Bästa Kaffekvarnen 2021 – De 6 Bästa Kaffekvarnarna

Du kan läsa om våra recensioner här.

Vi har tittat på marknadens allra bästa kaffekvarnar för att hitta de mest prisvärda.

Resultat blev 6 riktigt bra kvarnar, inom varje budget och för varje syfte.

Bäst i test
Graef CM800 kaffekvarn

Graef CM800 kaffekvarn
LÄS MER
Slutsats
Slutsats

En robust kaffekvarn i silverlackat aluminium. Den rymmer 350 gram kaffebönor och kan malas med 40 olika inställningar. Den är av väldigt hög kvalitet och definitivt en av de bästa kvarnarna på marknaden idag.

Plus
Plus

Väldigt hållbar, robust och designad för att frambringa aromerna ur kaffebönorna. Den har 40 olika inställningar och ger dig stor valfrihet.

Minus
Minus
Väldigt Populär
Wilfa WSCG2

Wilfa WSCG2
LÄS MER
Slutsats

Perfekt för dig som vill ha en lite mindre kvarn som inte tar upp så mycket plats i köket. Den är som gjord för dig som söker en så lättskött kaffekvarn som möjligt, men som fortfarande har många användbara inställningar. Helt klart en av de bästa kaffekvarnarna idag!

Plus

35 olika nivåer av malning, tystgående, automatisk avstängning och behållaren kan maskindiskas. Priset är förvånansvärt lågt om man ser till kvalitén på maskinen.

Minus
Bästa Budgetval
Bosch kaffekvarn MKM6003

Bosch kaffekvarn MKM6003
LÄS MER
Slutsats

En liten och enkel kaffekvarn som tar upp väldigt lite utrymme. Priset är oerhört lågt, men kvaliten är hög – både på materialet och maskineriet. Vi gillar den här skarpt, och baserat på alla positiva recensioner är vi inte ensamma om det.

Plus

Lite och nätt, men med en stark effekt. Ruskigt bra pris. Det är en av de populäraste kaffekvarnarna vi hittat, det finns en hel uppsjö med positiva omdömen. Den är lika enkel att använda som att rengöra.

Minus

Få funktioner och inte lika stor valfrihet som på andra modeller.

Uppskattninvsvis dricker genomsnittssvensken ungefär 9 kg kaffe per år, vilket motsvarar 3 koppar om dagen.

Om man dricker ett par koppar per dag, så är det lika bra att göra det rätt.

Om man ska köpa eller investera i något, så bör man göra det med något man faktiskt använder. Kaffekvarnen hör oftast till de köksverktygen som används flitigt av folk.

Ut med snabbkaffet, kaffeautomer på jobbet med blaskigt kaffe och dåliga märken. Nu är det dags att dricka kaffe på riktigt – nymalet kaffe – så som det ska drickas!

För att göra det enkelt för dig, så samlade vi ihop våra experter för att syna de populäraste kaffekvarnarna.

Vi har sedan låtit dem kategorisera de allra bästa kaffekvarnarna och listat deras för- och nackdelar, så att du är säker på att du köper en modell som passar just dig och dina behov.

Bästa kaffekvarnen

Har du bråttom? Här är en snabbtitt på de bästa kaffekvarnarna på marknaden idag.


Bäst i test kaffekvarn

Graef CM800 kaffekvarn

Vad vi gillar:

 • Hela 40 olika nivåer för allt i från fint till riktigt grovmalet kaffe
 • Plats för 350 gram bönor
 • Väldigt enkel att rengöra
 • Behållare kan tas av
 • Bra kvalitet
Vad vi inte gillar:

Tyska Graef har blivit mångas favoritvarumärke då de ständigt levererar hög kvalitet till förmånligt pris. Deras produkter förenar tysk precision med snygg design och smidiga funktioner.

CM800 gör det lättare än någonsin att få kaffe malet precis utifrån egna önskemål. Med hela fyrtio olika malningsgrader så är den ett perfekt val oavsett om du har bryggare, espressomaskin, mokabryggare, kaffepress eller perkolator.

Du kan vara säker på alltid kunna mala bönorna utifrån behov och önskemål.

Medan andra maskiner endast har ett fåtal förinställda nivåer så ser CM800 till att man alltid har full kontroll.

Många har surt fått erfara att malningen blivit för grov för espressomaskinen, eller för fin för kaffebryggaren, vilket resulterat i att deras val av kvarn varit helt fel för ändamålet. Med CM800 behöver du däremot aldrig oroa sig. Den gör alltid vad som behövs och maler bönorna precis så som du vill ha dem.

Om man bara får välja en maskin så är det här vad vi föreslår. Den har bra kapacitet, är lättskött och kan mala kaffe för alla tänkbara kaffemaskiner.

Om du vill vara säker på att få så mycket som möjligt för pengarna, så kommer du inte bli missnöjd med den här kvarnen. Ett riktigt kap!


Väldigt Populär

Wilfa WSCG2 – Kaffekvarn

Vad vi gillar:

 • 35 olika nivåer för olika grader av malning
 • Tystgående
 • Väldigt stabil och robust
 • Automatisk avstängning
 • Behållare kan maskindiskas
 • Bra pris
Vad vi inte gillar:

Norska Wilfa har blivit en favorit bland personer som gillar maskiner som är lätta att sköta samtidigt som de har en bra kapacitet.

Många har kommit att uppskatta deras produkter då de även har en väldigt särpräglad stil utan onödigt många springor där smuts kan tränga in.

Med WSCG2 får du en väldigt kapabel kaffekvarn som är enkel att justera och väldigt lättanvänd då den automatiskt stängs av när kaffet nått vald malningsgrad.

Vi rekommenderar helt klart den här för alla som vill ha en kvarn som ser riktigt snygg ut och som står stabilt på bänken.

Ett vanligt problem med kaffekvarnar är att de upplevs som rangliga, men med WSCG2 är det knappast ett problem.

Den är även lätt att hålla ren då det inte finns särskilt många springor där smutsen kan tränga in, och då själva behållaren tål maskindisk.

Den här är perfekt för alla som vill ha en maskin som gör vad den ska utan att bli krånglig eller avancerat att hantera. Den går att justera i stor utsträckning, och är väldigt stabil och pålitligt.

Det här är en av de kvarnar som har flest positiva recensioner – den är extremt populär, vilket vittnar om kvalitén. Helt klart en av de bästa kaffekvarnarna på marknaden idag.


Mycket för Pengarna

Wilfa Kaffekvarn Uniform WSFBS-100S

Vad vi gillar:

 • Hela 41 olika inställningar för olika nivåer av malning
 • Långsam och jämn malning för mer smak
 • Kan anslutas till smartphone
 • Positiv4
Vad vi inte gillar:

 • Högt pris

Precis som andra produkter från norska Wilfa så blev vi långt ifrån besvikna av WSFBS-100S.

Den är särskilt framtagen för att bevara så mycket smak som möjligt i samband med malningen. Detta möjliggörs genom den särskilt varsamma kvarnen som i varsam takt bearbetar bönorna.

Resultatet blir alltid i enlighet med förväntningarna, och om man uppskattar riktigt gott färskt kaffe är det svårt att få mer för pengarna. Du kan själv välja malningsgraden; fint, grovt eller mellan.

Det här är definitivt inget för dig som vill att allting ska gå så snabbt som möjligt. Istället så tar WSFBS-100S ungefär tre gånger så lång tid på sig att mala, i jämförelse med andra modeller.

Men det är långt ifrån en miss i konstruktionen. Tvärtom är det en viktig del av vad som gör denna kaffekvarn unik.

Genom att ta tid på sig säkerställer den ett alldeles särskilt jämnt resultat, och man slipper de ofta ojämna bitar som ofta dyker upp hos andra modeller.

Definitivt en av de bästa kaffekvarnarna på marknaden idag. Den är snygg, har bra funktioner och resultatet blir alltid bra.

Ett prisvärt och intelligent val om du vill ha hög kvalitet och klockrent resultat varje gång.


Bästa Premiumval

Rocket Fausto Espressokvarn

Vad vi gillar:

 • Ovanligt stor volym motsvarande 600 gram bönor
 • Snabbläge som maler på 10 sekunder
 • Display för tydlig information
 • Låg ljudnivå
 • Professionell
Vad vi inte gillar:

 • Dyr

Som vanligt så har vi höga förväntningar när det kommer till italienska Rocket. Fausto är en bra representation av vad Rocket har att erbjuda oss kockar och kaffeälskare.

Den erbjuder marknadens kanske största kapacitet, och har ett flertal lägen beroende på hur och hur snabbt du vill mala dina kaffebönor.

Med en knappförsedd display så kan man utan problem välja exakt hur man vill att kaffebönorna ska bearbetas.

Du avgör själv om du vill ha långsam noggrann malning, eller snabb och effektiv malning för tillfällen då man inte vill vänta.

Det här är den dyraste kvarnen vi hittat, men det är å andra sidan ett exceptionellt verktyg för de som värdesätter sitt kaffe högt. Om du är nybörjare och sällan dricker kaffe, då bör du titta på en billigare variant.

Om du är en kaffeentusiast som vill ha det absolut bästa, något som skulle kunna användas på ett fik eller i en restaurang, då är det här ett självklart val.

Om Fausto är i din budget så behöver du inte leta längre, den här maskinen är fenomenal.


Bästa Budgetval

Bosch kaffekvarn MKM6003

Vad vi gillar:

 • Marknadens kanske enklaste kaffekvarn
 • Väger lite och tar väldigt lite plats
 • Stark effekt som kan mäta sig med större och dyrare modeller
 • Bästa priset på marknaden
 • Rostfritt stål
 • En av de populäraste kaffekvarnarna
 • Superenkel att rengöra
Vad vi inte gillar:

 • Få funktioner

Tyska Bosch har blivit synonyma med prisvärda produkter som gör vad de ska utan att kosta mer än nödvändigt.

Deras kaffekvarn MKM6003 är därför allt som vi har kommit att förvänta oss av Bosch, nämligen lättanvänd, pålitlig och funktionell utan att bli vare sig otymplig eller krånglig.

Värt att poängtera är att detta inte är valet för dig som vill ha full kontroll över grovleken på din malning. Tvärtom är det här en snabb och enkel maskin för dig som vill ha normalmalet kaffe.

Därför är den främst ett lämpligt val för dig som maler dina kaffebönor för att användas med en kaffebryggare.

Den här kaffekvarnen är extremt billig, men är trots det av god kvalitet som håller länge (rostfritt stål). Den är väldigt populär, och vi förstår varför.

Den har helt klart det bästa priset. Om du bara vill göra vanligt kaffe och inte är en ”finlirare”, då räcker den här kvarnen gott och val. Den kostar nästan 2 tusen kronor mindre än många andra kvarnar.

Du kan även använda den till kryddor, nötter och örter.

Den här kvarnen är den absolut billigaste – men är trots det en av våra favoriter. Du får mycket för pengarna.


Bäst Design

Barletta Kaffekvarn

Vad vi gillar:

 • Extremt pålitlig då den drivs av handkraft
 • Konsekvent resultat
 • Riktigt unik i sitt utförande
 • Otroligt snygg som dekoration
Vad vi inte gillar:

 • Plastlåda som samlar upp kaffet
 • Uppsamlingslådan är ganska liten, men nödvändig för designens skull

Italienska Barletta har tagit på sig ansvaret att förvalta landets unikt omfattande och djupgående kaffearv. Därför är det inte så konstigt att de har lanserat en av de allra mest estetiskt imponerande kaffekvarnarna.

Denna modell har nämligen hämtat inspiration från 1800-talet och de klassiska kvarnarna med vev. Därför är det här inte bara en förvånansvärt pålitlig kaffekvarn, utan även en unik upplevelse som definitivt sätter rätt stämning för kaffestunden.

Värt att poängtera är att det här inte är rätt maskin för dig som behöver kunna justera hur grovmalet kaffet blir, eller som vill framställa stora mängder kaffe per gång.

Storleken på det malda kaffet gör den främst lämpad för bryggkaffe, och uppsamlingsbehållaren är anpassad för direktanvändning av kaffet då den inte är så överdrivet stor.

Trots dessa begränsningar är den definitivt den snyggaste och mest pålitliga kaffekvarnen på marknaden.

Kanonbra kaffe, en tidlös och klassisk design och manuellt hantverk. Helt klart ett verktyg som drar till sig ögon. Den fungerar perfekt som dekoration i huset eller lägenheten också.

Om du ska köpa den här kvarnen så är det för att den är snygg, maler bra kaffe och är manuell. Om utseendet inte spelar någon roll för dig så finns det bättre och billigare alternativ.

För dig som är intresserad av köpa en bra kaffekvarn som också höjer stilpoäng i köket eller vardagsrummet – då är det här ett otroligt bra alternativ. Vi älskar designen!


Vilken kaffekvarn är bäst för dig

Det finns en hel del saker att hålla i åtanke när man står inför ett val av kaffekvarn. Även om samtliga definitivt gör sitt jobb, så skiljer de sig stort åt gällande kapacitet, hastighet och resultat. Därför är det inte säkert att den kvarn som är bäst för dig som har kaffebryggare är lika bra för dig som använder mokabryggare eller espressomaskin. För att du inte ska ta ett förhastat beslut är det därför en bra idé att bekanta sig med de olika saker som är bra att ta ställning till.

För att göra det enkelt för dig att välja har vi gjort en sorts lathund som tar upp de allra viktigaste punkterna att fundera lite närmare på. Känner du att du inte vill bry dig, utan bara vill ha en kvarn som gör vad den ska så är det en bra idé att köpa en modell där du kan justera malningsgraden. Dessa ger nämligen kaffe som går att använda i samtliga kaffemaskiner.

Hur som helst så är kaffe en på många sätt personlig upplevelse. Och vi har alla våra egna särskilda preferenser. Därför bör du se till att skaffa en kaffekvarn som motsvarar sättet just du dricker ditt kaffe. För endast då kan du vara säker på att verkligen få den sorts kvarn du förväntar dig. Turligt nog finns det många modeller som lever upp till de flestas önskemål.

Malningsgraden

Med malningsgraden så åsyftar man hur fin- eller grovmalet kaffet blir. I Sverige så anses bryggkaffe vara något utav en referens, och det är denna sorts kaffe man brukar kunna förvänta sig av kaffekvarnar utan justerbar malningsgrad. Använder du en kaffebryggare så kan du därför känna dig trygg med vetskapen att kaffet kommer att passa din bryggare. Men för dig som använder kaffepress, espressomaskin, mokabryggare eller kokar kaffet manuellt så är det viktigt att välja en kvarn med justerbar malningsgrad. Annars riskerar du att på egen hand få uppleva att kaffet blir för grov- eller finmalet, vilket i värsta fall kan skada din kaffemaskin.

Storlek

Med storleken på kaffekvarnen menar vi dess fysiska dimensioner. Om du är en riktig kaffeälskare så kommer nog storleken inte vara ditt främsta bekymmer, då det i många fall är värt att offra lite yta för riktigt bra kaffe. Om du däremot endast maler sporadiskt så kan det vara så att du vill ha ett litet smidigare alternativ. Fundera därför på hur mycket plats du är villig att offra.

Malningshastigheten

Malningshastigheten är något utav en kontroversiell fråga. Medan vissa anser att långsam malning frigör mer smak, så anser vissa att hastigheten endast är en bekvämlighetsfråga. Många av de lite mer exklusiva modellerna marknadsförs särskilt med långsam målning som säljargument. Och de italienska tillverkarna verkar i stor utsträckning anse att hastigheten faktiskt gör skillnad. Är du osäker så kan du alltid välja en modell med justerbar hastighet, för då får du det bästa av båda världarna.

Typ av kvarn

Bland dagens kaffekvarnar används endera keramiskt eller stålbaserat malverk. Skillnaden är i stor utsträckning försumbar, då båda ger bra resultat. Men desto mer väsentlig är skillnaden i själva kvarnen.

 • Malskivor är numera på många sätt standard, och förekommer i de flesta kvarnar. Särskilt bland de kvarnar som är justerbara.
 • Knivmalning har i viss utsträckning fallit ur tiden, och förekommer numera främst på de kvarnar som har en specifik förinställning.
 • Manuella kvarnar var vanligt förekommande förr i tiden, men är numera en väldigt nischad produkt som främst säljs för dess estetiska särprägel. Trots detta är de ofta väldigt pålitliga.

Du behöver egentligen inte spendera alltför mycket tid på att fundera över de olika kvarnarna. Mer viktigt är att modellen har de egenskaper som är viktiga för ditt kaffeanvändande.

Ljudnivå

Ljudnivån på kaffekvarnar är en omdiskuterad fråga. Vissa personer tycker att ljudet är en del av upplevelsen, och anser därmed att det förhöjer upplevelsen. Andra tycker tvärtom och anser att hög ljudnivå gör det svårare att avnjuta kaffet. Var du står i frågan får du ta ställning till själv. Hur som helst har de flesta moderna kvarnar förhållandevis låg ljudnivå, så på det stora hela är det inte en särskilt avgörande fråga.