Bästa-lacoste-parfymen

Bästa Lacoste Parfymerna 2020 – 11 Dofter För Män & Kvinnor

Du kan läsa om våra recensioner här.

Lacoste gör några av marknadens bästa parfymer, både för män och kvinnor. I den här guiden har vi gått igenom hela deras sortiment för att hitta deras absolut bästa herr- och damparfymer.

Lacoste parfym-kollektion har allt. Parfymer för vintern, hösten, sommaren, våren, romantiska middagar, vardagsdofter för kontoret och mysiga kvällar framför TVn.

Problemet många har är att hitta den parfymen som passar just dig och dina behov.

Det problemet försvinner med hjälp av den här guiden.

Bästa Lacoste parfymerna

Det finns en hel uppsjö av Lacoste-parfymer och det kan vara svårt att navigera sig framåt.

Vilken parfym är bäst för vad och vem?

Vi har noggrant gått igenom varje parfym och kategoriserat dem, så att du vet exakt vilken årstid, tid på dygnet och tillfälle den är bäst för. På så sätt kan du identifiera din favoritdoft.

5 Bästa Lacoste herrparfymerna

1. Eau Lacoste Blanc

Tid: Dag
Årstid: Sommar & vår
Kännetecken: Trä, citrus, marin, gula blommor och rosor
Nyckelord: Sportig sommar, fräsch, ungdomlig och elegans.

För många år sedan var Lacoste mest kända för sina pikétröjor men nu för tiden är de minst, om inte mer, kända för sina väldoftande parfymer. Lacoste Blanc ingår i en serie av parfymer som är inspirerade av just dessa tröjor.

De tre dofterna som matchar tröjfärgerna vit, blå och grön är alla maskulina dofter med olika karaktärer där den vita, blanc, blandar bland annat kardemumma, cederlöv och rosmarin för att skapa ett första intryck.

I mellanregistret tycker vi oss känna hyacint blandat med rökelse. Basen består som så oftast av trä och i just detta fall cederträ. Vilket får anses vara ett säkert kort i herrparfymer. Ingen överraskning där alltså.

Det som överraskar är istället den eteriska oljan ylang ylang som vi hittar i hjärtackorden. Den kan av många uppfattas som lite för söt i en herrparfym.

Lacoste blanc känns som en vattendelare. Den lämnar ingen oberörd utan antingen tycker man om den eller så gör man det inte. Vi tyckte om den men ställde oss lite tveksamma till de söta ylang ylang noterna. I lagom mängd fungerar den dock utmärkt.

Flaskan, som finns att köpa i 30 och 100 milliliters utförande, är enkel och avskalad i sin design med den karaktäristiska krokodilen som vi har lärt oss att älska i ena hörnet.


2. Lacoste L’homme

Tid: Dag
Årstid: Vår & sommar
Kännetecken: Citrus, frukt, sötma, trä och varma kryddor
Nyckelord: Sommar, modern, stark, beslutsamhet och sportig.

Lacoste L’homme är tänkt att visa upp mannens starka och beslutsamma sida. Om den verkligen gör det kan vi dessvärre inte svara på utan nöjer oss helt enkelt med att konstatera att den doftar gott. I den åsikten känner vi oss dock tämligen starka och beslutsamma.

I de öppnande toppnoterna känner vi citrusdofter med mandarin och apelsin i täten. Doften av rabarber gör att citrusdofterna inte tar överhand för mycket utan skapar istället en behaglig mix.

Efter toppnoterna blir vi glatt överraskade av hjärtnoterna där Lacoste har lagt fokus på kryddor. Ingefära och svartpeppar blandas i en precis lagom kombination med mandel och jasmin.

Som så ofta är det basnoterna som gör det maskulina i en herrparfym och det gäller givetvis även för L’homme.

Här hittar vi som vanligt cederträ men också ambra, vanilj och mysk vilka tillsammans skapar en välbalanserad maskulin bas för övriga noter att vila på.

Även om L’homme kan anses vara en ganska standardiserad parfym med sina toppnoter av citrus följt av kryddor och som avslutning trä och mysk tycker vi den här parfymen är väl värd att prova. Allt beror som så oftast hur dofterna har blandats och här anser vi att Lacoste har prickat precis rätt.

Ska vi klaga på något så är det att doften försvinner allt för snabbt vilket kräver påbättring lite för ofta men då priset är överkomligt är det kanske inte ett stort problem.


3. Eau De Lacoste Noir

Tid: Dag & natt
Årstid: Året runt
Kännetecken: Varm aromatisk, melon, magnolia, mörk choklad och kumarin
Nyckelord: Sommar?, maskulin, stark, intensiv och sportig.

Lacoste Noir kan upplevas en smula mer intensiv en andra dofter från Lacoste men det behöver inte vara ett negativt epitet för en parfym. Snarare tvärt om dofterna är behagliga och räcker länge, vilket de är och gör hos Noir.

Det första vi slås av under vår test är de fantastiska toppnoterna av vattenmelon som inleder kavalkaden dofter och som sedan följs av en aning basilika.

Även om parfymen är tänkt att användas året runt lutar vi nog ändå åt att den passar bäst på en somrig badstrand på grund av vattenmelonen. Eller är det bara vi som gör den kopplingen?

Hjärtnoterna som följer består bland annat av magnolia, absint och lavendel vilket även det får oss att ännu mer luta åt sommar.

Det är ändå bas noterna som gör oss glatt överraskade med sin frånvaro av cederträ. Intet ont om cederträ men det kan ju vara trevligt att ha parfymer att välja bland som inte vilar på cederträ.

Hos Noir har man satsat på mörk choklad vilket gör doften både mer spännande och, ja ni gissade det, ännu somrigare.

Doften känns sportig och fräsch och dröjer sig kvar lagom länge. Noterna av vattenmelon tillsammans med basen av choklad bjuder på en exakt lagom doft som inte sticker ut.

Det är alltså ingen risk att du kommer att dofta som fruktavdelningen på ICA Stormarknad eller en godisbutik.

Lacoste Noir, som säljs i 50 milliliters flaska, är tänkt att användas när dagen blir till natt under alla årstider men vi tycker nog att den kan användas under dygnets alla timmar och då främst under sommaren. Vilket vi med en dåres envishet fortsätter att hävda.


4. Lacoste L.12.12 Magnetic

Tid: Dag
Årstid: Vår & höst
Kännetecken: Trä, aromatisk, färska kryddor, svart te och pelargon
Nyckelord: Varm, maskulin, fräsch, och mild.

Enligt Lacoste själva ska Lacoste L.12.12 Magnetic ha en magnetisk attraktionskraft som utvecklas gradvis, precis som spelet i en tennismatch. Om det beror på magnetismen eller något annat låter vi vara osagt men vi fastnade för den här parfymen.

De inledande toppnoterna av enbär känns fräscha och när vi känner bambu och malört är vi sålda. Hjärtnoterna som följer visar även de prov på god smak när viol, svart te och pelargon gör sin entré.

Basnoterna, som hela kompositionen vilar på, låter vänta på sig något innan vi får patchouli och ambra i en fantastisk kombination. Allt blir till en explosion av dofter som är väl avvägda för att passa ihop och inte sticka ut för mycket.

Doften känns fräsch i sin enkelhet utan att för den skull försvinna i glömska. Vissa skulle nog beteckna den som tråkig men för oss som inte har några ambitioner på att vara en primadonna utan helt enkelt vill dofta gott är den perfekt.

Magnetic är inte heller den parfym som dröjer sig längst kvar utan kräver att man bättrar på ganska ofta. Lite för ofta enligt vår mening.

Är du typen som vill synas eller åtminstone märkas när du är ute i nattlivet eller glider fram över badstranden är detta inte parfymen för dig. Det finns många andra parfymer från Lacoste som gör det jobbet. Är du istället den som står i andra raden i kören Orfei drängar och vill lukta lite gott. Ja, då kan detta vara grejen för dig.


5. L’Homme Lacoste Intense

Tid: Dag
Årstid: Vår, sommar & höst
Kännetecken: Citrus, frukt, trä, sötma och varma kryddor
Nyckelord: Intensiv, sportig, stark, fräsch och varm.

De som har provat L’Homme från Lacoste kommer att känna igen sig en smula i L’Homme Lacoste Intense. Det beror på Intense bygger vidare på originalet som kom 2017 med en förbättrad och djupare version.

Som tidigare inleds doften av toppnoter av rabarber, mandarin och apelsin för att sedan övergå till svartpeppar, ingefära, mandel och jasmine. I denna version är dock dofterna intensivare än i originalet.

Fundamentet som är basnoterna består bland annat av cederträ, amber, mysk, vanilj och cypriol. Även här har Lacoste lagt kraft på att försärka dofterna

Just de inledande toppnoterna med rabarber och citrus var dofterna vi föll för hos Intense. För de av oss som tyckte att originalet var aningen för mild är detta ett steg i rätt riktning.

Doften dröjer sig också kvar längre än tidigare vilket gör att det inte är nödvändigt att bättra på i samma utsträckning som tidigare.

Doften känns ungdomlig och passar kanske bäst för de som nyligen har passerat tonåren även om den säkert fungerar för många av oss som fortfarande är unga till sinnet.

Doften är skapad av parfymören Michel Girard som är välkänd för sitt kunnande i branschen och tidigare har tagit fram dofter åt storheter som bland andra Burberry, Dolce&Gabbana, Karl Lagerfeld och Yves Saint Laurent.


6 Bästa Lacoste Damparfymerna

Hos herrarna hittade vi 5 olika parfymer – men Lacostes damparfymer är för bra och för många, för att vi ska begränsa oss till enbart fem stycken.

Här är Lacostes bästa damparfymer för varje tillfälle, årstid och smak.


1. Lacoste L.12.12 Elle Sparkling

Tid: Dag
Årstid: Vår & sommar
Kännetecken: Sötma, frukt, mandel, varma kryddor och karamell
Nyckelord: Sommar, fräsch, söt, kvinnlig och lekfull.

Lacoste L.12.12. Elle Sparkling är en av tre dofter som är framtagen för att matcha männens L.12.12 kollektion. Kollektionen är inspirerad av de kvinnliga tennisspelarnas veckade kjolar och går under benämningarna Elegant, Sparkling och Natural.

Sparkling betecknas av Lacoste själva som söt, glad och lekfull med en ”fransk signatur”. Något som kanske stämmer tack vare dofterna av franska macarons, sockervadd och liljekonvalj vi hittar bland hjärtnoterna.

De inledande toppnoterna av rött äpple, mandarin och björnbär utlovar dock en fruktig resa innan hjärtnoterna tar över och ger en mer söt doftupplevelse.

Som kompletterande basnoter har Lacoste valt Vetiver, cashmeran och patchouli. Vilket känns som säkra kort och mer än väl väger upp sötman från mellanregistret.

Trots sina söta ingedienser blir Sparkling aldrig överväldigande. De inledande dofterna av sockervadd är visserligen ganska starka men försvinner ganska snabbt så att frukterna kan göra sitt jobb.
Likt sockervadden tycker vi nog att dofterna generellt försvann allt för snabbt vilket betyder att påbättring behövs oftare än vad man skulle önska.

Det till trots anser vi denna parfym vara värd ett test om man tycker om lite sötare och fruktigare dofter som inte är allt för intensiva.


2. Lacoste Pour Femme Timeless

Tid: Dag
Årstid: Sommar
Kännetecken: Vita blommor, citrus, trä, balsamisk och varma kryddor
Nyckelord: Diskret, subtil, unik, kvinnlig och varm.

Timeless, som släpptes på marknaden 2019, är en doft av orientaliska blommor skapad för kvinnor som vill uppleva ett unikt ögonblick.

Toppnoterna av rosor och mandarin finner genast vägen till ens sinnen innan hjärtnoterna av apelsinblomma, jasmin och gardenia tar över intrycken.

Hjärtnoterna tar över gradvis under det att rosorna och mandarinen dröjer sig kvar en stund.

Slutligen är det dags för basnoterna att göra sitt intåg och som de gör det. Här hittar vi sandelträ, olibanum och patchouli som tillsammans förstärker känslan av sensualitet.

Doften känns lätt och ren och är inte så intensiv och skarp som många andra parfymer kan vara.

De mjuka tonerna är som balsam för själen och passar perfekt för de som vill ha en subtil doft som inte slår sig för brösten och skriker ”här kommer jag”.

Oliver Cresp, som är näsan bakom parfymen, har bland annat tagit fram dofter åt Antonio Banderas, Giorio Armani, Versace och Yves Rocher. Bara för att nämna några.

Doften är tänkt att användas främst användas under dagtid på sommaren men med tanke på hur diskret den är tycker vi nog att den kan bäras under alla dygnets timmar året om.


3. Lacoste Pour Femme

Tid: Dag
Årstid: Vår
Kännetecken: Blommor, fruktig, trä, balsamisk och varma kryddor
Nyckelord: Kvinnlig, spontanitet, lätthet, naturlig och sportig.

Lacoste Pour Femme har funnits några år på marknaden och kom som ett komplement till männens Lacoste Pour Homme redan 2004.

Den tidlösa parfymen är skapad för den alla kvinnor och är naturlig och sportig men är samtidigt tänkt att få bäraren att koppla av.

De naturliga ingredienserna som inleds av lila fresia och kryddpeppar väcker nyfiken het för att sedan övergå till hjärtnoternas blommiga värld av hibiskus, rosor och jasmin.

De avslutande basnoterna låter vänta på sig men när de kommer nås vi av ceder- och sandelträ och, vad Lacoste själva kallar, doften av en varm kvinnas hud.

Parfymen är tänkt att användas under dagtid men trots sin sensuella doft passar denna parfym såväl under dagen som vid spännande nätter.

De blommiga tonerna är milda och gifter sig bra med övriga ingedienser. En helt enkelt bra komposition.

Återigen är det den kända parfymören Olivier Cresp som har använt sin känsliga näsa för att ta fram den perfekta parfymen. Olivier har arbetat som parfymör sedan 1975 och har tagit fram parfymer till de flesta kända märkena på marknaden.

Vem minns inte reklamvideon där modellen och Pour Femmes ansikte Catherine Hurley spontant går på ett matsalsbord. Det är också det budskapet Lacoste vill få fram med sin parfym. Lätthet, spontanitet och frihetskänsla. Vi tror att de har lyckats.


4. Lacoste L.12.12 French Panache Elle

Tid: Dag & natt
Årstid: Vår & höst
Kännetecken: Trä, mysk, blommor, frukt och mjuka kryddor
Nyckelord: Varm, stark, livfull, och ungdomlig.

French Panache Elle är parfymen som släpptes på marknaden 2019 och ingår i serien L.12.12 som är inspirerad av Lacostes välkända tenniskläder. En doft som är tänkt att fånga den moderna och sportiga känslan.

Toppnoterna består av bergamott, rosépeppar och svarta vinbär följt av hjärtnoter av rosor, jasmin och rosa champagne i en kraftfull blandning.

Efter de uppfriskande dofterna väntar lugnare toner av ljust trä, mysk och patchouli när basnoterna gör sin entré.

Parfymen, som är skapad av parfymören Sophie Labbé, öppnar på ett friskt och nästan vågat sätt för att fortsätta till en ännu mer livfull doft där den rosa champagnen gör sitt för att doften ska kännas lekfull. Allt avslutas med trygga och genuina noter som dröjer sig kvar.

Doften är nästan överdådigt fruktig och skulle kanske passa bra för den yngre generationen där kraven på mer lite mer subtila dofter inte är lika viktiga. För den som är vuxen men ändå vill ge sig i kast med French Panache Elle rekommenderar vi en försiktig spray.


5. Lacoste L.12.12 Elle Elegant

Tid: Dag
Årstid: Vår & sommar
Kännetecken: Blommor, grönska, citrus, trä och aromatiskt
Nyckelord: Elegant, självständig, lekfull, fräsch och långvarig.

En doft ur Lacoste L.12.12 serie med de tre dofterna Elegant, Sparkling och Natural. Kollektionen är inspirerad av Lacostes veckade tenniskjolar där varje doft representerar Lacoste kvinnans stämningar.

Elegant är den klassiska doften som enligt Lacoste står för den självständiga kvinnan som alltid är fräsch och betydande. Kvinnan som vill något och inte är rädd för att visa det.

Citrusoljor, rosépeppar och svartvinbärsknoppar får starta upplevelsen för den där omedlbara känslan av friskhet.

I doftens hjärtnoter hittar vi mimosa och liljekonvalj som ger doften en mjukhet som känns oerhört kvinnlig.

Kompositionen avslutas med varma toner av vetiver för den sensuella känslan och som avrundning en gnutta vanilj och heliotrop vilket ger doften en så gott som subtil maskulin avslutning.
Lacoste Elegant kom redan 2015 men finns fortfarande kvar på marknaden vilket talar sitt tydliga språk.

Doften är mycket populär vilket vi nog kan tacka den fantastiska känslan av friskhet den ger. Blandningen av mimosa och liljekonvalj är perfekt balanserad och den avrundandande vaniljen gör kompositionen komplett.

Ett plus för Lacoste Elegant är att den räcker länge utan att för den skull dofta för mycket. Doften dröjer sig kvar flera timmar och man kan under hela tiden ana de bakomliggande noterna av blommor hela tiden.


6. Lacoste Pour Femme Elexir

Tid: Natt
Årstid: Vinter & höst
Kännetecken: Vanilj, vita blommor, trä, blommor och pudrig
Nyckelord: Varm, självständig, explosion, fräsch och modern.

Elexir är en Chypre blommig doft för kvinnor. Chypre är en doftgrupp som har fått sitt namn efter en parfym som skapades redan 1917 och består av bergamott, ekmossa, labdanum och patschuli.
Parfymen släpptes 2019 och i dess toppnoter känner vi rosépeppar, mandarin, apelsin och jasmin. De härliga frukterna följs av gardenia, heliotrop och jasmin.

Vad kan vi förvänta oss att basnoterna har att erbjuda efter dessa explosioner av frukt och blommor.

Jo, vetiver, cederträ, ambroxan, patchouli, vanilj och tuberos (eller natthyacint som kanske är det vanligare namnet i Sverige). Allt i en fantastisk kombination skapad för alla sinnen.

För oss känns den här doften en smula ovanlig för att vara Lacoste. De första toppnoterna exploderar precis som många av Lacoste dofter gör men sedan smyger sig hjärtnoterna och basnoterna på och vi kan ana vaniljen och cederträet på ett mycket mjukt och subtilt sätt.

Vi gillar det helt enkelt.

Vi kan dock tycka att Elexir ligger ganska långt från Pour Femme originalet utan att för den skull vara sämre. Snarare bättre. Med Elexir har Lacoste lyckats bättra på originalet och tagit fram en doft som är mer eller mindre perfekt.

Elexir är skapad för att användas under vinter och höst och vi kan inte annat än hålla med. Den varma känslan parfymen ger kan kanske hjälpa till att håla värmen under kalla vinterdagar.

Att den är en parfym för natten håller vi dock inte med om. Vi anser att den levererar alla tider på dygnet.