Bästa Kaffebryggaren 2021 – 6 Bästa Kaffebryggarna

Du kan läsa om våra recensioner här.

I den här artikeln har vi gått igenom de bästa kaffebryggarna på marknaden idag. Vi har hittat 6 prisvärda kaffebryggare som passar varje budget, stil och smak.

Bäst i test
OBH Legacy kaffebryggare

OBH Legacy kaffebryggare
LÄS MER
Slutsats
Slutsats

Helt klart den kaffebryggare som ger mest för pengarna. Med sin stora kapacitet, snabba bryggning, varmhållningsfunktion och optimerade temperaturer så är den i en klass för sig. En given favorit!

Plus
Plus

Den brygger kaffet på under 6 minuter, rymmer 10 koppar kaffe, har en varmhållningsfunktion, automatisk avstängning och optimerad bryggtemperatur. Kaffet blir riktigt, riktigt gott med den här!

Minus
Minus
Bästa Budgetval
Hamilton Beach The Scoop 2-way

Hamilton Beach The Scoop 2-way
LÄS MER
Slutsats

Perfekt om du vill ha en smidig och lätthanterlig kaffebryggare till ett lågt pris. Att det är en toppsäljare är inte oväntat. Vi gillar framförallt att man kan brygga kaffe för bara en kopp – vilket gör den supersnabb.

Plus

Snabbryggning, möjlighet att brygga en kopp åt gången, timer upp till 24 timmar och du kan själv välja styrkan på kaffet.

Minus

Det går inte att brygga i kopp och kanna på en och samma gång.

Bäst Design
Smeg Retro

Smeg Retro
LÄS MER
Slutsats

Funktions- och desigmässigt en av de bästsa kaffebryggarna på marknaden idag. Den har många användbara funktioner och kaffet blir väldigt bra – vilket är anledningen till uppsjön av positiva recensioner. Ett smart val!

Plus

Stilren och snygg design, pålitligt material och den har anti-dropp. Den kan göra 10 koppar kaffe åt gången och den har en ”keep warm”-funktion. Den har en timer med autostart-funktion.

Minus

Något dyr.

Varför Lita På Oss


Alla våra recensioner baseras på marknadsundersökningar, expertutlåtanden eller praktiska erfarenheter av varje produkt. Tack vare den här processen, kan vi erbjuda en så genuin och detaljerad guide som möjligt, för att hjälpa dig att hitta den bästa kaffebryggaren för dig.

Att dricka kaffe från automaten på jobbet är ingen höjdare. Det är blaskigt och fyller oftast bara funktionen att ge dig energi på morgonen. Det är inget för finsmakaren.

Kaffet på fiket nere på hörnet är gott, men knappast hållbart i längden ur ett ekonomiskt perspektiv.

Att göra kaffet hemma är helt klart det bästa alternativet. Det är supergott, det blir precis som du vill. Om du är en daglig kaffedrickare så betalar maskinen för sig själv efter bara något år.

Vi har tittat på marknadens främsta maskiner för att hjälpa dig att hitta den bästa kaffebryggaren för dig. Oavsett din budget, stil eller hur många funktioner du vill ha.

Många maskiner har sållats ut och vi har sprungit runt som galna på kontoret av allt koffein.

Men slutet gott – allting gott. Resultatet blev 6 riktigt prisvärda kaffebryggare. Häng med och hitta din favorit.

Bästa kaffebryggaren

Har du bråttom? Här är en snabbtitt på de bästa kaffebryggarna på marknaden idag.


Bäst i test kaffebryggare

OBH Legacy kaffebryggare

Vad vi gillar:

 • Väldigt prisvärd
 • Rymmer 10 koppar
 • Smidiga funktioner som gör att du slipper spill
 • Alltid bra kaffe
 • Brygg på mindre än 6 minuter!
 • Automatisk avstängning
Vad vi inte gillar:

Här I Sverige så behöver OBH Nordica knappast någon introduktion. De är för evigt förknippade med prisvärda hushållsprodukter då de ständigt strävat efter att hålla låga priser och hög kvalitet.

På senare tid har de däremot i allt större utsträckning slagit sig in på premiumsegmentet. De dyker upp i toppen av våra bäst i test-listor allt oftare.

Deras Legacy är en både en kraftfull och praktisk kaffebryggare som klarar upp till 1,25 liter, vilket gör den till ett perfekt val för dig som är storkonsument eller som behöver tillgodose hela familjens kaffebehov. 1,25 liter motsvarar ungefär 10 goda koppar.

Tack vare inbyggd värmehållningsplatta så är kaffet alltid färskt när det är dags för nästa kopp. En funktion som gör att du inte behöver stressdricka kaffet, eller brygga nytt varje timme. Istället kan du i lugn och ro hälla upp en ny kopp när du känner för det.

Legacy har en effekt på 1550 watt, vilket innebär att bryggtiden är 6 minuter – ibland kortare än så.

Den har även droppstopp och automatisk avstängning. Den automatiska avstängningen är nästan ett måste idag. Inget mer ”har jag stängt av kaffebryggaren”, när du har lämnat hemmet – eftersom den stänger av sig själv efter 40 minuter.

Det som gör Legacy till vår rekommendation för dig som vill ha det bästa är att den är unikt snabb, har en otrolig kapacitet och är smidigare att använda än i stort sett samtliga andra kaffebryggare.

Designen är dessutom väldigt trevlig och resultatet blir precis så som vi vill ha det: gott.

Tummen upp och en klart bäst i test-vinnare för i år.


Väldigt Populär

Moccamaster KBG962AO

Vad vi gillar:

 • Väldigt robust och hållbar konstruktion
 • Klassisk design
 • Automatisk avstängning
 • Handtillverkad
 • 10 års garanti!
Vad vi inte gillar:

 • Lite mer otymplig än övriga

Nederländska Moccamaster är vana med att sticka ut. Deras kaffemaskiner kännetecknas ofta av en väldigt särpräglad design som intressant nog ofta för tankarna till 90-talet.

Men det är inte bara estetiskt sätt som de sticker ut, utan deras produkter håller även riktig hög nivå.

KBG962AO är en väldigt intressant kaffemaskin. Den har stor kapacitet och ett starkt värmeaggregat som gör att kaffet blir rykande hett på väldigt kort tid.

Tack vare ett särskilt droppsystem så är du garanterat en spillfri kaffeupplevelse. Med automatisk värmehållning har du alltid tillgång till färskt kaffe.

I likhet med vår bäst i test-vinnare från OBH, så har den här maskinen också en automatisk avstängning efter 40 minuter.

Två saker som skiljer den här maskinen från många andra är att den är handtillverkad och att Moccamaster erbjuder 10 års garanti. Det här är alltså riktiga saker, och inte en maskintillverkad produkt som håller i max 2 år och vars garanti bara gäller ett år.

Vill du ha en kaffebryggare som är enkel, pålitlig och framförallt säkerställer riktigt gott kaffe så är det här ett utmärkt val.

Även om den kostar lite mer än många andra modeller så är det definitivt värt kostnaden. Det är svårt att hitta en bättre kaffebryggare i den här prisklassen.

Den kommer att hänga med i många år framöver. Om du dricker kaffe varje dag och planerar att göra det även i framtiden, så betalar den för sig själv inom bara något år. Ett bra köp om du vill ha kvalitet där hemma!


Bästa Budgetval

Hamilton Beach The Scoop 2-way

Vad vi gillar:

 • Särskilt kopphållare för snabbryggning
 • Unik design
 • Möjlighet att brygga bara en kopp
 • Populär
 • Timer upp till 24h
 • Du kan själv välja styrka
Vad vi inte gillar:

 • Går inte att brygga i kopp och kanna på en och samma gång

Amerikanska Hamilton Beach räds inte för att vandra oprövad mark. Därför har de många av de allra mest innovativa kaffebryggarna på marknaden.

Vad som är spännande med deras utbud är att produkterna sällan kostar särskilt mycket. Det har gjort dem till ett givet budgetval.

The Scoop 2-Way har i stor utsträckning kommit att förknippas med en väldigt särskilt funktion. Den har nämligen ett särskilt utrymme för en kopp, om man inte känner för att brygga mer kaffe än vad man behöver för tillfället.

Detta kompletteras såklart med en helt vanlig plats för kanna. Kanonbra om du bara vill ha en kopp kaffe snabbt och enkelt.

En annan sak som gör att vi älskar Hamiltons kaffebryggare är att du kan förprogrammera ditt kaffe i upp till 24 timmar i förväg. På så sätt kan du ha kaffet redo precis när du går upp på morgonen.

Den är billig, har intressanta och användbara funktioner som ytterst få andra maskiner erbjuder. Den är pålitlig och innovativ, och med inbyggd timer kan man alltid vakna upp till en kopp rykande färskt kaffe.

Vår favoritfunktion är att man kan brygga kaffe för bara en kopp. En riktigt smart funktion som vi hoppas att andra tillverkare tar efter i framtiden.


Prisvärd

KitchenAid Kaffebryggare

Vad vi gillar:

 • Supergott kaffe
 • Innovativ pelardesign
 • Inbyggd timer
 • Många möjligheter att justera kaffets intensitet
 • Snabb
 • Snygg design
 • Väldigt populär
 • Filtret går att diska
Vad vi inte gillar:

Amerikanska KitchenAid har kommit att representera design och funktion. Bland deras numera många kaffebryggare hittar man ett flertal spännande alternativ som blir ett perfekt tillskott i varje hushåll.

Om vi först tar en titt på själva utförandet så är det omöjligt att få mer funktionalitet och design för priset.

Till skillnad från andra kaffebryggare så har de valt att använda utrymmet på höjden, snarare än på bredden. Det resulterar i en spännande pelarformad kaffebryggare som definitivt sticker ut ur mängden.

Den här maskinen har timer, dubbla filter, justerbar kaffestyrka och droppstopp. Du kan även förprogrammera kaffet upp till 24 timmar.

När vi gjorde research så insåg vi snabbt att det här är en av de mest populära maskinerna på marknaden idag.

Andelen positiva recensioner är bra mycket större än de flesta andra modeller, vilket talar för kvalitén på KitchenAids kaffebryggare.

Bra funktioner, snabbt och gott kaffe, snygg design ett relativt lågt pris. Helt klart en av de bästa kaffebryggarna för tillfället och definitivt ett kap om du vill vara ekonomisk, men samtidigt se till att du köper en maskin av högsta kvalitet och effektivitet.


Bäst Design

Smeg Retro

Vad vi gillar:

 • Spännande design som för tankarna till 50-talet
 • Väldigt pålitlig
 • Anti-dropp
 • ”Keep warm”-funktion
 • 10 koppar åt gången
 • Snygg LED-display
Vad vi inte gillar:

 • Något jobbig att göra ren
 • Förhållandevis kostsam

Italienska Smeg har lanserat ett stort antal smidiga och snygga kaffebryggare.

Genom att förena moderna förväntningar med tidlös design så har de lyckats bygga upp ett utbud som gör sig riktigt bra i de flesta sammanhang. Även om deras produkter är en aningen mer kostsamma, så ger de valuta för pengarna.

Det första du kommer att lägga märke till med Smeg Retro är dess utseende. Designen har hämtat inspiration från 50-talets kaffemaskiner, vilket vi gillar skarpt.

Retro har en LED-display med klocka, en antidroppfunktion, timer, ”keep warm”-funktion och den kan brygga upp till 10 koppar åt gången.

Trots den klassiska designen, så är den funktionsmässigt på samma höga nivå som konkurrenterna. Du får allt du kan förvänta dig av en modern kaffebryggare.

Allt-som-allt en riktigt bra kaffebryggare. Något dyrare än vad vi hade hoppats, vilket sänker betyget en del.

Men funktions- och designmässigt är det en av de bästa kaffebryggarna. Definitivt det bästa valet för dig som vill ha en ovanligt snygg kaffebryggare i köket.


Bra Alternativ

Bosch Kaffebryggare TKA8653

Vad vi gillar:

 • Väldigt smidig vattenbehållare
 • Mycket kaffemaskin för pengarna
 • Lätt att hålla ren
Vad vi inte gillar:

Tyska Bosch är för många synonyma med kvalitativa och enkla produkter. Utan att prissättningen skenar så får du i många fall väldigt mycket för pengarna när du väljer just Bosch. Deras kaffebryggare med det osköna namnet ”TKA8653”, är inget undantag.

Den här kaffebryggaren är ett väldigt spännande alternativ, då den förenar klassisk design med särpräglade inslag.

Kaffebryggaren vilar på en kontrollpanel som möjliggör att man själv avgör mängd och tidpunkt för kaffet. Med en smidig avlång vattenbehållare är det alltid lätt att fylla på rätt mängd vatten.

Du kan brygga mellan 8 och 12 koppar kaffe, med en effekt på 1100 W – vilket får lov att ses som relativt snabbt. Vattentanken är även avtagbar med hjälp av handtaget.

Vi gillar även att det finns en sladdupprullning på maskinen, vilket minskar mängden störiga sladdar på köksbänken. En viktig detalj som höjer betyget, framförallt för oss med lite mindre utrymme i köket.

Man har även använt en termoskanna med ett material som är ”arombevarande”. Vi märkte ingen skillnad, mer än att kaffet blir riktigt gott. Ett problem med vissa kaffebryggare är att metaller och plast efter en tid blandas med kaffet och försämrar kvalitén.

Det är för tidigt för oss att avgöra om så är fallet med den här maskinen, men eftersom man valt material som behåller kaffets aromer – så vill vi tro att den här håller länge utan att förändra smaken på kaffet.

Om du vill ha en kaffebryggare som är lika lättanvänd som den är pålitlig så rekommenderar vi helt klart Bosch TKA8653. Man får väldigt mycket för pengarna, och slipper all sorts krångel.

Även om den inte erbjuder allra flest funktioner på marknaden, så är den ett perfekt val för dig som bara vill ha bra kaffe till ett överkomligt pris.


Vilken kaffebryggare är bäst för dig?

Även om det numera finns ett stort antal sätt att framställa gott kaffe så har kaffebryggare en väldigt särställning. Särskilt i Sverige. Mycket har nog att göra med att de ger väldigt stor valuta för pengarna, och kräver väldigt lite ansträngning. Men trots detta finns det en hel del saker att ta ställning till när du ska välja kaffebryggare.

Då det har hänt väldigt mycket med produktutbudet så har du numera väldigt stora möjligheter att skaffa en kaffebryggare som är särskilt lämpat för såväl dina estetiska som dina funktionella önskemål. Och i många fall behöver du absolut inte betala mer än nödvändigt.

Men vad bör du egentligen tänka på inför ditt val av kaffebryggare? Och vilken modell är bäst för dig? Vi har tittat närmare på några av de saker som vi tycker är bra att hålla i åtanke för att du ska göra ett så bra val som möjligt.

Om du föredrar espresso så rekommenderar vi att du spanar in vår guide till de bästa espressomaskinerna.

Innan du köper en kaffebryggare

Vill du se till att få ut det mesta av ditt köp så föreslår vi att du tar dig en liten funderare gällande vad du faktiskt behöver. På så sätt säkerställer du att ditt köp blir så bra som möjligt, och att du slipper riskera att få en kaffebryggare som i slutändan helt enkelt inte motsvarar vad du förväntade dig. Därför har vi ordnat en liten lathund med saker som du kan fundera närmare på inför ditt köp av kaffebryggare.

 • Engångsfilter eller återanvändbara filter? Detta är dels en smaksak men även en fråga om kostnad och enkelhet. Många tycker att engångsfilter säkerställer att kaffet alltid smakar som när bryggaren var nyköpt, medan andra föredrar återanvändbara filter för att de går att diska och gör att man slipper återkommande filterkostnader. Har du svårt att välja kan du glädja dig med att det numera är vanligt med kaffebryggare som stödjer båda sorts filter.
 • Stor eller liten behållare? Förr var det sant att en liten behållare ofta innebar snabbare kaffe. Men numera är de flesta kaffekokare så pass väl tilltagna värmeelement att de värmer även större mängder kaffe på kort tid. Därför blir frågan om behållaren mest en fråga om utrymme. Är du ensamstående så räcker det ofta med en lite behållare, vilket gör att du även sparar utrymme i köket.
 • Behöver du timer? Med timer får du möjligheten att vakna eller komma hem till rykande färskt kaffe. Det är något som många uppskattar, då det helt enkelt blir ännu en sak mindre att oroa sig för. Kom däremot ihåg att det sällan är en bra idé att offra mer väsentliga funktioner för saker som handlar om ren och skär bekvämlighet.

Känner du dig fortfarande inte övertygad om vilken kaffebryggare som är bäst för dig? Då föreslår vi att du tar en titt på andras erfarenheter. På internet hittar man numera med all enkelhet andra personer som har just den kaffebryggare du planerar att köpa. Och även om våra tester strävar efter att vara så heltäckande som möjligt, så går det aldrig att täcka exakt alla användarperspektiv.

Att koka kaffe med kaffebryggare

Att använda en kaffebryggare behöver så klart ingen närmare förklaring. De flesta av oss är väl bekanta med dess funktionalitet, och de är särskilt konstruerade för att vara så enkla som möjligt att använda. Men det finns en del saker du kan tänka på för att få så gott kaffe som möjligt.

 • Välj rätt kaffe eller överväg att köpa en kaffekvarn. Om du mal ditt eget kaffe så kommer du alltid ha tillgång till nymalt kaffe som är väl lämpat för kaffebryggare. Men om du väljer att köpa ditt kaffe i butik så är det en bra idé att säkerställa att du faktiskt köper bryggkaffe. För även om det i många fall handlar om samma sorts kaffebönor, så skiljer sig de olika sorterna åt när det kommer till grovheten på det malda kaffet. För bästa smak och för att inte riskera att maskinen ta skada så bör du därför se till att endast använda bryggkaffe.
 • Om du bor i ett område med kalkrikt vatten så bör du se till avkalka din kaffebryggare med viss regelbundenhet. Annars riskerar den att kalka igen och i värsta fall gå sönder. Många väljer att använda vinäger, men det riskerar att på sikt påverka smaken av kaffet då vinäger har en tendens att ge smak. Därför är det populärt med särskilda avkalkningsmedel för kaffebryggare.

På det stora hela så är kaffebryggare i princip underhållsfria. Och man behöver sällan oroa sig för att man ska använda dem på fel sätt. Därför kan du fokusera på att välja en kaffebryggare som lever upp till dina förväntningar. Och vi är övertygade om att du medhjälp av värt test kan hitta den kaffebryggare som är bäst för dig. På sikt så är kaffebryggare helt klart ett riktigt bra val, då de säkerställer att du får gott och prisvärd kaffe helt på dina egna villkor.