Kolsyrat-vatten-i-glas

Bästa Kolsyremaskinen 2021 – 5 Bäst i test Kolsyremaskiner

Du kan läsa om våra recensioner här.

I den här artikeln hjälper vi dig att hitta den bästa kolsyremaskinen för dig – oavsett budget, smak och behov av funktioner. Du hittar 5 riktigt vassa och prisvärda kolsyremaskiner.

Bäst i test
Aqvia AGA Exclusive

Aqvia AGA Exclusive
LÄS MER
Slutsats
Slutsats

Väldigt snygg, enkel och kostar inte speciellt mycket – helt klart en favorit och definitivt en av de bästa kolsyremaskinerna på marknaden idag.

Plus
Plus

Fräsch design, producerar bubblor snabbt, enkel att placera och att använda. Mycket för pengarna!

Minus
Minus
Väldigt Populär
Aarke Kolsyremaskin Steel

Aarke Kolsyremaskin Steel
LÄS MER
Slutsats

En lyxig kolsyremaskin som känns väldigt påkostad, både vad gäller material, funktion och design. Den stora mängden positiva recensioner vittnar om den höga kvalitén. Om det är inom din budget, så är det helt klart ett av de bästa valen.

Plus

Exklusiv design, hög kvalitet, enkel att använda och helt i rostfritt stål. Slank och tar upp minimalt med plats i köket.

Minus

Kostar mer än övriga.

Billigt Alternativ
SodaStream Spirit Kolsyremaskin

SodaStream Spirit Kolsyremaskin
LÄS MER
Slutsats

Perfekt för dig som har problem med leder eller dylikt. Låsmekanismen är utformad för att enkelt kunnas låsas fast, utan konstiga rörelser eller styrka. En stilren och effektiv kolsyremaskin med 2 års garanti.

Plus

Handikappvänlig, BPA-fri flaska, stilren design och 2 års garanti. Mycket enkel att använda och resultatet blir bra.

Minus

Lite plastig.

Varför Lita På Oss


Alla våra recensioner baseras på marknadsundersökningar, expertutlåtanden eller praktiska erfarenheter av varje produkt. Tack vare den här processen, kan vi erbjuda en så genuin och detaljerad guide som möjligt, för att hjälpa dig att hitta den bästa kolsyremaskinen för dig.

Med ett enkelt tryck på en knapp kan den törstige idag skapa den perfekta läsken av saft eller färdiga essenser eller göra vattendrickandet lite mer glamoröst.

Ekonomiskt spar du pengar i jämförelse med att köpa färdig läsk, tunga flaskor behöver inte släpas hem och naturen kommer att tacka dig för att den slipper ännu mer plast att bryta ned.

Vi har gått igenom de populäraste modellerna för att ta reda på vilka kolsyremaskiner som ger mest för pengarna.

I vårt bäst-i-test har vi främst fokuserat på funktionalitet, pris, design och enkelhet att använda.

Bästa Kolsyremaskinen

Har du bråttom? Här är en snabbtitt på de bästa kolsyremaskinerna på marknaden idag


Bäst i test

Aqvia AGA Exclusive

Vad vi gillar:

 • Snygg design
 • Enkel att använda
 • Producerar bubblor snabbt
 • Bra pris
 • Lätt att placera
Vad vi inte gillar:

Skönhet är inte allt men om det var så skulle Aqvia ta hem priset för bäst-i-test utan konkurrens. Istället tar den hem titeln av flera skäl.

Att en kolsyremaskin ska vara enkel att använda var ett av våra främsta krav när vi genomförde testet och Aqvian klarade det testet galant.

En knapptryckning ger dig kolsyrat vatten och vill du ha mer bubblor, tryck fler gånger. Kan det bli enklare? Vi tror inte det.

Hela 50 liter bubbelvatten klarar maskinen att producera på endast en kolsyrepatron och bubblorna är dessutom något större än brukligt vilket ger en behagligare och mjukare smak.

Under testet kunde vi känna skillnaden när vi jämförde med andra maskiner och Aqvias bubbelvatten var betydligt lenare än de andra.

Den svensktillverkade Aqvian i rostfritt stål är heller ingenting som behöver gömmas undan i ett skåp utan tåls att tittas på i var mans kök. Med sin höjd på 437 mm, djup 255 mm och bredd på 135 mm får den plats på så gott som varje köksbänk.

Det är lätt att se varför Aqvia AGA Exclusive har utsetts till nummer ett i så många bäst-i-test. Med sin design, funktionalitet och pris är det svårt för konkurrenter att slå den.


Väldigt Populär

Aarke Kolsyremaskin Steel

Vad vi gillar:

 • Enkel användning
 • Mycket snygg design
 • Flera färger att välja bland
 • Flaska medföljer
 • Lätt att placera
Vad vi inte gillar:

En kolsyremaskin som har blivit mycket populär hos konsumenterna är Aarke Kolsyremaskin och det är något vi kan förstå både utseendemässigt och för dess funktionalitet. Klassiskt stå utförande fungerar i princip i varje hem.

Aarke är den första maskinen som har ett kabinett helt tillverkad i rostfritt stål vilket gör den till ett designmässigt mästerverk. Utöver det rostfria stålet går den även att få i ett vitt, mässing, koppar eller mattsvart utförande.

Funktionaliteten är precis som designen enkel där du med ett enkelt handgrepp skruvar fast den medföljande flaskan och sedan trycker på maskinens stång för att din valda dryck ska bli en smula mer spännande.

Tack vare de många valmöjligheterna av färger kan vi lova att Aarke kom pryda sin plats i ditt kök oavsett hur du har inrett det. Den slanka designen gör att placeringen heller inte blir ett problem.

Ibland kan det vara svårt att utse en bäst-i-test vinnare och Aarke föll på mållinjen uteslutande på grund av priset.

Med sina några hundralappar mer än Aqvia fick maskinen nöja sig med en andra plats men priset borde trots det inte stå i vägen för skönhet. Det tycker i alla fall inte vi.


Bästa Budgetval

SodaStream Genesis

Vad vi gillar:

 • Priset, priset, priset
 • Mycket ingår i paketet
 • Enkel design
 • Lätt att sköta
 • Bruksanvisning
Vad vi inte gillar:

 • Inte den snyggaste designen

Det är inte alltid det som är billigt är bra men i det här fallet kan vi med gott samvete säga att så är fallet. Mycket för pengarna är det första som slog oss när vi testade SodaStreams Genesis.

Utöver själva maskinen ingår även en kolsyrepatron som klarar upp till 60 liter, två enliters PET-flaskor, två FUSE-flaskor på 50 centiliter och en bruksanvisning. Vad mer kan man behöva?

Själva maskinen kommer i ett stilrent utförande i vitt eller svart och gör sig i de flesta kök och är mycket enkel att använda.

De fyra flaskorna i två storlekar som ingår i Genesis megapack är något som vi uppskattar mycket då det inte alltid behövs en litersflaska.

De mindre flaskorna är perfekta att ta med sig på utflykten, träningen eller promenaden medan literflaskan kanske mer lämpar sig att ha stående kylen.

Priset är såklart är så klart det avgörande skälet till att vi valde Genesis till Bästa Budgetval då den kostar nästan hälften så mycket som många andra maskiner. För ett ensamhushåll kan priset vara en avgörande faktor och om maskinen håller och gör jobbet finns det inget att tveka på.

Genesis gör jobbet och det känns som att den kommer att hålla i många år.

Funktionsmässigt är Genesis lätt att arbeta med men trots det känns det alltid tryggt att ha en bruksanvisning att falla tillbaka på om något skulle strula.


Billigt Alternativ

SodaStream Spirit Kolsyremaskin

Vad vi gillar:

 • Priset
 • Handikappvänlig
 • Stilren
 • BPA-fri flaska
 • 2 års garanti
Vad vi inte gillar:

 • Inte den snyggaste designen

Ett alternativ till vår Bästa budget val kan vara SodaStreams Spirit som även den hamnar i kategorin billig men bra. SodaStream har även här lyckats skala av priset utan att för den skull tumma på kvaliteten.

Spirit uppfyller alla krav på utseende, pris och funktionalitet för att få ett godkännande i vårt test. Den enkla men stilrena designen gör att du kan låta den stå framme för dagligt bruk i köket.

Prismässigt ligger den en bra bit under de lite mer glamrösa maskinerna och ändå har den en funktionalitet som, i många fall, slår de dyrare maskinerna på fingrarana. Att den dessutom har en garanti på två år gör inte saken sämre.

Den smarta låsmekanismen som låter dig låsa fast flaskan istället för att behöva snurra fast den kan låta som en liten och meningslös detalj men för de som har svårt med just den rörelsen är detta till stor hjälp.

För många människor som lider av svaga händer, handleder eller av reumatiska besvär kan det dagliga hushållsarbetet vara en daglig strid. Varje besvärligt moment som kan undvikas är till stor nytt för dessa människor.

Låsmekanismen för flaskan till Spirit kan vara en sådan liten hjälp som gör all skillnad.

Till maskinen medföljer en kolsyrepatron som klarar upp till 60 liter och en literflaska som är fri från BPA som är ett hormonstörande ämne som återfinns i många plastprodukter.

Det enkla handhavandet och priset gör att Genesis kan vara ett alternativ för dig när du ska göra ditt val. Miljön kan vara ett annat skäl.

När du nu funderar på att köpa en kolsyremaskin och därmed väljer bort att släpa hem onödiga plastflaskor från affären kan den BPA-fria flaskan som medföljer vara en avgörande faktor.


Bästa Premiumval

KitchenAid Kolsyremaskin

Vad vi gillar:

 • Mycket vacker design
 • Stabil
 • Tryckmätare
 • Batterier medföljer
 • Lätt att sköta
Vad vi inte gillar:

 • Dyr

Vad gör man om man är ett företag som är känt för sin snygga design av hushållsmaskiner och man är ett annat företag som är mästare på att tillverka kolsyremaskiner. Man slår sig samman och tillverkar ett mästerverk.

Det är precis vad KitchenAid och SodaStream har gjort när de tog fram mästerverket KitchenAid Kolsyremaskin. Ett mästervekt är precis vad den är med sitt vackra utförande i röd metallic och sin genuint betrodda teknik.

Funktionsmässigt lämnar den inget att önska med sin snabba ”snappfunktion” hålls flaskan enkelt på plats och med spaken bestämmer du själv hur mycket kolsyra du vill ha i ditt vatten. En tryckmätare hjälper dig att hålla reda på hur mycket kolsyra du tillsätter drycken. Processen drivs av 3st AAA batterier som medföljer.

KitchenAid Kolsyremaskin är inte bara en kolsyremaskin utan en inredningsdetalj. Maskinen kan med fördel stå framme även om du inte planerar att använda den. Så snygg är den.

All skönhet och funktionalitet har givetvis sitt pris och priset är väldigt högt men smakar det så kostar det. För den som känner sig ha råd är denna maskin något som kommer att göra köket vackrare utöver att producera miljövänliga och goda drycker.

Maskinen, som är mycket stabil, är tillverkad i pressgjutet aluminium med snygga detaljer och finns i färgerna röd metallic och svart.


Så hittar du bästa kolsyremaskinen för dig

Med en kolsyremaskin tillverkar du ditt eget bubblande vatten eller läskedryck hemma utan att behöva släpa hem dyrbara flaskor från butiken. Till maskinen använder du en gaspatron som vanligen brukar kunna leverera bubblor till cirka 50 – 60 liter vatten innan den måste bytas ut. Det kan du göra i de flesta livsmedelsbutiker.

För den som tänker fokusera på läsk finns koncentrat i olika smaker att köpa i de flesta affärerna eller över nätet och urvalet är stort. Här finns allt från de vanligaste smakerna som Pepsi eller Cola till Mountain Dew eller energidrycker.

Störst tillverkare på marknaden är SodaStream, som var bland de första att starta tillverkningen av kolsyremaskiner, följt av AGA och Aarke. Även andra tillverkare har slagit sig in på marknaden som till exempel KitchenAid som numer kan räkna in kolsyremaskiner till sin flotta av hushållsmaskiner.

Missa inte vår stora guide till de bästa ismaskinerna, för att få ut det mesta ur din kolsyremaskin under sommarens varmaste dagar.

Tips innan du köper en kolsyremaskin

Om en kolsyremaskin är bra eller dålig för just dig kan vi så klart omöjligt svara på men vi kan ge tips på vägen som du kan ha i tankarna när du åker till affären för att klämma på maskinerna. Alla är vi på olika platser i livet där pengar, storlek på familjen osv kan ha en inverkan på ditt köp.

En ensamstående student som nyligen har flyttat hemifrån har sällan samma krav som en trebarnsfamilj i övre medelåldern.

Kolsyremaskinen som passar bäst för dig och ditt hem beror ju så klart på en mängd faktorer som pris, utseende, funktionalitet och hållbarhet. Har du pengar över så kanske en dyr men snygg maskin kanske är det bästa valet. En maskin som lyser upp ditt kök lite extra.

Är priset däremot viktigt finns det ändå en mängd billigare maskiner som klarar skönhetstestet och samtidigt gör jobbet som de ska. Är det dessutom så att du inte tänker låta maskinen stå framme utan planerar att ställa in den i ett skåp efter användande kanske inte utseendet är det som du ska fokusera på i första hand.

Funktionalitet och hållbarhet måste ändå vara de viktigaste faktorerna när du gör ditt val. Hur mycket funktioner har maskinen och hur många av dem är relevanta för dig kan var något att fundera över. Har du problem med att vrida fast en flaska eller behöver du en där du enkelt kan trycka fast den utan några överdrivna rörelser.

I en stor familj med många barn är chansen stor att det produceras många flaskor med bubblande drycker och då vill man gärna att maskinen ska kunna tåla en daglig användning utan att gå sönder. Då kan det vara värt att lägga lite extra pengar på köpet eller se till att en längre garanti ingår.

Kontentan måste därför bli att det bästa köpet är en maskin som håller och i dina ögon ser bra ut till ett rimligt pris och framför allt en maskin du själv blir nöjd med.

Det faktum att du kanske redan bestämt dig för att införskaffa en kolsyremaskin innebär ju att halva slaget redan är vunnet. Genom ditt val bidrar du till att färre plastflaskor hamnar i vår natur och du spar på dig själv rent fysiskt genom att inte släpa hem mängder med flaskor från affären.