiner kännetecknas av oerhört många valmöjligheter, och är det bästa valet för dig som vill ha total kontroll över hela processen.

The Smart Scoop är på många sätt en professionell maskin i hushållstappning. Utan att bli onödigt otymplig så har den många av de funktioner som man annars endast hittar hos de glassmaskiner som är ämnade för glassbarer. Den håller glassen frusen i 3 timmar.

Den inbyggda kompressorns kylkapacitet går att anpassa helt och hållet utifrån dina egna önskemål, vilket gör att du kan få allt i från vanlig glass till gelato och frusen yoghurt. Den har 12 olika program att välja på.

Du som vill ha en glassmaskin som utan problem klarar av även de mest krävande glassprojekten gör definitivt rätt i att välja The Smart Scoop.

Även om prislappen är lite mer påtaglig än övriga glassmaskiner så är det i slutändan värt det, då det här är marknadens i särklass mest lättjusterande och kvalitativa glassmaskin. Sage får däremot ett minus för att de inte inkluderar en receptsamling!


Bäst för slush

Ariete Slush Ice Maskin

Vad vi gillar:

 • Bästa valet för perfekt slushie.
 • Riktigt billig och prisvärd.
 • Enkel användning
Vad vi inte gillar:

 • Ensidig då den endast gör slush.

Italienska Ariete har ett väldigt brett utbud av praktiska hushållsmaskiner. Och de har gjort det till något utav sin nisch att tillverka specialiserade produkter som ger mycket värde för pengarna. Deras slushiemaskin är princip i enlighet med detta.

Vad som gör Ariete Slush Ice Maskin till ett bra val är att den helt enkelt gör vad den ska. Den krossar isen och blandar den automatiskt med de smaker du föredrar, oavsett om det handlar om saft eller något lite starkare.

En väldigt särpräglad maskin som är både snygg och lättanvänd.

Vi kan direkt konstatera att det här inte är valet för dig som vill en multifunktionell glassmaskin. Tvärtom är den väldigt specifik i sitt användningsområde, då den endast tillverkar slush. Är denna speciella dessert din grej så är det här definitivt din drömmaskin.

Den perfekta kombinationen av funktionalitet och retro-stil gör att de passar varje hushåll.


Bästa Budgetval

Cuisinart Glassmaskin ICE-30

Vad vi gillar:

 • Ger bra resultat utan att kosta skjortan.
 • Bra kapacitet.
Vad vi inte gillar:

 • Skålen måste frysas i förväg.

Amerikanska Cuisinart har ett stort antal prisvärda köksmaskiner som ger bra och konsekvent resultat, samtidigt som de ger pengar över till annat. Deras glassmaskiner är knappast något undantag, och är vad du bör överväga om du vill få god glass utan att det krossar din budget.

Deras glassmaskin ICE-30 är väl lämpad för såväl traditionell glass som sorbet, och har stor kapacitet utan att man behöver vänta särskilt länge på att glassen ska bli klar.

Den starka motorn kan hantera de mesta och gör att du aldrig blir hämmad gällande vilka ingredienser du vill använda. Det tar bara 20-30 minuter att tillverka glassen – glöm bara inte bort att du måste frysa den på egen hand.

Så länge du är medveten om att den här modellen saknar kompressor, och därför förutsätter att du låter skålen vara i frysen över natten, så är vi övertygade om att du kommer bli nöjd. Den ger ett alltid lika bra resultat, och man behöver aldrig anstränga sig mer än nödvändigt.


Hitta bästa glassmaskinen för dig

Vad som är spännande med just glassmaskiner är att du får full kontroll över din glassupplevelse. Såväl när det kommer till smak som konsistens. Du väljer själv hur din glassupplevelse ska bli, och med ett i stort sett oändligt antal variationsmöjligheter så är det ett måste för såväl äkta glassälskare som de som tröttnat på butiksutbudet.

Har du tidigare försökt göra glass med hjälp av en elvisp, bunke och en överfyll frys?

Alla de problem och irritationsmoment du stötte på då, är som bortsprungna med en riktig glassmaskin.

Men för att du inte ska bli missnöjd med ditt köp är det viktigt att du har koll på de olika maskinernas egenarter. För även om vi är övertygade om att samtliga glassmaskiner i vårt urval kommer att leva upp till dina förväntningar, så är det inte ovanligt att man blir besviken av att man väljer en produkt vars egenskaper helt enkelt inte motsvarar vad man förväntar sig.

För att du ska slippa fundera mer än nödvändigt på vilken glassmaskin som är bäst för dig, så har vi tittat närmare på några av de saker du bör tänka på innan du köper en maskin. Genom att ta ställning till ett fåtal saker så löser sig ofta valet av sig själv.

Innan du köper en glassmaskin

Om du vill slippa bli besviken så föreslår vi att du funderar lite på vilken sorts glassmaskin du vill ha. För även om de i slutändan ofta ger samma resultat så skiljer sig vägen dit i ett flertal olika hänseenden. Detta beror på att de olika maskinerna ofta har olika sorts metoder för själva nedkylningsprocessen, och beroende på vilken du väljer kan du förvänta dig olika grader av förberedelsekrav.

 • Med eller utan kompressor? I princip alla glassmaskiner på marknaden har endera kompressor eller särskild skål som behöver frysas. De maskiner som har kompressor börjar direkt kyla ned ingredienserna, och du kan fokusera helt och hållet på glassen. Glassmaskiner med särskild skål har däremot den särskilda egenheten att skålen måste frysas innan de går att använda. I de flesta fall behöver den ligga i frysen över natten. Och även om både frysningsmetoderna ger bra resultat, så avgör det samtidigt hur spontan kan man vara i sitt glasskapande.
 • Stor eller liten kapacitet? Kapaciteten avgör hur mycket glass du kan göra på en och samma gång. Detta är särskilt viktigt när det kommer till glassmaskiner vars skål måste frysas, då det med dessa inte är möjligt att göra en ny laddning direkt. Har glassmaskinen kompressor så är det däremot inget som hindrar dig från att göra flera omgångar efter varandra.
 • Glass eller slushie? Det är väldigt ovanligt med glassmaskiner som klarar av att göra både glass och slush. Därför får man helt enkelt välja en av dem, eller köpa en av varje modell.

Är du fortfarande osäker på vilken glassmaskin som är rätt val för dig så rekommenderar vi att du ger dig ut på internet och tar del av andra personers erfarenheter. Ofta så kan man lära sig mycket av andra personer som har gjort samma resa som du själv. För även om vi har vårat noggrann i vårt test av glassmaskiner så är det omöjligt att täcka exakt varje enskilt användningsområde och användningssätt.

Att göra glass med glassmaskin

Den stora fördelen med glassmaskin är att du själv får full kontroll över vilken sorts glass du vill göra. De flesta maskiner är väldigt mångfacetterade och kan göra sorbet, mjukglass, gelato och allt däremellan. Vad som även är oerhört smidigt är att man själv väljer ingredienser.

Därför är det bara fantasin som sätter gränser för smakupplevelsen.

Vad är inte bättre än hemmagjord glass på nygräddade våfflor direkt från våffeljärnet? Inget. Det är en storslagen kombination.

Så här gör du glass med en glassmaskin.

 • Om maskinen saknar kompressor behöver du förbereda glasskålen. I de flesta fall behöver man stoppa den i frysen tills den har blivit riktigt kall. Exakt hur lång tid det tar varierar mellan olika modeller. Och för bästa resultat rekommenderar vi att du följer instruktionsmanualen.
 • Vilken sorts bas du väljer som grund för sin glass varierar i stor utsträckning på huruvida du vill göra vegansk glass, traditionell glass, sorbet eller något av de många andra val som finns. För traditionell bas rekommenderas i de flesta fall att du blandar äggulor, socker, grädde och mjölk. Proportionerna varierar så klart efter tycke, men ofta rekommenderas lite mindre än en äggula per deciliter vätska.
 • För smaksättning kan du använda allt i från essens, smaksättare, frukt, extrakt och allt annat du kan tänka dig. I många fall får du bäst resultat av att experimentera dig fram. Och många har gjort det till något utav sin livsuppgift att hitta det perfekta glassreceptet.

Det som gör glassmaskiner både roliga och spännande är att det finns så mycket att testa. Och genom att experimentera sig fram så garanterar man sig själv både riktigt god glass och en givande hobby. Ta chansen att bjuda familj och vänner på något alldeles unikt. Vi är övertygande om att en glassmaskin kommer att vara din väg till att hitta alldeles nya favoritsmaker. Och tack vare ett oändligt utbud av recept så får du möjligheten att skapa den sorts glass som bara finns att få tag på i glassländerna på kontinenten. Vi uppskattar att du tog dig tiden att läsa vårt test av glassmaskiner, och hoppas att det hjälpt dig på vägen till ett bättre val.